Kage, østers og svineskank

Så kom vi til Berlin og er nu indlogeret på et stilfuldt designhotel Ellington. Det ligger lige i hjertet af Berlin og vores nærmeste nabo er stormagasinet KaDeWe. Praktisk, når tiden er kort.

Første madrelaterede stop efter vores guidede tour var ‘Kaffeehaus Kuchenrausch’ i det gamle øst. Stedet er kendt for deres overdådige kager. Flotte men kedelige, så det vil jeg ikke anbefale, at du bruger tid på, når du skal herned.

Så tag hellere en tur op på 6. sal i KaDeWe, hvor du kan få alt hvad hjertet begærer. De har en fuldstændig fantastisk fødevareafdeling og et smut i østersbaren kan godt anbefales… Ellers kan man bare kigge rundt. Måske købe en smuk dåse eller to med et eller andet lækkert til at tage med hjem.

Dagens sidste måltid indtog vi i en af Berlins ældste restaurant ‘Zur letzten Instanz’ på Waisenstrasse 14-16 ved Alexanderplatz. Det er et sjovt sted, som byder på rigtig tysk ‘herre’ middag og øl. Prøv lige at se her. Kønt er det ikke (dyret er en svineskank), men det er rustikt og præcist som det skal være – ifølge traditionerne.

Print Friendly