Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Græskarsuppe med persilleolie

Lige for tiden tæller min yngste ned til Halloween, mens vi andre går mere op i, at det er blevet sæson for simremad og suppe. Vi har for længst udhulet indtil flere græskar, som pynter og spreder uhygge i mørket ved hoveddøren, og der er græskar alle vegne.

Uanset om man fejrer Halloween eller ej, så er græskarsuppe en dejlig efterårsspise. Der findes rigtig mange opskrifter og variationer af græskarsuppe, og jeg har selv lavet indtil…

Læs mere →

Sprøde fuldkornsknæk

I sidste uge lavede jeg næsten ikke andet end at bage. Som I nok ved, er jeg vild med at bage både brød og kager, og torsdag tilbragte jeg det meste af eftermiddagen i Torvehallerne, hvor jeg bagte over 300 italienske snurre i Il Fornaios Bottega. Vi havde en fantastisk eftermiddag, og det var dejligt at møde mange af jer, som også læser med her på bloggen.

I weekenden blev der igen bagt, og denne…

Læs mere →

Snurre med italiensk twist

I morgen, torsdag d. 16 oktober, laver jeg sammen med Il Fornaio en lille bageevent i deres Bottega i Torvehallerne. Her vil jeg bage snurre med italiensk twist, og der vil være smagsprøver til de forbipasserende.

De fleste kender snurre som en sød gærdejskage med kardemomme og kanelremonce. Den minder lidt om en kanelsnegl, men formes anderledes. Eftersom jeg har en svaghed for det italienske køkken, har jeg lavet en snurre bagt på fuldkorn og…

Læs mere →

Pulled beef med oliven og saltet ricotta

For nogle måneder siden – mens det stadig var sommer – lavede jeg en række simreretter til magasinet Boligliv. Nu banker årstiden for den slags madlækkerier for alvor på, og jeg kan slet ikke vente til jeg igen skal forkæle mine smagsløg med denne uimodståelige pulled beef.
Selvom jeg har fået en lille overdosis af pulled pork, så er det svært ikke at blive vild med det trevlede kød – især når det tilberedes af…

Læs mere →

Morgenmadsbrød med æg og skinke

Efter nogle meget travle måneder, hvor tid har været en mangelvare, har jeg igen fået gang i mit hjemmebageri. Jeg bager flere gange om ugen, for jeg elsker brød, og sandsynligheden for at jeg hopper med på LCHF-trenden er derfor ikke eksisterende.

Et af de brød som jeg har eksperimenteret en del med har været mysliboller. Umiddelbart er det ikke en bolle, som er svær at bage, men fordi jeg godt kan lide brød med et højt…

Læs mere →

Chokoladecookies

Forleden bagte jeg de her lækre cookies med chokolade, fordi vi savnede noget sødt. Egentligt havde jeg hverken ingredienser eller tid til at bage, men da jeg havde dejen liggende i fryseren, krævede det ikke noget særligt, før vi kunne få tilfredsstillet den søde tand.

De sprøde chokoladecookies minder i smag, konsistens og udseende om klassiske cookies, fordi de har den bløde og lidt sej midte. For at opnå den rigtige konsistens må kagerne endelig ikke…

Læs mere →

Kartoffelmad deluxe

I sidste uge havde jeg julens allerførste photoshoot, og den kommende tid vil fortsat stå i julens tegn. Det er godt nok lidt tidligt at tænke på jul, men da de magasiner som jeg skriver for har lang produktionstid, så starter julen for mit vedkommende allerede i august. Det er dog ikke noget problem, da jeg elsker julen, men efter en lang fotodag, hvor der bliver bagt, spist og smagt på juleknas, kager og…

Læs mere →

Geniale gulerodsboller

Efter en dejlig lang og meget varm sommer er hverdagen så småt skudt i gang igen. Det har været nogle fuldstændig fantastiske uger med godt vejr, grillfester, gæster, bade, smage og sommersjov i lange baner.

Mindre sjovt er de tekniske udfordringer jeg i løbet af sommeren har haft med min blog. Det har blandt andet betydet at nogle af jer ved en fejl modtog en testmail i nat, hvilket jeg naturligvis beklager meget. Heldigvis fungere bloggen…

Læs mere →

En kage til festlige lejligheder

I fredags blev der uddelt priser til professionelle, der arbejder med madkommunikation, og som flere af jer måske allerede har bemærket, vandt jeg i kategorien Opskriftsudvikling. Desværre havde jeg ikke mulighed for at deltage i festen, men jeg er alligevel utrolig glad, stolt og meget beæret.

Det er anden gang Mad+Medier uddeler priser, og for mig er prisen en ekstra lille anerkendelse af mit arbejde og den madkommunikation som jeg brænder så meget for. Vindermotivationen…

Læs mere →

Hjemmelavet frugtskyr

Denne friske og sommerlige frugtskyr blev til ganske spontant, en dag mine børn plagede for frugtyoghurt. Det er ingen hemmelighed, at jeg har et lidt anstrengt forhold til yoghurt med frugt på grund af det høje sukkerindhold, så derfor køber jeg det sjældent. Til gengæld har jeg en svaghed for skyr naturel og friske frugt, og det fik mig til at lave et kompromis, hvor jeg forener frugtens naturlige sødme med den eftertragtede konsistens…

Læs mere →

En lille rabarberkage

Selv om jeg har bragt adskillige opskrifter med rabarber på det seneste, så får rabarberne lov til at spille en afgørende rolle i endnu en opskrift.

De fine små kager består helt simpelt af en frangipane med blandt andet mandler, marcipan og hvid chokolade… ingredienser som spiller rigtig godt sammen med de syrlige rabarber. Kagerne er nemme at lave og bliver rigtig fine, når de som her bages i små portionsforme, hvor rabarberne smukt titter…

Læs mere →

Kyllingesalat a la mormor

Der er lidt stille her på bloggen i øjeblikket. Det gode vejr og de travle arbejdsdage trækker i mig, så tiden til at blogge er lidt knap. Det samme er tiden til at lave aftensmad, for der er så meget andet, som også skal opleves på denne tid af året. Heldigvis bugner det med nye danske råvarer lige i øjeblikket, og de kræver kun et minimum af tilberedning, før de kan danne rammen om et…

Læs mere →

Chevre Chaud med et rabarber twist

Der er gået næsten en uge, siden jeg kom hjem fra min tur til Barcelona. Dem af jer som følger mig på Instagram (@lone_kjaer) har måske kigget med og set lidt af det, jeg har oplevet. Det var en fuldt ud inspirerende tur med masser af god mad og vino, men også dejlig afslappende.

Herhjemme har det gode vejr fået mine rabarber til at skyde i vejret. Jeg har nu høstet adskillige portioner, og forleden…

Læs mere →

Smørristede asparges og ærtemayonnaise

Dagene er travle på den gode måde lige i øjeblikket, og i morgen rejser jeg til Barcelona på inspirationstur. Jeg glæder mig rigtig meget, for det er efterhånden en del år siden, jeg sidst besøgte denne vidunderlige by, som ud over det fantastiske madmarked La Boqueria og det traditionelle spanske tapas-køkken også byder på mange andre overraskende smagsoplevelser. Men mere om det, når jeg er hjemme igen, hvor jeg helt sikkert også har nogle tips til,…

Læs mere →

Hveder og chokoladesnurre

Endnu en dejlig lang weekend venter forude med St. Bededag og traditionen med at spise varme hveder. Vi tyvstartede forleden, da min datter kom hjem med de lækreste hveder, som hun havde bagt i hjemkundskab.
Mangler du en opskrift på nemme hjemmebagte hveder, så kan jeg anbefale mine sprøde spelthveder med kanelsmør. Opskriften kommer fra min bagebog, men du finder den også i det her blogindlæg. De er nemme at bage, og fordi…

Læs mere →

I den italienske madhimmel

I går havde jeg fornøjelsen af at tilbringe det meste af dagen i køkkenet sammen med italienske Elvio Milleri. Elvio er manden bag gourmet restauranten EraOra og flere andre italienske spisesteder i København, men han er også den kompromisløse ildsjæl bag Il Fornaio, som er bageri og delikatesser.

Som I nok kan regne ud, var jeg en dag i den italienske madhimmel, for selv om jeg også udvikler opskrifter og laver foodstyling for Il Fornaio,…

Læs mere →

Lasagne med nye legekammerater

De sidste par måneder har jeg arbejdet en del på magasinet Sæson for at inspirere og hjælpe danskerne til at spise mere frugt og grønt. 70% af os får faktisk for lidt af det grønne og udfordringen er størst hos de travle børnefamilier. Derfor fokuserer gratismagasinet Sæson nu endnu mere på hverdagen, så alle opskrifter, artikler og øvrige indhold primært henvender sig til børnefamilier.

Jeg elsker at arbejde indenfor snævre rammer, og trives rigtig godt…

Læs mere →

Sæson for grill

Efter en dejligt lang påske med mange fridage har det været lidt svært at komme i omdrejninger igen. Vejret er fantastisk lige nu, og der er sommerstemning over alt. Vi spiser morgenmad ude, nyder kaffe og vin i solen, griller og har netop høstet sæsonens første rabarber fra haven.

Apropos grill så lavede jeg de her kødspyd med pølse forleden aften. Som jeg tidligere har fortalt, så synes jeg grillspyd er en genial måde, at…

Læs mere →

Rugbrødsboller med chokolade

For efterhånden længe siden skrev jeg et blogindlæg om et interview, jeg havde lavet med bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset. I den forbindelse bragte jeg flere af Lagkagehusets opskrifter, og siden har jeg modtaget adskillige mails med forespørgsler på deres populære rugbrødsboller med chokolade. Desværre har jeg fået fortalt at lige netop den opskrift er en forretningshemmelighed – hvilket er forståeligt nok – så derfor har jeg forsøgt at lave en opskrift selv.

Dejen laves…

Læs mere →

Smagen af forår

Vi er blot trådt ind i april, og selvom vejret i dag er både vådt, gråt og trist, går vi heldigvis lysere stunder i møde. Også i supermarkederne lysner det op med spæde grøntsager på hylderne, og for mig betyder det forår på menuen.

En af de forårsgrøntsager som jeg holder rigtig meget af er asparges. De er utrolig delikate, smager lækkert uden den helt store tilberedning og er perfekte til lune aftener med lette…

Læs mere →

Side 1 ud af 21 1 2 3 4 5 ... Last →