…og er du lidt af en ‘chocoholic’ ? Så tjek lige min klassiske chokoladebrownie – forklædt som påskekage. Kagen er den ultimative lækkerbisken for alle med trang til god chokolade. Intens, klæg og kalorierig.
Dagens kagetip: Dejen er faktisk så nem at lave, at den sagtens kan røres med hjælp fra små barnehænder – hvis du har et par i nærheden… Og jeg ved det godt…. Det er svært at vente, nu det dufter så godt, men kagen smager bedst afkølet og gerne med en skefuld creme fraiche…
Chokoladebrownie
160 g smør
80 g god mørk chokolade
2 1/2 dl sukker
2 æg
60 g hvedemel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
100 g valnødder
Påskepynt: sigtet kakaopulver og chokoladeæg
Smelt smørret ved svag varme. Hak chokoladen og smelt den i den lune smør. Pisk æg og sukker sammen. Bland hvedemel med kakaopulver og vaniljesukker. Kom chokoladesmør, melblandingen og hakkede valnødder i æggemassen og rør godt rundt.
Fordel dejen i en smurt springform ca. 24 cm diameter og bag kagen ved 170 grader i ca. 20 min. Kagen skal stadig være lidt blævrende i konsistensen, når du tager den ud ellers får den ikke den der lækre, karakteristiske konsistens som en brownie. Afkøl kagen. Pynt med sigtet kakaopulver og små chokoladepåskeæg.
Newyorkerbyheart
mar 30, 2010 -
Hej Lone!
Uhm, den ser lækker ud den kage :-)
Tak for din nye skønne bog, som jeg har lavet mad efter de sidste par dage – og som jeg helt sikkert kommer til at lave mere fra. Skønne billeder og nem og lækker mad, der er lige til at gå til – ligesom jeg kan lide det…..
Mange hilsner
Birthe
Lone Kjær
mar 31, 2010 -
Hvor dejligt… jeg har læst med på din blog. Jeg håber virkelig, at du bliver glad for bogen. God påske. Kh, Lone
Anne
apr 1, 2010 -
Hej Lone,
Det er en fantastisk idé at lave brownien til en påskekage :)
Rigtig god påske.
Kh Anne (au chocolat)