Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Rugbrødsboller med chokolade

For efterhånden længe siden skrev jeg et blogindlæg om et interview, jeg havde lavet med bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset. I den forbindelse bragte jeg flere af Lagkagehusets opskrifter, og siden har jeg modtaget adskillige mails med forespørgsler på deres populære rugbrødsboller med chokolade. Desværre har jeg fået fortalt at lige netop den opskrift er en forretningshemmelighed – hvilket er forståeligt nok – så derfor har jeg forsøgt at lave en opskrift selv.

Dejen laves…

Læs mere →

Smagen af forår

Vi er blot trådt ind i april, og selvom vejret i dag er både vådt, gråt og trist, går vi heldigvis lysere stunder i møde. Også i supermarkederne lysner det op med spæde grøntsager på hylderne, og for mig betyder det forår på menuen.

En af de forårsgrøntsager som jeg holder rigtig meget af er asparges. De er utrolig delikate, smager lækkert uden den helt store tilberedning og er perfekte til lune aftener med lette…

Læs mere →

Familiens bedste fødselsdagsboller

Selv om vi hverken har fødselsdag i familien eller noget andet vi skal fejre, så har jeg lovet mine børn, at jeg i løbet af denne weekend vil bage de her lækre fødselsdagshvedeboller. Det er nemlig meget sjældent, at jeg bager helt ’hvidt’ brød uden nogen former for fuldkorn eller kerner, så derfor er der ekstra stor jubel og begejstring, når jeg en sjælden gang gør en undtagelse.

Fødselsdagsboller skal være luftige, saftige og lette…

Læs mere →

Chokoladenøddebrownie

I sidste uge var jeg nogle få dage i London på en inspirationstur. Mindst et par gange om året går turen til denne fantastiske by, som jeg altid bliver så madmæssigt inspirereret af. Dels fordi London er et charmerende sted fyldt med storbyatmosfære og spisesteder til enhver stil, men også fordi byen altid byder på nye sanselige smagsindtryk.
Jeg har i et tidligere blogindlæg givet et par tips til mine favoritsteder i London, men jeg…

Læs mere →

Spring rolls

Hjemme hos os er den ultimative weekendluksus god tid, og det betyder, at vi kræser lidt mere for maden, bager lidt flere brød og kager, og leger mere i køkkenet, end vi når i hverdagen.
I denne weekend, har jeg lovet mine børn, at vi skal lave forårsruller. Ikke fordi det er særlig tidskrævende, men fordi det er en hyggelig syssel, som er nem at være flere om, og fordi vi er vilde med de…

Læs mere →

Thaisalat med sprødstegt laks

Det milde forårsvejr og længslen efter årets spæde grøntsager får mig til at drømme om lettere og mere simple måltider, som denne thaiinspirerede salat. Den er enkel, smuk og en fryd for øjet og ganen. Kombinationen af de rå grøntsager, den sprødstegt laks, sesamfrø og en dressing med lime og sojasauce giver salaten en lækker lethed, og får samtidig smagen til at gå op i en højere enhed. Selv om salaten primært består af grøntsager og…

Læs mere →

Mmm…. Mazarin

Det er ikke første gang, at jeg kaster mig ud i at bage en mazarinkage, men denne gang har jeg fundet frem til den perfekte opskrift, hvis kombination af mandler, sukker, marcipan og olie giver kagen den lækreste konsistens. Det er netop mazarinens konsistensen, som er vigtig, da kagen helst skal være fugtig (og absolut ikke tør) og have en tilpas sød smag af marcipan.

Kagen her er bagt uden mel og smør, da jeg…

Læs mere →

Råkost med rødder og quinoa

Det er ikke så længe siden, at jeg spiste frokost på RAW42, hvor jeg blandt andet fik serveret en appetitlig broccolisalat primært bestående af forskellige rå grøntsager og quinoa. Selvom jeg er vild med grøntsager, så har tanken om det uforarbejdede planterige lydt en smule fanatisk i mine ører, men efter at have spist på RAW42 et par gange, er jeg blevet positivt overrasket over det kreative og velsmagende koncept. Det har siden inspireret…

Læs mere →

I salatens tegn

Det er et stykke tid siden, jeg sidst har sat mig ned og skrevet lidt her på bloggen. For en stund har jeg måtte rette fokus på en del andre ting, men nu falder der igen ro på, så jeg håber, jeg kommer til at blogge lidt mere fremover og ikke mindst dele ud af lidt inspirerende hverdagsmad.

De sidste måneder har stået i vintersalaternes tegn, og mange af ugens måltider har budt på masser…

Læs mere →

Gulerodssuppe med friterede løg

I vintermånederne står menuen herhjemme ofte på suppe, fordi det er noget hele familien er begejstret for. Det er næsten altid grøntsagssuppe som finder vej til menuen. Dels er de nemme at tilberede, det er en god måde at få mange grøntsager på, og så kan de varieres afhængig af sæson, og hvad der gemmer sig i grøntsagsskuffen.

Jeg er vild med suppetoppings, og synes godt det må være mere og andet end bare sprødstegt…

Læs mere →

Velsmagende hverdage

Det er ingen hemmelighed at noget af det, som jeg brænder allermest for i mit madliv, er de måltider, vi spiser til hverdag. Jeg har længe haft en mission om at inspirere og skabe mere velsmag, madglæde og gode måltider i dagligdagen, hvor det for mange ofte kniber med inspirationen. Igen i år er det et af mine nytårsforsæt både her på bloggen og i de medier, hvor jeg udgiver min opskrifter.

Min citronkylling med…

Læs mere →

Julens marcipanbrød

Det sidste stykke tid har jeg arbejdet på nogle spændende, og meget tidskrævende opgaver, og derfor har der været lidt stille her på bloggen. Heldigvis nærmer juleferien sig, og jeg kan se frem til rigeligt med afslapning, familiehygge, julegodter, hjemmebag og masser af god mad og fristelser.

Børnene og jeg har bagt verdens bedste pebernødder efter denne opskriftog vi har lavet rigeligt med konfekt og julelækkerier. Et af årets marcipanfavoritter, er dette marcipanbrød, som består af…

Læs mere →

Granola

I hverdagene består min morgenmad tit af en skål skyr med frisk frugt og granola. Granola som er en slags mysli laver jeg af forskellige gryn, frø og nødder, som jeg rister i ovnen med honning. Bagefter vendes hele balladen med hakkede tørrede frugter, som fx figner, abrikoser, rosiner og / eller dadler.

Samme granola bruger jeg af og til også som drys på kanelbagte æbler til en hurtig og nem dessert. Hvis du mangler…

Læs mere →

Luksus islagkage

Selv om det er vinter og de fleste har tankerne på jul og lige nu hygger sig med pebernødder, æbleskiver og juleguf, så kan man altså sagtens få lyst til at lave en islagkage – især hvis man er glad for is.

På søndag fylder min yngste 7 år, og i den anledning har jeg lovet ham at servere denne islagkage til dessert. Iskagen består af lagkagebunde lagt sammen med to forskellige slags is – en…

Læs mere →

Sliders

I vores familie er hjemmelavede burgere altid meget populære, og i øjeblikket er børnene vilde med sliders, som miniburgerne kaldes. Vi laver dem ofte, når den yngste har lege-spisegruppe, men de er også en succes, hvis vi voksne inviterer til drinks og snacks.

Burgerboller skal helst være luftige, men må samtidig godt være mættende. Jeg kommer lidt kamutmel (som er 100% fuldkorn) og durummel i dejen. Det giver en lidt mere rustik bolle, som stadig…

Læs mere →

Julens kagehus

For flere måneder siden, mens det endnu var sommer, lavede jeg en julebagesag til årets julenummer af magasinet Boligliv. En af de kager, som var sjovest at lave, var de her kagehuse, som jeg pyntede efter fri fantasi.
Skabelonerne til husene tegnede og skar jeg ud i karton. Jeg lavede to slags med ens højde, men i forskellig bredde og med uens tage. Det allersjoveste var naturligvis at pynte husene efter de var bagte, så de…

Læs mere →

Lagersalg og en vinder

Le Creuset har sendt mig en invitation til et lagersalg, som jeg synes, I også skal have fordel af. Jeg har aldrig selv være på lagersalg hos Le Creuset, men i mit køkken har jeg adskillige af deres lækre støbejernsgryder og ildfaste fade, som jeg bruger dagligt.
Du kan spare mellem 50-70% på udvalgte produkter, udgåede farver og modeller og velkendte klassikere, så måske er det her, du finder en god gryde, et farverigt ildfast…

Læs mere →

Vind kogebogen Vildt

For nylig udgav min dygtige madkollega og gode ven Christine Bille Nielsen sammen med Trine Krebs en inspirerende kogebog på hverdagsmad med vildt. Jeg har været så heldig at få lov til at udlodde et eksemplar af den fine kogebog, som er spækket med 85 opskrifter og en række praktiske tips.

I bogens opskrifter anvendes noget af det mest almindelige vildt: fasan, due, and og hjort – dem du med lidt held kan finde i…

Læs mere →

Kanelsnurre

Siden jeg smagte min første kanelsnurre fra Meyers Bageri har jeg været stor fan af de søde gærdejsbrød med kanelremonce. De minder lidt om kanelsnegle bare uden glasur, og med en fin karakteristiske form.
Jeg har altid haft en svaghed for kager og sødt bagværk med gærdej. Derfor bager jeg tit snurre i weekenden, og når vi skal have gæster til brunch. De bliver altid super lækre og luftige, og fordi dejen ikke skal hæve…

Læs mere →

Spicy græskarsuppe med sprød topping

Som jeg skrev forleden, har jeg taget hul på suppesæsonen, og på menuen herhjemme er ofte græskarsuppe. Mens nogle foretrækker at lave suppen mild og enkel, kan jeg godt lide, at give det blide græskar lidt mere smag og kant ved fx at tilsætte chili, ingefær, citrongræs eller karrypasta – og naturligvis nogle krydderier. Om suppen tilsættes kokosmælk, fløde eller græsk yoghurt er en smagssag. Det er ikke strengt nødvendigt, men runder smagen dejligt…

Læs mere →

Side 1 ud af 20 1 2 3 4 5 ... Last →