Siden danske Johan Bülow introducerede sin gourmetlakrids, har lakrids nærmest fået status som ”det nye sort”.
I weekenden d. 11-12 februar får lakridsen sin allerførste festival i det gamle pakhus Grilleriet i København, hvor du kan komme med på en rejse ind i lakridsens univers. På festivalen vil der være masser af smagsprøver, korte indlæg om lakrids, samt mulighed for at deltage i workshops, hvor der arbejdes med lakrids. Du kan læse programmet for lakridsfestivalen HER, hvor du også kan købe billetter.
Og nu vi snakker om lakrids, så smagte jeg forleden noget virkelig lækker lakrids fra svenske Lakritsfabriken overtrukket med Valrhona-chokolade.
Til min store glæde faldt kombinationen af lakrids og chokolade heldigvis rigtig godt ud, fordi lakridsen er fast i konsistensen uden at være hård, er i slanke stænger á ca. 10 cm (så der er mange bidder i et stykke) og det pikante lag chokolade lige tilpas doseret til, at lakridsen stadig kan smages og stykkerne fremstår appetitlige.
Sveske Lakritsfabriken er relative nye på det danske marked. Derfor er de heller ikke helt så kendte eller synlig som lakrids fra Bülow. Endnu – fristes jeg til at skrive. For Premium lakridsen, som både er økologisk og glutenfri (på Lakritsfabriken laver de lakridsen efter egen opskrift uden gelatine og med rismel i stedet for hvedemel) smager af noget helt særligt. Jeg har ikke smagt bedre!
Nå, men tilbage til kombinationen af gourmetlakrids og verdens bedste chokolade. Lakridsstængerne fås indtil videre kun i en ‘limited edition’-æske, der lanceres i anledningen af Valentines dag d. 14 februar. Æsken består af to forskellige varianter: En salt som er overtrukket med lys 32% chokolade, og en sød, som gemmer sig bag den mørke 62 % chokolade. Den salte er min favorit.
Lakridsen fra Lakritsfabriken og omtalte chokoladestænger sælges indtil videre kun i specialforretninger, men du kan møde Lakritsfabriken blandt udstillerne på lakridsfestvalen. Tjek evt. også www.lakritsfabriken.se
Æsken med de forførende lakridsstænger koster 84,50 kr. for 200 gram.
Chokoladecompagniet 38 11 12 11 oplyser nærmeste forhandler.
Anne Louise
jan 31, 2012 -
Hej Lone,
Det lyder lækkert. Bülow har også lavet lakrids overtrukket med chokolade, deres A og B lakrids. De er også rigtig lækre.
Lone Kjær
jan 31, 2012 -
Hej Anne Louise,
Bülows lakrids med chokolade smager også fremragende, men jeg syntes denne variant fra Lakritsfabriken er endnu bedre. Stykkerne er utrolig delikate og så smager Valrhona-chokoladen fantastisk sammen med lakridsen.
Bedste hilsner
Lone
Katrine H
jan 31, 2012 -
Ej Lone, det er ondt at lave så lækkert et indlæg uden at slutte med en konkurrence (som jeg selvfølgelig vinder ;-)… Jeg må vist drømme mig til smagen :)
Laura R
jan 31, 2012 -
Lone det lyder fantastisk – jeg er fristet!
Mie
feb 2, 2012 -
Jeg er også meeeeed
Forøvrigt skøn pizza opskrift du har. TAK
Benedikte Capion
feb 3, 2012 -
Med lettere jævnlige besøg til Sverige, så opdagede jeg for god tid siden disse små vidundere. Som en af de typer, der undgår gluten, så er disse jo fantastiske – plus det er den bedste lakridssmag, jeg nogensinde har smagt. De er SÅ gode! Der skal altid købes en med, når nabolandet besøges. De har en virkelig lækker og ren smag. Men jeg har dog ikke hørt om stængerne med lakrids – DET SKAL PRØVES!!!!!
Benedikte Capion
feb 11, 2012 -
Dem her skal jeg så meget prøve! Er i forvejen en kæmpe fan af Lakritsfabriken, og kombineret med Valrhona — bliver det mon bedre?