På utallige opfordringer kommer her opskriften på Lagkagehusets drømmekage. Siden jeg skrev og fortalte om mit møde med Ole Kristoffersen og de opskrifter, jeg fik med hjem til min historie, har mange af jer spurgt efter opskriften på drømmekage.
I årevis har jeg ellers kun bagt drømmekage efter min egen opskrift (som du finder her), fordi den er nem at bage, og smager fantastisk, selvom den næsten ikke indeholder noget smør. Til trods for de mange gode argumenter, har min drømmekage alligevel fået konkurrence af Lagkagehusets. Opskriften indeholder en hel del smør, men kagen rækker så til gengæld også til rigtig mange. Den smager af barndomsminder, er saftig, lige tilpas sød og nescafeen i topmassen er et pikant lille twist, som giver kagen lidt karakter uden at den egentligt smager af kaffe.
Lagkagehusets drømmekage
Foto Columbus Leth
1 bradebande ca. 30 stk.
Dej
375 g smør
375 g sukker
8 æg
475 g mel
2 tsk. bagepulver
2 vaniljestænger
1,5 dl kærnemælk
100 g kokosmel
Topmasse
¾ dl vand
1½ tsk. nescafé
150 g smør
150 g kokosmel
300 g brun farin
75 g sirup
Tænd ovnen på 180 grader.
Dej: Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vaniljekorn og rør i dejen. Vend til sidst kærnemælk og kokosmel i.
Fordel dejen i en bradepande ca. 25×35 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i 35-40 min.
Topmasse: Varm vandet i en gryde og opløs nescaféen heri. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen over svag varme. Fordel massen over kagen og bage kagen i yderligere ca. 8 min.
A+K =
maj 2, 2013 -
Det er bare alt for længe siden jeg har fået drømmekage, og den her ser jo helt og aldeles perfekt ud! Yum!
– Anne
Lone Kjær
maj 2, 2013 -
Kære Anne, Drømmekagen smager fantastisk, så jeg kan kun anbefale, at du afprøver den.
Bedste hilsner
Lone
Grith
maj 2, 2013 -
Hej Lone.
Drømmekage er altid dejlig og så får vi hele to af slagsen i dag, hvilken herlighed og tak.
Hilsen Grith
Lone Kjær
maj 2, 2013 -
Tak Grith…
Dicte
sep 18, 2013 -
Intet slår Lagkagehusets drømmekage. Glæder mig til at prøve at lave den selv, så tak for det! :-) Lige et spørgsmål: Skal smørret smeltes inden det røres sammen med sukkeret, eller blot være blødt?
Kærlige hilsner
Lone Kjær
sep 19, 2013 -
Der er ingen tvivl om, at det er en fantastisk god drømmekage:-)
Smørret skal være blødt, når det røres med sukkeret.
Beste hilsner
Lone
Lykkemarie Jørgensen
dec 25, 2013 -
Hold da op den ser lækker ud..! Men nu har jeg så ikke nok smør i huset og ej heller noget nescafe, og jeg skal bage drømmekage i dag, men helt klart den der version den skal simpelthen prøves næste gang jeg skal lave Drømmekage, i dag bliver det bare den traditionelle.!
Den ser bare så lækker ud, at jeg har delt den inde på min Facebook væg, og budt mine naboer og veninder op til en smagsprøve snart, ganske snart. :-)
Lone Kjær
jan 1, 2014 -
Det er en fantastisk kage, så jeg håber, du får tid til at afprøve opskriften;-)
Habsa
jan 15, 2016 -
Hej. Er opskriften til en stor bradepande eller bare en alm. :-)
Lone Kjær
jan 20, 2016 -
Beklager mit sene svar… den er til en almindelig form… god fornøjelse