I går besluttede jeg, at mandag fremover skal være ‘opskriftsdag’. Det betyder, at du hver mandag får en af mine gode opskrifter + dagens tip her på bloggen…
Jeg laver ofte hjemmelavet pizza, fordi det står højt på listen over familiens livretter. I går blev det til en slags ‘tøm køleskabet pizza’, fordi jeg ikke havde planlagt aftensmaden. Prøv lige at se, hvad det endte med… ‘Kartoffelpizza med mozarella, løg og chorizo’…
Dagens tip: Lav dobbelt portion af pizzadejen og læg halvdelen i en frysepose. Sørg for, at der er lidt luft i posen inden du binder en knude. Læg posen med dejen i køleskabet. Så har du pizzadej på køl klar til brug. Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 min. før brug, så den får tid til at ‘vågne’. Dejen holder sig fint i flere dage.
Kartoffelpizza med mozarella, løg og chorizo
(4 personer – 2 pizzaer)
Dej:
2 1/2 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
200 g italiens durummel
ca. 150 g italiensk hvedemel (kan erstattes af almindelig hvedemel)
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie til pensling
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først durummel og dernæst hvedemel i væsken. Ælt til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt mere durummel, hvis dejen er for klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i to og rul hvert stykke tyndt ud på et meldrysset bord. Læg dejstykkerne på bagepapir og pensl med olivenolie.
Fyld:
400 g kogte kartofler
250 g hel mozarella (kan erstattes af reven ost)
2 rødløg (kan erstattes af alm. løg)
en rest chorizopølse (kan erstattes af bacon eller parmaskinke. Sidstnævnte skal først på pizzaen efter den er bagt)
1 tsk. tørret oregano
salt og peber
frisk timian (kan erstattes af frisk basilikum, men det skal først på pizzaen efter den er bagt)
2 spsk. græskarkerner (kan undlades eller erstattes af pinjefrø eller mandler)
Tænd ovnen på 225 grader varmeluft og lad to bageplader blive i ovnen. Top pizzadejen med mozarella, rødløg, kartofler og chorizopølse i skiver. Drys med oregano, salt og peber. Top med frisk timian og drys græskarkerner over. Løft forsigtigt pizzaerne over på de varme bageplader og bag i ca. 12- 15 min.
Karin Madsen
mar 22, 2010 -
Må prøve din opskrift – for kan også godt lide at lave pizza selv og jeg bliver overordentlig populær når det er på menuen her også. Er vild med kartoffelpizza også – drysser en smule rosmarin over også – det er en god kontrast. Super fif med posen i køleskabet.Tak og glæder mig allerede til næste mandag. Kh Karin
Mie
mar 25, 2010 -
Vidunderligt, vidunderligt, vidunderligt og tak. Jeg vil smæske mig i dine mandags opskrifter – tak.
Er det muligt at bruge tør gær i stedet for frisk gær, eller er der andre muligheder? Gær er nemlig en mangelvare på de breddegrader jeg befinder mig på.
Lone Kjær
mar 26, 2010 -
Kære Mie,
Det tror jeg faktisk godt du kan… Jeg har ikke selv prøvet, men jeg ved, at Jamie Oliver bruger tørgær i hans pizzabund… Og hvis han kan, så kan du selvfølgelig også… Han bruger 1 1/2 pose tørgær (men hvor meget er lige det?) til 6 1/2 dl vand, 1 spsk. salt, 1 spsk. rørsukker, 200 g durummel og 800 g proteinrigt hvedemel