Her i familien spiser vi meget frugt og grønt. Det bilder jeg mig i hvert fald ind, men… vi tæller heller ikke efter. Vi spiser bare. I følge anbefalingerne skal voksne have 600 g frugt og grønt om dagen og børn under 10 år 300-500 g. Hvis halvdelen skal være grønsager, så er der altså dage, hvor mine unger ikke når helt derop.
Den daglige ration frugt er ikke noget problem, for vi drikker tit en smoothie om morgenen og spiser masser af frisk frugt. Det er nok mere grønsagerne det kniber med, hvis vi er i farezonen for ikke at overholde anbefalingerne.
For udfordringens, smagens og sundhedens skyld har jeg derfor besluttet, at vi fremover skal have endnu flere grønsager på menuen. Vi skal simpelhen være en mere grønsagsspisende familie.
Lyder det fristende ? Så kig efter mine grønne tips. Forhåbentlig inspirerer de dig, til at hoppe med på grønsagsvognen.
Dagens grønne tip: Sellerifritter – Skræl 1 knoldselleri og skær i stave. Rør 2 spsk. flydende honning med 1 spsk. koldpresset raspolie og vend med sellerifritterne. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 grader i ca. 20 min. Haps…
Inden længe bugner det med de lækreste danske grønsager. Indtil da, må vi nøjes med noget af alt det her….
Maria
mar 25, 2010 -
Kære Lone
Ih hvor jeg kender det fra mig selv og min familie. Frugten går det fint med . men grønsagerne. Jeg hopper med på vognen. Tak for inspirerende tips.
PS. har du nogle tips til at erstatte det hvide brød ?
Lone Kjær
mar 26, 2010 -
Kære Maria,
Selvfølgelig har jeg nogle gode tips til erstatning for det hvide brød… jeg har jo skrevet ‘Politikens bog om brød’ i sin tid.
Hvis du kigger her på bloggen, så har jeg på et tidspunkt skrevet om ‘Hjemmelavede burger’. Der er en opskrift på en rigtig lækker grov hvedebrødsdej. Jeg har også en opskrift på Ølandsbrød… jeg tror den ligge runder ‘ølandshvede’. Begge er bløde brødtyper, men med fuldkorn og mine unger elsker begge typer brød…