Blomkålssuppe med urtebrød

Det er årets sidste sommerdag, og når jeg ser på det her smukke billede, vækker det skønne ferieminder. I skålene gemmer sig nemlig en lækker kold blomkålssuppe, som jeg har lavet flere gange i løbet af de sidste par måneder.

Smagen af blomkål er meget pikant, og suppen fremstår utrolig let og elegant – også selv om den indeholder fløde. Som let måltid er det oplagt at servere de små urtebrød til suppen, hvorimod du kan nøjes med fx grissini eller rugbrødschips som tilbehør, hvis du serverer suppen som appetitvækker før en middag.

Til opskriften skal du kun bruge få ingredienser, og den hører til i kategorien ’meget nem’. Hvis du synes, vejret er for ustabilt til kold suppe, så kan den også serveres lun.

blomkålssuppe

Kold blomkålssuppe med brøndkarse og urtebrød
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

Blomkålssuppe
1 stort blomkål
1 liter grønsagsbouillon
salt og peber
2½ dl fløde
saft af ½ citron
salt og peber

Urtebrød
4 skiver surdejsbrød / flutes
olivenolie
1 håndfuld krydderurter fx basilikum og persille
1 potte brøndkarse

Skyl blomkålen og del i mindre buketter. Tag lidt fra til pynt og findel buketterne bliver helt små. Gem til senere.
Kog blomkålen i bouillon i ca. 10 min. til den er meget blød. Si bouillonen fra og blend til en flydende suppen, mens der gradvist spædes til med bouillonen til den ønskede konsistens.
Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og kog op. Smag til med citronsaft, salt og peber og afkøl suppen.

Dryp brødene med lidt olivenolie og drys med hakkede krydderurter. Rist brødene i ovnen til de er sprøde.
Top suppen med de små buketter blomkål og drys med brøndkarse. Server med urtebrød.

blomkålssuppe 02

Print Friendly