Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Crudite med laksemousse

Til næsten hvert nummer af Hjerteforeningens medlemsblad ‘Hjertenyt’, har jeg fornøjelsen at levere opskrifter, som kan overholde Hjerteforeningens retningslinier for en sund og hjertevenlig livsstil.

I det nyeste nummer har jeg lavet en skøn påskefrokost med adskillige små retter, som kan sprede madglæde omkring frokostbordet. Blandt dem er denne lækre opskrift på laksemousse af varmrøget laks, som jeg serverer til en crudité af spæde grøntsager og ristede brødchips.

Opskriften er dejlig nem, og indtil vi får fornøjelsen af…

Læs mere →

Pasta med friterede jordskokker

Selvom der er forår i luften, så er det stadig vintergrøntsagerne der fylder mest på tallerkenen herhjemme. Det er ingen hemmelighed, at jeg er lidt træt af rodfrugter på denne tid af året. De har fyldt rigtig meget i månedsvis, men indtil det bliver rigtig forår, må vi lege med rødderne noget tid endnu.

En af mine rodfrugtfavoritter er jordskokker. De har den lækreste nøddeagtige smag, og er en rod som kan varieres uendeligt. I…

Læs mere →

Spis og skrid

Herhjemme er ’spis og skrid’ konceptet vældig populært, for selvom hverdagene er travle, så elsker vi, når den daglige trummerum brydes af hyggeligt samvær og god mad.

Ofte står menuen på noget simpel og børnevenlig mad, for selvom man ikke skal gå ned på den gode smag, kan man sagtens sprede mad- og gensynsglæde uden at det behøver koste adskillige timer i køkkenet.

Forleden serverede jeg de her lækre fiskefrikadeller med chilimayo og lynstegte grøntsager, til vores…

Læs mere →

Myslibar til madpakken og eftermiddagssulten

De her sprøde myslibarer får af og til en plads i mine børns madpakker, som en sød lille hilsen fra mor. Vi bager dem gerne sammen, men det gør ikke fornøjelsen ved at få en fin lille indpakning med en myslibar mindre. Tværtimod.

Ofte deler mine børn deres madpakker med vennerne, hvis nogen mangler lidt mad, eller der er noget i overskud, og det gælder altså også deres madpakkelækkerier. Det fandt jeg ud af fornylig, efter…

Læs mere →

Rødbedesalat med quinoa og dukkah

Fornylig lavede jeg denne skønne vintersalat med rødbeder og quinoa til Hjerteforeningens medlemsblad Hjertenyt. Dem som kender mig godt vil helt sikkert sige, at det er en rigtig ’Lone salat’. Der er nemlig smæk på farverne, og salaten er på en gang både fyldig, sund og velsmagende. Samtidig er den lidt rodet, men stadig appetitlige at se på – præcist som jeg godt kan lide en salat.

Et lille drys dukkah giver salaten en lækker knasende…

Læs mere →

Mexi chili

I vintermånederne har jeg en stor svaghed for simremad, og selv om det har været en mild vinter i år, så har min trang til de tunge gryderetter ikke været mindre. Jeg elsker simpelthen den duft der breder sig, når kød, krydderier, grøntsager og andet godt simre, mens sulten melder sig.

Ofte er simremad nemt at lave – også til mange – og jeg er vild med tanken om, at det er de billige kødudskæringer,…

Læs mere →

Klassiske fastelavnsboller

I februar måned har børnene og jeg den tradition, at vi skal bages fastelavnsboller mindst et par gange inden det bliver fastelavn. I år har vi endnu ikke bagt en eneste fastelavnsbolle, til gengæld har vi været forbi flere af de lokale bagere, hvor udvalget af de flotte fastelavsboller er fristende. Favoritten er indtil videre den lækre gammeldags bolle fra Meyers, men de store klassiske med fløde- og bærskum fra Lagkagehuset kan nu også anbefales.

Fastelavnsboller købt hos bageren er dyre,…

Læs mere →

Makronsnitter

Jeg er inde i en rigtig oprydningsperiode, og på min computer har jeg fundet en masse skønne madbilleder, som jeg har lavet til forskellige magasiner gennem årene. I går fandt jeg det her fine billede af de lækreste makronsnitter, som dygtige Columbus Leth har taget for flere år siden til en kagesag til Boligliv. Billedet tiltrak lidt ekstra opmærksomhed, fordi mine børn og jeg elsker hjemmebagte makronsnitter, og fordi det er alt for længe siden, vi sidst…

Læs mere →

Rustik hverdagskylling

En af mine veninder har spurgt mig, og hun kunne få opskriften på min hverdagskylling eller kylling i fad, som vi også nogen gange kalder den. Jeg har lavet den ret til hende adskillige gange, når hun har besøgt os, og hver gang høster jeg mange roser.
I morges faldt jeg så tilfældigvis over dette billede af retten på min computer, og det mindede mig om, at jeg burde publicere opskriften, så I er flere…

Læs mere →

Muslingesuppe med chorizo og rosenkål

I det seneste nummer af Bo Bedre, har jeg opskriften på denne meget appetitlige muslingesuppe med på mine sider. Suppen smager helt fantastisk, for jeg har hverken sparet på hvidvin, fløde eller olivenolie. Til gengæld synes jeg den giver hverdagen et strejf af luksus, og det kan godt være tiltrængt, når vinteren synes uendelig, og det vi længes allermest efter er noget varmt og nærende.

Selv om chorizopølser umiddelbart ikke hører hjemme i en muslingesuppe, så lover jeg,…

Læs mere →

Langtidsstegt lammeskank

Selvom dagene er meget mørke lige i øjeblikket, så sidder jeg og tænker på forår og sommer, for jeg er i fuld gang med at ideudvikle på en masse madsager til senere på året. Jeg har efterhånden vænnet mig til at tænke på julemad, når det er sensommer og omvendt, og lige nu er det altså højsæson for spæde grøntsager, nye kartofler, sommermad, bær, lette anretninger og alt der bare dufter af lune og…

Læs mere →

Hjemmebagt surdejsrugbrød

Sikke en dejlig, rolig weekend, det har været hjemme hos os. Efter en lang periode med mange gæster og middagsselskaber var det helt skønt ikke at have nogle planer i weekenden. Det betød nemlig, at vi havde rigtig god tid, og derfor fik børnene og jeg også bagt en masse lækkerier.

I årevis har jeg bagt mit eget rugbrød, men da det sidste års tid har været lidt turbulent, er min surdej desværre gået tabt….

Læs mere →

Ryd op i køkkenskufferne og bag mysliboller

Så blev det 2015 og som så mange andre, har jeg også skrevet nytårsforsætter. Et af dem er blandt andet at blive endnu bedre til at få brugt forskellige rester. Her tænker jeg ikke kun på resterne fra aftensmaden (for dem får børnene næsten altid med i skole), men mere på de hele og halve poser af indkøbt mel, gryn, flager, nødder, frø og hvad der ellers har en tendens til at gemme sig…

Læs mere →

Nytårskager

Hjemmebagt kransekage er lækkert nytårsaften, men fornyelse er nu også meget dejligt. Jeg har bagt, de her små nytårskager i stedet for den traditionelle kransekage, og er sikker på at de nok skal blive en succes i morgen aften.

Kagerne består af en mazarinbund der genmer på lidt nougat, og toppes med en sød kransekagemasse, jeg rører af marcipan, flormelis og æggehvide. De smager himmelsk og er super nemme at lave. Bages de i små…

Læs mere →

En udfordring til ris a la mande

Der er kun ganske få dage til jul, og selvom det er de færreste der vælger at eksperimentere med julemaden lige netop juleaften, har jeg alligevel udfordret den klassiske ris a la mande med en skøn opskrift på en byg a la mande. Som navnet også siger det, har jeg i denne opskrift valgt at lave en grød på de lækre perlebyg i stedet for almindelige grødris.

Resultatet er virkelig vellykket, fordi byg ikke koger…

Læs mere →

Rissalat med laks og grønt

December måned flyver af sted, og midt i rusen af gløgg, æbleskiver, julebag og klejner kan der være noget næsten befriende over at servere en sprød rissalat til aften.

Opskriften her har jeg udviklet i samarbejde med det italienske firma Il Fornaio. Salaten består i al sin enkelhed af sorte fuldkornsris, varmrøget laks, sprøde grøntsager og masser af krydderurter smagt til med vineddike og olivenolie. Ud over den gode smag, så tilfredsstiller salaten lysten til…

Læs mere →

Chokolademoussekage

Opskriften på denne skønne chokolademoussekage har jeg oprindelig lavet til mine sider i Bo Bedre, og da jeg havde gæster forleden, lavede jeg den igen. Jeg må indrømme, at det er en af de bedste dessertkager med chokolade, jeg længe har lavet.
Kombinationen af chokoladekage med espresso og silkeblød chokolademousse er intet mindre end fantastisk, og eftersom kagen skal stå på køl i nogle timer, er den en oplagt gæstedessert.

Jeg lagde et billede af kagen på…

Læs mere →

Julegodter

December er uden tvivl årets hyggeligste måned, og jeg glæder mig til at forkæle ganen med gløgg, julekager, godter og hjemmelavet konfekt.

Selv om jeg er stor fan af den helt klassiske konfekt med marcipan og nougat, så kommer der altid et par nyheder i konfektskålen. I år er det blandt andet de her lækre Ferrero Rocher og de hjemmelavede marcipan snebolde, der spreder lidt ekstra julestemning.

Der er lidt farmor over Ferrero Rocher, men på den…

Læs mere →

Spicy oksekødssuppe

Når det er svært at få tid, madlavning og ambitioner til at gå op, så laver jeg gerne denne spicy oksekødssuppe. Suppen er et hit, fordi den smager fantastisk, og er utrolig nem at lave… især hvis man er heldig at have en lille køkkenhjælper til at snitte grøntsager.

Suppen baseres på en karrypasta med grøntsager, kød, peanutbutter, bouillon og kokosmælk. Du kan sagtens variere suppen ved at bruge kylling i stedet for oksekød, og har…

Læs mere →

Kanelkrans

Sidste weekend bagte jeg denne kanelkrans, som jeg laver efter samme opskrift som kanelsnegle. Jeg lagde et billede af den færdigbagte krans og et par kanelsnegle på min Instagram, og siden har mange efterspurgt opskriften.

Hvis man kan tale om, at et stykke bagværk kan være smukt, så synes jeg faktisk at denne kanelkrans hører til i den kategori. Af opskriften bliver der en stor krans, som rækker til 8-10…

Læs mere →

Side 1 ud af 22 1 2 3 4 5 ... Last →