Så kom vi til Berlin og er nu indlogeret på et stilfuldt designhotel Ellington. Det ligger lige i hjertet af Berlin og vores nærmeste nabo er stormagasinet KaDeWe. Praktisk, når tiden er kort.
Første madrelaterede stop efter vores guidede tour var ‘Kaffeehaus Kuchenrausch’ i det gamle øst. Stedet er kendt for deres overdådige kager. Flotte men kedelige, så det vil jeg ikke anbefale, at du bruger tid på, når du skal herned.
Så tag hellere en tur op på 6. sal i KaDeWe, hvor du kan få alt hvad hjertet begærer. De har en fuldstændig fantastisk fødevareafdeling og et smut i østersbaren kan godt anbefales… Ellers kan man bare kigge rundt. Måske købe en smuk dåse eller to med et eller andet lækkert til at tage med hjem.
Dagens sidste måltid indtog vi i en af Berlins ældste restaurant ‘Zur letzten Instanz’ på Waisenstrasse 14-16 ved Alexanderplatz. Det er et sjovt sted, som byder på rigtig tysk ‘herre’ middag og øl. Prøv lige at se her. Kønt er det ikke (dyret er en svineskank), men det er rustikt og præcist som det skal være – ifølge traditionerne.
Joy
mar 17, 2010 -
Det var dejligt at møde dig i mandags og jeg glæder mig til at følge dit mad-univers. Svineskanken er nu ikke lige min kop te, men flot er det da.
Anette
mar 17, 2010 -
Skønt med Berliner-fif, Lone. Og ja, sikke en skank. Kan det hele mon spises eller er det øverste ren svinehud (uha) ? Spændt på hvad du ellers kommer til at smage derned.
Lone Kjær
mar 20, 2010 -
Vi gravede os frem til det meget møre og veltilberedte kød under huden – det lyder godt nok ikke særlig appetitligt. Og det smagte rigtig godt, selvom det så vulgært ud. Det kræver sin kvinde, at fortære en svineskank på den størrelse, men det gik faktiske overraskende godt for mange af madpublicisterne…
Mie
mar 18, 2010 -
Hej Lone, tak for fællesskabet i mandags.
Mon maden smager lige som den ser ud, ellers kan det være at du skal overveje at tilsætte lidt P – fløde og smør :-).
Må du nyde foråret i Berlin!