Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Chokoladeiskage med marengs

Inden jeg går på sommerferie og tager en pause fra bloggen, vil jeg gerne dele opskriften på denne lækre chokoladeiskage med jer. Opskriften kommer fra en issag, jeg lavede til magasinet boligliv sidste år, og selv om den umiddelbart lyder tidskrævende er den faktisk dejlig nem at lave.

På billedet har jeg lavet to varianter af iskagen. En hvor marengsmassen vendes med parfaiten – så den bliver flot marmoreret –  og en anden, hvor den…

Læs mere →

Muslinger med spidskål og dildolie

Det her er simpelthen de lækreste muslinger, jeg længe har smagt. Egentligt er det en klassiker og en meget enkel ret, men jeg elsker den rene smag, man finder i et måltid, hvor råvarerne ikke slås om opmærksomheden, men rent faktisk smager af det de er.

Når jeg spiser muslinger er det ret tydeligt, at jeg altid fisker efter de få grøntsager, som ligger tilbage i gryden. Desværre er det ikke ret mange, så derfor har…

Læs mere →

Blåbærtærte med stjernelåg

For et par uger siden lavede jeg denne blåbærtærte, da vi havde gæster. Forinden havde jeg ryddet op i fryseren, og fundet en store pose blåbær, så den blev brugt som fyld i tærten sammen med lidt smuttede mandler og et tyndt lag marcipan. For fornøjelsens skyld lavede jeg et stjernelåg i stedet for et klassisk fletlåg, og jeg synes, tærten blev rigtig fin.

På det her billede kan du se, hvordan tærten ser ud både før og…

Læs mere →

Spis ude

På denne tid af året, er det ingen kunst at lave let, lækker og ukompliceret hverdagsmad, for i øjeblikket bugner det med velsmagende grøntsager og de lyse, lune sommeraftener inviterer til måltider, der kan spise ude.

Forleden læste jeg en klumme netop om glæden ved at spise under åben himmel. En glæde som rigtig mange af os deler, fordi mad smager meget bedre, når man spiser ude. Selvom vi godt ved, at det ikke er…

Læs mere →

Radisesalat med makrel bruschetta

Denne smukke radisesalat lavede jeg fornylig til mine sider i Bo Bedre. Salaten består af en delikat kombination af tyndt skårne radiser, sprød salat, masser af krydderurter og Vesterhavsost.

Radisernes let skarpe smag er perfekt til en fed sommer makrel, og derfor lavede jeg de her små stykker ristet surdejsbrød med røget makrel vendt med lidt creme fraiche – som en slags bruschetta og serverede til. Er du ikke vild med røget makrel så brug varmrøget laks i…

Læs mere →

Mere af det grønne

Jeg må tilstå, at jeg ikke når at skrive så mange blogindlæg, som jeg gerne ville. Jeg har netop holdt en dejlig lang og tiltrængt ferie, hvor jeg blandt andet har været i New York sammen med min datter Flora.

Jeg har været i New York adskillige gange, og hver gang vender jeg hjem med en skitsebog fuld af ny inspiration, og en krop som trænger til at det igen bliver hverdag. Efter at have…

Læs mere →

Klassisk rabarbertærte

I weekenden fik jeg en masse rabarber fra min søsters have og tanken var, at de skulle bruges til denne fine tærte, som jeg oprindelig har lavet til Boligliv. Desværre nåede jeg ikke andet end at rense rabarberne, som nu ligger klar i fryseren til en anden dag.

Jeg elsker rabarber, og derfor har jeg også rigtig mange opskrifter på lækre kager og tærter, hvor rabarberne spiller en rolle. Det her er en af dem….

Læs mere →

Hjemmebagt morgenbrød

I øjeblikket ligger jeg vandret, for jeg er i fuld gang med en masse spændende arbejdsopgaver, og om en uge skal min datter konfirmeres, så tiden er lidt knap.
Alligevel gav jeg mig tid til at bage de her sprøde fuldkornsboller i morges, da jeg synes, det var længe siden, jeg havde haft fingrene i dejen. Jeg holder rigtig meget af at bage og slapper af, når køkkenet flyder med mel, røremaskinen kører og det…

Læs mere →

Vild med grønt

Der kan vist ikke være meget tvivl om, at jeg har en stor kærlighed til grøntsager, og i hverdagen fylder grøntsagerne altid mest på min tallerken. Det betyder dog ikke, at jeg holder mig fra en god, saftig bøf, eller en lækker tatar, men herhjemme fylder kødet bare ikke nær så meget i hverdagsmaden.

Ligegyldigt om du allerede er mester i at slynge salaten eller måske en lidt mere uerfaren bønne, så er det altid…

Læs mere →

Rustik rødbedepizza

Her i familien ELSKER vi hjemmebagt pizza og afhængig af sæson, og hvad der er af spændende grøntsager, kød og andet godt i køleskabet, har vi hver vores favorit.

I en lang periode har kartoffelpizza med gedeost og rosmarin været min foretrukne, men i øjeblikket er det denne rødbedepizza som får min opmærksomhed.

Jeg laver næsten altid pizzadej af en blanding af fuldkornsdurummel og italiensk hvedemel, da dejen bliver lettere at rulle tyndt ud, samtidig med…

Læs mere →

Snoede skønheder

Egentligt har jeg aldrig været særlig store fan af nutella, men det er mine to børn til gengæld. De elsker nutella… og de elsker mig endnu mere, når de får lov til at spise det i weekenden. Det fik mig fornylig til at eksperimentere lidt med at bruge nutella i bagværk, og det kom der en del sjove brød ud af – nogle mere appetitlige end andre.
Et af de bedste resultater var de her nutellasnurre -…

Læs mere →

Crudite med laksemousse

Til næsten hvert nummer af Hjerteforeningens medlemsblad ‘Hjertenyt’, har jeg fornøjelsen at levere opskrifter, som kan overholde Hjerteforeningens retningslinier for en sund og hjertevenlig livsstil.

I det nyeste nummer har jeg lavet en skøn påskefrokost med adskillige små retter, som kan sprede madglæde omkring frokostbordet. Blandt dem er denne lækre opskrift på laksemousse af varmrøget laks, som jeg serverer til en crudité af spæde grøntsager og ristede brødchips.

Opskriften er dejlig nem, og indtil vi får fornøjelsen af…

Læs mere →

Pasta med friterede jordskokker

Selvom der er forår i luften, så er det stadig vintergrøntsagerne der fylder mest på tallerkenen herhjemme. Det er ingen hemmelighed, at jeg er lidt træt af rodfrugter på denne tid af året. De har fyldt rigtig meget i månedsvis, men indtil det bliver rigtig forår, må vi lege med rødderne noget tid endnu.

En af mine rodfrugtfavoritter er jordskokker. De har den lækreste nøddeagtige smag, og er en rod som kan varieres uendeligt. I…

Læs mere →

Spis og skrid

Herhjemme er ’spis og skrid’ konceptet vældig populært, for selvom hverdagene er travle, så elsker vi, når den daglige trummerum brydes af hyggeligt samvær og god mad.

Ofte står menuen på noget simpel og børnevenlig mad, for selvom man ikke skal gå ned på den gode smag, kan man sagtens sprede mad- og gensynsglæde uden at det behøver koste adskillige timer i køkkenet.

Forleden serverede jeg de her lækre fiskefrikadeller med chilimayo og lynstegte grøntsager, til vores…

Læs mere →

Myslibar til madpakken og eftermiddagssulten

De her sprøde myslibarer får af og til en plads i mine børns madpakker, som en sød lille hilsen fra mor. Vi bager dem gerne sammen, men det gør ikke fornøjelsen ved at få en fin lille indpakning med en myslibar mindre. Tværtimod.

Ofte deler mine børn deres madpakker med vennerne, hvis nogen mangler lidt mad, eller der er noget i overskud, og det gælder altså også deres madpakkelækkerier. Det fandt jeg ud af fornylig, efter…

Læs mere →

Rødbedesalat med quinoa og dukkah

Fornylig lavede jeg denne skønne vintersalat med rødbeder og quinoa til Hjerteforeningens medlemsblad Hjertenyt. Dem som kender mig godt vil helt sikkert sige, at det er en rigtig ’Lone salat’. Der er nemlig smæk på farverne, og salaten er på en gang både fyldig, sund og velsmagende. Samtidig er den lidt rodet, men stadig appetitlige at se på – præcist som jeg godt kan lide en salat.

Et lille drys dukkah giver salaten en lækker knasende…

Læs mere →

Mexi chili

I vintermånederne har jeg en stor svaghed for simremad, og selv om det har været en mild vinter i år, så har min trang til de tunge gryderetter ikke været mindre. Jeg elsker simpelthen den duft der breder sig, når kød, krydderier, grøntsager og andet godt simre, mens sulten melder sig.

Ofte er simremad nemt at lave – også til mange – og jeg er vild med tanken om, at det er de billige kødudskæringer,…

Læs mere →

Klassiske fastelavnsboller

I februar måned har børnene og jeg den tradition, at vi skal bages fastelavnsboller mindst et par gange inden det bliver fastelavn. I år har vi endnu ikke bagt en eneste fastelavnsbolle, til gengæld har vi været forbi flere af de lokale bagere, hvor udvalget af de flotte fastelavsboller er fristende. Favoritten er indtil videre den lækre gammeldags bolle fra Meyers, men de store klassiske med fløde- og bærskum fra Lagkagehuset kan nu også anbefales.

Fastelavnsboller købt hos bageren er dyre,…

Læs mere →

Makronsnitter

Jeg er inde i en rigtig oprydningsperiode, og på min computer har jeg fundet en masse skønne madbilleder, som jeg har lavet til forskellige magasiner gennem årene. I går fandt jeg det her fine billede af de lækreste makronsnitter, som dygtige Columbus Leth har taget for flere år siden til en kagesag til Boligliv. Billedet tiltrak lidt ekstra opmærksomhed, fordi mine børn og jeg elsker hjemmebagte makronsnitter, og fordi det er alt for længe siden, vi sidst…

Læs mere →

Rustik hverdagskylling

En af mine veninder har spurgt mig, og hun kunne få opskriften på min hverdagskylling eller kylling i fad, som vi også nogen gange kalder den. Jeg har lavet den ret til hende adskillige gange, når hun har besøgt os, og hver gang høster jeg mange roser.
I morges faldt jeg så tilfældigvis over dette billede af retten på min computer, og det mindede mig om, at jeg burde publicere opskriften, så I er flere…

Læs mere →

Side 1 ud af 22 1 2 3 4 5 ... Last →