Jeg har efterhånden fået en del forespørgsler på en god kiksekage uden palmin og æg. For nylig lavede jeg denne opskrift, og jeg synes, det er den bedste kiksekage EVER. Opskriften er meget simpel, og kagen indeholder kun 4 ingredienser – mørk chokolade, smør, kondenseret mælk og firkantede kiks. Kondenseret mælk køber jeg i Irma, men det fås også i andre velassorterede supermarkeder, hos etniske grønthandlere og hos Specielkøbmanden.
Når kiksekagen er lagt sammen, skal den stå på køl i minimum 4 timer – gerne længere tid, hvis du altså kan vente. Efterfølgende opbevares kagen på køl, hvor den holder sig fint i flere dage.
Kiksekage
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
Ca. 15 stk.
300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk ca. 400 g
35 g smør
ca. 20 firkantede kiks
Beklæd en aflang smal rugbrødsform ca. 25 cm med husholdningsfilm.
Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør jævnligt, så det ikke brænder på. Rør massen ensartet og tag gryden af varmen.
Læg et tynd lag chokolade i bunden af formen. Læg derpå et lag kiks. Fortsæt til der er 4 lag i alt. Slut med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet minimum 4 timer. Tag kagen ud ca. 10 min. før servering og skær den i skiver.
EVA
feb 12, 2013 -
HEJ LONE: DEN KIKSE KAGE MÅ ABSOLUT PRØVES – DEN ER JEG SPÆNDT PÅ
ALTID SJOVT AT PRØVE NOGET NYT – OG NÅR MAN SÅ KAN GØRE
ENS BØRNEBØRN GLADE.
GOD DAG TIL DIG
K H EVA
Lone Kjær
feb 13, 2013 -
Eva… Du må lave den kiksekage til børnebørnene og dig selv.
Bedste hilsner Lone
Sonja {Dagmar’s Kitchen}
feb 12, 2013 -
Åh, så god den ser ut! Det här receptet vill jag genast prova! Vi åt ofta kexkaka, eller “Radiokaka” som den kallades, när vi var små.
Lone Kjær
feb 13, 2013 -
Sonja… Den er så god og har en fantastisk chokolade smag, der vækker mange barndomsminder.
Bedste hilsner Lone
Davids Engle
feb 12, 2013 -
What’s not to like? :-))
Kate
Lone Kjær
feb 13, 2013 -
Kate… Jeg er så enig. Kiksekagen er en klassiker.
Cecilia
feb 15, 2013 -
Lækker opskrift, den bliver afprøvet i weekenden! Dog med runde mariekiks, har ikke kunnet finde de firkantede – hvor kan man finde dem henne?
Vh
Cecilia
Lone Kjær
feb 18, 2013 -
Cecilia… jeg køber de firkantede kiks i Irma, men har også set dem i andre supermarkeder.
Håber kagen blev god!
Birgit Rasmussen
feb 16, 2013 -
Jeg skal helt bestemt også prøve denne IDAG, må straks på jagt efter firkantede kiks.. Og en eller anden form. Jeg har kun eva trio rugbrødsforme og de er lidt for store… Men det kan jo også være en eller anden plast bøtte da den ikke skal bages.
Lone Kjær
feb 18, 2013 -
Hej Birgit,
Jeg håber, det lykkedes at få fat i de firkantede kiks – og at kagen blev vellykket. Jeg køber de firkantede kiks i Irma, men har også set dem i andre supermarkeder.
Birgit
feb 18, 2013 -
Man skal lede længe efter firkanter. fandt dem i Superbedst, til det 3-dobbelte af mariekiks. Så fremover tror jeg at jeg lægger Mariekiksene taglagt i formen i stedet… I øvrigt en dejlig “besparelse” på kalorierne i forhold til palmin. Super opskrift
Lone Kjær
feb 19, 2013 -
Tak Birgit – for tip med de taglagte Mariekiks.
Henrik Dalgaard
feb 19, 2013 -
Den smager super og opskriften er nem!
Fuldkornskiks giver lige lidt ekstra.
Mvh,
Henrik Dalgaard
Lone Kjær
feb 20, 2013 -
Tak Henrik
Birgit
feb 23, 2013 -
Dejlig dejlig kage. Meeen. 4200 kalorier i een kiksekage. Såå man skal nok ikke lave den for tit. Tak henrik. Jeg vil prøve med fuldkornskiks næste gang
Lone Kjær
feb 23, 2013 -
I know… Meeeen nu er det heller ikke så tit, vi får kiksekage. Jeg nyder, hver en bid og synes, den er alle kalorierne værd.
Marie-Louise
mar 31, 2013 -
Käre Lone
Allerförst tusind tak for en super-inspirerende blog. Det er sä dejligt, at du har fäet tid til at opdatere din blog igen!
Jeg har brug for et godt räd: Jeg har to gange – forgäves – forsögt mig med denne kiksekageopskrift. Hver gang stivnede chokolademassen ikke ordentligt med det resultat, at kiksene flöd ovenpä og ja, det blev en slags chokoladefondue med kiks. I forsög nr. 2 lod jeg chokoladenmassen stä og afköle, men den stivnede aldrig sä meget, at kiksene blev, hvor de skulle.
Hvad gör jeg forkert?
Mange hilsner
Marie-Louise
Lone Kjær
apr 1, 2013 -
Kære Marie-Louise,
Tusind tak for din ros.
Mht kiksekagen, så lyder det underligt, at den ikke stivner. Kagen skal i køleskabet mindst 4 timer, inden chokolademassen sætter sig og du kan skære af den.
Hvilken kondenseret mælk bruger du ?
Karina
apr 1, 2014 -
Jeg har også prøvet at lave denne kiksekage, men mine kiks flød også ovenpå og chokoladen ville ikke stivne, så det var rigtig øv.
Jeg mener at det var sukker i det kondenserede mælk jeg købte, men det blev helt karamel agtig.
Lone Kjær
apr 2, 2014 -
Kære Karina,
Det var da undeligt. Hvis du bruger kondenseret mælk med sukker får chokolademassen rigtigt nok en lidt karamelagtige konsistens, som kun er lækkert. Jeg har aldrig haft problemer med at få kiksene til at blive i chokolademassen, og efter 4 timer på køl er den nem at skære af.
Jeg håber, du har mere succes med kiksekagen næste gang.
Kh Lone
Marie-Louise
apr 2, 2013 -
Käre Lone
Tak for hurtigt svar. Jeg brugte et märke “Bären Marke” – og mäske er det netop ärsagen til mine kiksede kager. Denne mälk hedder “kondenseret”, men er indkogt uden sukker, hvilket jeg ikke troede, at kondenseret mälk kunne väre. Jeg vil nu gä i en grönthandler og kigge efter en mälk med sukker. Kiksekagen ser jo sä god ud!
Marie-Louise
Lone Kjær
apr 2, 2013 -
Tror helt sikkert, det kan være årsagen til, at din kiksekage ikke stivnede. Jeg håber, det lykkedes dig, at få fat i kondenseret mælk med sukker, og at kiksekagen bliver en succes.
Lisa
dec 28, 2013 -
Så er der indkøbt ingredienser til kiksekage. Gæsterne i morgen bliver “udsat” for go’ gammeldags nostalgi – serveret med forskelligt lækkert frugt til. Jeg fandt de firkantede vanillekiks i Lidl – i en både “hvid” slags og en mere grov slags (valget faldt på den sidste) Prisen er under 15 kr for 2 pakker. Glæder mig til at afprøve opskriften. Godt nytår – og tusind tak for skønne opskrifter!
Lone Kjær
jan 1, 2014 -
Godt Nytår Lisa. Håber kiksekagen blev en succes:-)
Klaus K Larsen
jan 1, 2014 -
Hej Lone !
Hvorfor bruger du “kondencert” mælk og ikke piskefløde el. sødmælk ? Kondencert mælk smager jo ikke særlig godt !
Jeg har aldrig selv lavet den men vil gerne prøve !
Mvh
Klaus K. Larsen
Lone Kjær
jan 3, 2014 -
Hej Klaus,
Jeg bruger kondenseret mælk, fordi det er sødt og bidrager med en mere cremet konsistens, som jeg ikke rigtig har kunne opnå ved brug fløde eller sødmælk.
Du skulle prøve opskriften. Det er en fantastisk kiksekage:-)
Åse
feb 18, 2014 -
vil du mene at jeg kan lave den iaften og skære den ud imorgen tidlig – sætte den i køleskab i skolen – for at min søn kan servere den i klassen til fødselsdag kl 13 ?
hilsen Åse
Lone Kjær
feb 18, 2014 -
Kære Åse,
Det kan du godt… bare kagen opbevares på køl.
God fornøjelse:-)
Marianne
apr 24, 2014 -
Jeg har kun de runde Marie Kiks, kan de bruges?
Lone Kjær
apr 27, 2014 -
Hej Marianne,
Jeg vil anbefale, at du køber de firkantede kiks. De runde kiks vil ikke nå ud i formen, netop fordi de er runde, så du vil få en kage med lidt for meget chokolade og for lidt kiks, hvis du forstår.
God fornøjelse.
Vivi Renée
jul 16, 2014 -
Hold op hvor smager den bare godt !! Tak for en fantastisk nem og lækker opskrift Lone :)
Mvh Vivi Renée
Lone Kjær
aug 8, 2014 -
TAK Vivi…:-)
Ea Køster
jan 27, 2018 -
Hvor køber man kondenseret mælk
MVH
Ea
Lone Kjær
feb 22, 2018 -
Hej Ea, Det fås i velassortede supermarkeder som Menu, Brugsen, Irma, Føtex. Håber du finder det. Kh Lone