Hjemmelavet konfekt #1

Når det kommer til chokolade og hjemmelavet konfekt, så er jeg mest til det enkle uden alt for meget sjov og ballade. De her hjemmelavede blommer i madeira er et rigtig godt eksempel på et stykke konfekt efter min smag. Et meget klassisk stykke tilberedt med få ingredienser.
At lave blommer i madeira er meget nemt, men det kræver, at du lader sveskerne ligge i madeira natten over. Jeg bruger de franske Agen svesker, også selvom de er dobbelt så dyre, som dem du køber i fx. Netto. Til gengæld får jeg dobbelt så god en smag og en lille bid luksus. Agen svesker kan købes i velassorterede supermarkeder og her.


Blommer i madeira
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

20 stk.

20 Agen svesker uden sten
madeira
200 g marcipan fx Summerbird
ca. 100 g god mørk chokolade til overtræk
evt. lidt guldstøv til pynt

Kom sveskerne i en skål og hæld madeira over så det dækker. Lad sveskerne stå til næste dag.
Skær marcipanen ud i 20 stykker. Hvis du synes, at de bliver for store med hele svesker, kan sveskerne halveres og marcipanen skal så skæres i 40 stykker.
Tag sveskerne op. Lad dem dryppe godt af. Pak sveskerne godt ind i marcipanen. Det er lidt klistret.
Hak chokoladen og smelt den ved svag varme i en skål over vandbad. Dekorer marcipanen med chokoladen og lad dem ‘tørre’ på et stykke stanniol eller en bagerist. Drys evt. med guldstøv.

Print Friendly