Hop med på grønsagsvognen

Her i familien spiser vi meget frugt og grønt. Det bilder jeg mig i hvert fald ind, men… vi tæller heller ikke efter. Vi spiser bare. I følge anbefalingerne skal voksne have 600 g frugt og grønt om dagen og børn under 10 år 300-500 g. Hvis halvdelen skal være grønsager, så er der altså dage, hvor mine unger ikke når helt derop.

Den daglige ration frugt er ikke noget problem, for vi drikker tit en smoothie om morgenen og spiser masser af frisk frugt. Det er nok mere grønsagerne det kniber med, hvis vi er i farezonen for ikke at overholde anbefalingerne.

For udfordringens, smagens og sundhedens skyld har jeg derfor besluttet, at vi fremover skal have endnu flere grønsager på menuen. Vi skal simpelhen være en mere grønsagsspisende familie.

Lyder det fristende ? Så kig efter mine grønne tips. Forhåbentlig inspirerer de dig, til at hoppe med på grønsagsvognen.

Dagens grønne tip: Sellerifritter – Skræl 1 knoldselleri og skær i stave. Rør 2 spsk. flydende honning med 1 spsk. koldpresset raspolie og vend med sellerifritterne. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 grader i ca. 20 min. Haps…

Inden længe bugner det med de lækreste danske grønsager. Indtil da, må vi nøjes med noget af alt det her….

Print Friendly