Risotto ♥

Her hjemme er vi vilde med risotto og i går lavede jeg en af mine yndlingsversioner med grønne asparges, friskbælgede ærter og babyspinat. Den smager af forår og af gode simple råvarer. Ingen hokuspokus og måske er det derfor, at den går rent ind hos alle her i familien. Jeg bruger Carnaroli ris, økologisk urtebouillon, god parmesanost og selvfølgelig sæsonens grønsager. Risene steger jeg med lidt bacon eller panchetta, hvis jeg kan få det. Det giver en rigtig god smag, ligesom jeg også tilsætter lidt hvidvin, selvom det ikke er strengt nødvendigt, men lækkert.

Risotto med smag af forår

4 personer

100 g bacon eller panchetta
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
2 dl hvidvin
400 g Carnaroli risottoris (kan erstattes af Arborior)
ca. 1 liter økologisk urtebouillon fx fra A. Vogel (den fås i helsekosten)
1 bundt grønne asparges
200 g friskbælgede ærter
1 håndfuld babyspinat
50 g hel parmesanost
reven skal af 1 økologisk citron
friskkværnet peber

Skær bacon eller panchetta i små stykker. Hak løget fint. Steg bacon / panchetta på en tør slip-let pande til den er næste sprød. Tilsæt olie, løg, presset hvidløg og ris og vend godt rundt. Steg til løg og ris er gyldne – endelig ikke brune. Rør rundt, så risene opsuger smag og ikke brænder på. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, mens risene suger væden. Lad risene simre i ca. 20 min. til de er møre, men al dente. Tilsæt asparges skåret i snitter og lad simre yderligere et par minutter. Tilsæt ærter og spinat og vend forsigtig rundt til spinaten er faldet sammen. Vend reven parmesanost i risottoen og server med friskrevet citronskal og peber.

Dagens snack: Min familie elsker, når jeg laver Quesadillas. Derfor lavede jeg den her lille snack, mens vi ventede på, at risottoen skulle simre færdig.

Læg en tortillas på en varm pande og top med revet cheddarost og frisk skyllet babyspinat. Læg en tortilla ovenpå og steg et par minutter. Vend forsigtigt og pas på den ikke brænder på. Skær tortillaen i trekanter og server lune.


Print Friendly