Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Bounty isbar

Nu da sommeren endelig har meldt sin ankomst, står mit køkken derfor på sæsonens friske og sprøde sommergoder. Jeg har som altid gang i mange spændende projekter, når både piskeris og køkkenkniv er i brug, og det har af den grund stået lidt stille til med indlæg her på bloggen.

Jeg suser rundt i forsøg på at lade kreativitet, sundhed og selvfølgelig den gode smag smelte sammen i gryden – og varmer så småt op…

Læs mere →

Morgenstykker med birkes

Hvis du har planer om at forkæle familien med lidt hjemmebag i den kommende weekend, så kan jeg anbefale at gå i køkkenet, og lave de her lækre koldhævede morgenstykker med birkes.

Jeg elsker brød, og selvom det er meget oppe i tiden at undgå de kulhydrater, som følger med den nydelse, så kunne jeg aldrig drømme om at droppe brødet. Så hellere spise lidt mindre. Til gengæld kan jeg godt finde på at droppe det…

Læs mere →

Perlebygsalat med grønkål og chorizo

Denne lækre, velsmagende perlebygsalat laver jeg af og til, når Flora og jeg er alene hjemme. Min yngste er nemlig ikke den store fan af perlebyg, så selvom han både spiser grønkål og chorizopølser, springer han helst over.

Opskriften har jeg oprindelig lavet til mine sider i Bo Bedre, og den blev til af en rest kogt perlebyg, lidt stegt chorizopølser og noget grønkål som en slag tøm-køleskabet-salat, der smagte alt for godt til ikke…

Læs mere →

Vintersalat med frugt

Rigtig godt nytår kære læsere.
Det er uendelig lang tid siden, jeg sidst har skrevet her på bloggen, for tiden flyver og jeg må nok erkende, at jeg ikke får serveret helt så mange opskrifter, som jeg drømmer om.

Efter en dejlig lang juleferie ser jeg frem til et nyt og spændende 2016, som forhåbentligt vil inkludere lidt flere blogindlæg. Jeg håber derfor, du fortsat vil læse med og lade dig inspirere.
Hvis du er på instagram,…

Læs mere →

Fine finskbrød

Midt i juletravlheden og bunken af arbejde, kiggede jeg i går mine opskrifter og madbilleder igennem, for at finde inspiration til vores årlige julebagning. Blandt de mange fristende julelækkerier faldt jeg over denne fine dåse fyldt med sprøde smørbagte finskbrød. Opskriften er en rigtig juleklassiker, som jeg aldrig bliver træt af, og netop derfor synes jeg, den fortjener lidt opmærksomhed.

Er du på udkig efter andre opskrifter på julesmåkager, så kig

Læs mere →

Marokkansk lammegryde

Efteråret er min yndlings årstid, for selvom dagene bliver mørkere og koldere, betyder det at vi nu kan byde sæsonen for simremad velkommen.

For efterhånden længe siden lavede jeg første gang denne marokkanske lammegryde. De første par gange brugte jeg lammeskank – som jeg synes er virkelig lækkert – men da det kan være svært at få fat i, har jeg siden hen brugt afpudset lammekølle i stedet – og det bliver mindst lige så godt.

For…

Læs mere →

Croque monsieur med svampe og parmaskinke

Efter en dejlig uge med ferie og restaurantbesøg næsten hver aften er det igen blevet hverdag. Til en afveksling er det helt rart med noget simpel hverdagsmad, så derfor fik vi Croque monsieur med svampe og parmaskinke til aftensmad i går.

Croque monsieur er utrolig nemt at lave, og bliver alligevel imponerenede lækkert, hvis råvarerne er i orden. Det tog mig mindre end en halv time fra jeg gik i gang med at rense svampene, til jeg…

Læs mere →

Snickers-haps

I dag er en lidt særlig dag, for ud over at det er skolernes motionsdag, så er det også kulturnat og starten på børnenes efterårsferie.
Mine børn og jeg er så heldige, at vi skal en tur til London for at besøge noget familie, men hvis du er hjemme i ferien og får lyst til at bage, så kan jeg måske friste med denne snickerskage.

Opskriften har jeg udviklet til magasinet Boligliv, og det er ingen…

Læs mere →

Kartoffelsalat med hjemmelavede nuggets

Hvis du indimellem synes det kan være svært at finde på lidt nyt, nemt og lækkert til at udfordre de sædvanlige hverdagsretter, så kan jeg forhåbentlig inspirere med endnu en opskrift – nemlig de her hjemmelavede kyllingenuggets.

De er et sikkert hit blandt børn og kan sagtens serveres, så de opnår status som ’sund’ aftensmad. I opskriften her serveres de sprøde, hjemmelavede nuggets nemlig i en kartoffelsalat med lækker, dampet broccoli, bønner og frisk spinat,…

Læs mere →

Søndagsæg

I de fleste weekender gør jeg lidt ekstra ud af morgenmaden og ofte er det søndag, som er forkælelses dagen. Jeg bager enten brød eller boller, som suppleres med en smoothiebowl eller en eller anden form for æg.

Det med æg er egentligt ikke mit speciale, for jeg har aldrig været den store æggespiser, selv om det er blevet bedre med årene. Min datter Flora er til gengæld meget begejstret for æg, så hun forkæler…

Læs mere →

En fredagsfavorit

Denne opskrift på steaksandwich er en af mine absolutte fredagsfavoritter. Det er hjemmelavet fastfood for det tager ikke mere end ca. 20 minutter at lave, og det er vist hurtigere end at ringe efter en pizza.

Hvis man køber nogle gode bøffer får det hele et dejligt strejf af lidt luksus, og det kan jeg godt lide.
Herhjemme er det blevet et meget populært måltid, som næsten har udkonkurreret burgeren, og hvis den yngste brokker sig over,…

Læs mere →

Kartoffelpizza med gedeost

I øjeblikket handler det meste af min arbejdstid om den kommende jul, og hele sidste uge duftede her vidunderligt af krydderier, andesteg, marcipan og hvad der ellers hører sig til.

Heldigvis elsker jeg jul, men midt i den store madfest kan man godt længes efter noget mere simpelt. Efter lange fotodage i julens tegn, er appetitten naturligvis ikke så stor, så derfor ender aftensmaden ofte med at blive noget helt enkelt.

Forleden lavede jeg denne kartoffelpizza, og det…

Læs mere →

Blomkålssuppe med urtebrød

Det er årets sidste sommerdag, og når jeg ser på det her smukke billede, vækker det skønne ferieminder. I skålene gemmer sig nemlig en lækker kold blomkålssuppe, som jeg har lavet flere gange i løbet af de sidste par måneder.

Smagen af blomkål er meget pikant, og suppen fremstår utrolig let og elegant – også selv om den indeholder fløde. Som let måltid er det oplagt at servere de små urtebrød til suppen, hvorimod du…

Læs mere →

Spicy stikkelsbærkompot

For et par måneder siden, inden det blev rigtig sommer og bærsæson, lavede jeg en virkelig lækker stikkelsbærkompot med chili og ingefær til mine sider i Bo Bedre.
Eftersom det kan være lidt af en udfordring at få friske bær, når man arbejder forskudt af sæsonen, måtte jeg ty til en pose frosne stikkelsbær, men det ændrede ikke på resultatet. Kompotten serverede jeg til en stegt sild og lidt perlebyg – en kombination hvor stikkelsbærrenes syre…

Læs mere →

Jordbærsorbet

Efter en dejlig lang sommerferie er der noget helt særligt over at vende tilbage til hverdagen med vækkeur, skole, arbejde og rutiner.

Lige nu er det højsæson for madpakker – også på de forskellige blogs – men dem går jeg uden om i det her indlæg. I stedet vil jeg gerne forlænge sommeren med opskriften på denne lækre jordbærsorbet.

Jeg lavede sorbeten første gang til en bærsag til magasinet Boligliv og igen her i sommer – begge…

Læs mere →

Chokoladeiskage med marengs

Inden jeg går på sommerferie og tager en pause fra bloggen, vil jeg gerne dele opskriften på denne lækre chokoladeiskage med jer. Opskriften kommer fra en issag, jeg lavede til magasinet boligliv sidste år, og selv om den umiddelbart lyder tidskrævende er den faktisk dejlig nem at lave.

På billedet har jeg lavet to varianter af iskagen. En hvor marengsmassen vendes med parfaiten – så den bliver flot marmoreret –  og en anden, hvor den…

Læs mere →

Muslinger med spidskål og dildolie

Det her er simpelthen de lækreste muslinger, jeg længe har smagt. Egentligt er det en klassiker og en meget enkel ret, men jeg elsker den rene smag, man finder i et måltid, hvor råvarerne ikke slås om opmærksomheden, men rent faktisk smager af det de er.

Når jeg spiser muslinger er det ret tydeligt, at jeg altid fisker efter de få grøntsager, som ligger tilbage i gryden. Desværre er det ikke ret mange, så derfor har…

Læs mere →

Blåbærtærte med stjernelåg

For et par uger siden lavede jeg denne blåbærtærte, da vi havde gæster. Forinden havde jeg ryddet op i fryseren, og fundet en store pose blåbær, så den blev brugt som fyld i tærten sammen med lidt smuttede mandler og et tyndt lag marcipan. For fornøjelsens skyld lavede jeg et stjernelåg i stedet for et klassisk fletlåg, og jeg synes, tærten blev rigtig fin.

På det her billede kan du se, hvordan tærten ser ud både før og…

Læs mere →

Spis ude

På denne tid af året, er det ingen kunst at lave let, lækker og ukompliceret hverdagsmad, for i øjeblikket bugner det med velsmagende grøntsager og de lyse, lune sommeraftener inviterer til måltider, der kan spise ude.

Forleden læste jeg en klumme netop om glæden ved at spise under åben himmel. En glæde som rigtig mange af os deler, fordi mad smager meget bedre, når man spiser ude. Selvom vi godt ved, at det ikke er…

Læs mere →

Radisesalat med makrel bruschetta

Denne smukke radisesalat lavede jeg fornylig til mine sider i Bo Bedre. Salaten består af en delikat kombination af tyndt skårne radiser, sprød salat, masser af krydderurter og Vesterhavsost.

Radisernes let skarpe smag er perfekt til en fed sommer makrel, og derfor lavede jeg de her små stykker ristet surdejsbrød med røget makrel vendt med lidt creme fraiche – som en slags bruschetta og serverede til. Er du ikke vild med røget makrel så brug varmrøget laks i…

Læs mere →

Side 1 ud af 23 1 2 3 4 5 ... Last →