Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Rustik hverdagskylling

En af mine veninder har spurgt mig, og hun kunne få opskriften på min hverdagskylling eller kylling i fad, som vi også nogen gange kalder den. Jeg har lavet den ret til hende adskillige gange, når hun har besøgt os, og hver gang høster jeg mange roser.
I morges faldt jeg så tilfældigvis over dette billede af retten på min computer, og det mindede mig om, at jeg burde publicere opskriften, så I er flere…

Læs mere →

Muslingesuppe med chorizo og rosenkål

I det seneste nummer af Bo Bedre, har jeg opskriften på denne meget appetitlige muslingesuppe med på mine sider. Suppen smager helt fantastisk, for jeg har hverken sparet på hvidvin, fløde eller olivenolie. Til gengæld synes jeg den giver hverdagen et strejf af luksus, og det kan godt være tiltrængt, når vinteren synes uendelig, og det vi længes allermest efter er noget varmt og nærende.

Selv om chorizopølser umiddelbart ikke hører hjemme i en muslingesuppe, så lover jeg,…

Læs mere →

Langtidsstegt lammeskank

Selvom dagene er meget mørke lige i øjeblikket, så sidder jeg og tænker på forår og sommer, for jeg er i fuld gang med at ideudvikle på en masse madsager til senere på året. Jeg har efterhånden vænnet mig til at tænke på julemad, når det er sensommer og omvendt, og lige nu er det altså højsæson for spæde grøntsager, nye kartofler, sommermad, bær, lette anretninger og alt der bare dufter af lune og…

Læs mere →

Hjemmebagt surdejsrugbrød

Sikke en dejlig, rolig weekend, det har været hjemme hos os. Efter en lang periode med mange gæster og middagsselskaber var det helt skønt ikke at have nogle planer i weekenden. Det betød nemlig, at vi havde rigtig god tid, og derfor fik børnene og jeg også bagt en masse lækkerier.

I årevis har jeg bagt mit eget rugbrød, men da det sidste års tid har været lidt turbulent, er min surdej desværre gået tabt….

Læs mere →

Ryd op i køkkenskufferne og bag mysliboller

Så blev det 2015 og som så mange andre, har jeg også skrevet nytårsforsætter. Et af dem er blandt andet at blive endnu bedre til at få brugt forskellige rester. Her tænker jeg ikke kun på resterne fra aftensmaden (for dem får børnene næsten altid med i skole), men mere på de hele og halve poser af indkøbt mel, gryn, flager, nødder, frø og hvad der ellers har en tendens til at gemme sig…

Læs mere →

Nytårskager

Hjemmebagt kransekage er lækkert nytårsaften, men fornyelse er nu også meget dejligt. Jeg har bagt, de her små nytårskager i stedet for den traditionelle kransekage, og er sikker på at de nok skal blive en succes i morgen aften.

Kagerne består af en mazarinbund der genmer på lidt nougat, og toppes med en sød kransekagemasse, jeg rører af marcipan, flormelis og æggehvide. De smager himmelsk og er super nemme at lave. Bages de i små…

Læs mere →

En udfordring til ris a la mande

Der er kun ganske få dage til jul, og selvom det er de færreste der vælger at eksperimentere med julemaden lige netop juleaften, har jeg alligevel udfordret den klassiske ris a la mande med en skøn opskrift på en byg a la mande. Som navnet også siger det, har jeg i denne opskrift valgt at lave en grød på de lækre perlebyg i stedet for almindelige grødris.

Resultatet er virkelig vellykket, fordi byg ikke koger…

Læs mere →

Rissalat med laks og grønt

December måned flyver af sted, og midt i rusen af gløgg, æbleskiver, julebag og klejner kan der være noget næsten befriende over at servere en sprød rissalat til aften.

Opskriften her har jeg udviklet i samarbejde med det italienske firma Il Fornaio. Salaten består i al sin enkelhed af sorte fuldkornsris, varmrøget laks, sprøde grøntsager og masser af krydderurter smagt til med vineddike og olivenolie. Ud over den gode smag, så tilfredsstiller salaten lysten til…

Læs mere →

Chokolademoussekage

Opskriften på denne skønne chokolademoussekage har jeg oprindelig lavet til mine sider i Bo Bedre, og da jeg havde gæster forleden, lavede jeg den igen. Jeg må indrømme, at det er en af de bedste dessertkager med chokolade, jeg længe har lavet.
Kombinationen af chokoladekage med espresso og silkeblød chokolademousse er intet mindre end fantastisk, og eftersom kagen skal stå på køl i nogle timer, er den en oplagt gæstedessert.

Jeg lagde et billede af kagen på…

Læs mere →

Julegodter

December er uden tvivl årets hyggeligste måned, og jeg glæder mig til at forkæle ganen med gløgg, julekager, godter og hjemmelavet konfekt.

Selv om jeg er stor fan af den helt klassiske konfekt med marcipan og nougat, så kommer der altid et par nyheder i konfektskålen. I år er det blandt andet de her lækre Ferrero Rocher og de hjemmelavede marcipan snebolde, der spreder lidt ekstra julestemning.

Der er lidt farmor over Ferrero Rocher, men på den…

Læs mere →

Spicy oksekødssuppe

Når det er svært at få tid, madlavning og ambitioner til at gå op, så laver jeg gerne denne spicy oksekødssuppe. Suppen er et hit, fordi den smager fantastisk, og er utrolig nem at lave… især hvis man er heldig at have en lille køkkenhjælper til at snitte grøntsager.

Suppen baseres på en karrypasta med grøntsager, kød, peanutbutter, bouillon og kokosmælk. Du kan sagtens variere suppen ved at bruge kylling i stedet for oksekød, og har…

Læs mere →

Kanelkrans

Sidste weekend bagte jeg denne kanelkrans, som jeg laver efter samme opskrift som kanelsnegle. Jeg lagde et billede af den færdigbagte krans og et par kanelsnegle på min Instagram, og siden har mange efterspurgt opskriften.

Hvis man kan tale om, at et stykke bagværk kan være smukt, så synes jeg faktisk at denne kanelkrans hører til i den kategori. Af opskriften bliver der en stor krans, som rækker til 8-10…

Læs mere →

Sprøde speltflutes

I går bagte jeg de her lækre sprøde speltflutes til vores aftensmad. Menuen stod på broccolisuppe efter denne opskrift, og da vi elsker brød i vores familie, er det fuldstændig utænkeligt, at servere suppe uden et velsmagende brød som tilbehør.

Gennem tiden har jeg bagt adskillige flutes, og jeg har efterhånden erfaret, at jeg får det bedste resultat, når jeg bager dem i min flutesform. Jeg arbejder ofte med en…

Læs mere →

Pølseret med rodfrugter og chorizo

Forleden var en rigtig tøm-køleskabet-til-aftensmad-dag. Med en rest kogte kartofler, nogle bagte rodfrugter og en pakke chorizopølser endte vi med at få denne lækre pølseret.
Retten minder lidt om en anden pølseret, som jeg tidligere har bragt opskriften på i det her indlæg. Begge opskrifter er inspireret af den velkendte svensk pølseret, men i stedet for at basere retten på kartofler får jeg mere smag og flere grøntsager på…

Læs mere →

Græskarsuppe med persilleolie

Lige for tiden tæller min yngste ned til Halloween, mens vi andre går mere op i, at det er blevet sæson for simremad og suppe. Vi har for længst udhulet indtil flere græskar, som pynter og spreder uhygge i mørket ved hoveddøren, og der er græskar alle vegne.

Uanset om man fejrer Halloween eller ej, så er græskarsuppe en dejlig efterårsspise. Der findes rigtig mange opskrifter og variationer af græskarsuppe, og jeg har selv lavet indtil…

Læs mere →

Sprøde fuldkornsknæk

I sidste uge lavede jeg næsten ikke andet end at bage. Som I nok ved, er jeg vild med at bage både brød og kager, og torsdag tilbragte jeg det meste af eftermiddagen i Torvehallerne, hvor jeg bagte over 300 italienske snurre i Il Fornaios Bottega. Vi havde en fantastisk eftermiddag, og det var dejligt at møde mange af jer, som også læser med her på bloggen.

I weekenden blev der igen bagt, og denne…

Læs mere →

Snurre med italiensk twist

I morgen, torsdag d. 16 oktober, laver jeg sammen med Il Fornaio en lille bageevent i deres Bottega i Torvehallerne. Her vil jeg bage snurre med italiensk twist, og der vil være smagsprøver til de forbipasserende.

De fleste kender snurre som en sød gærdejskage med kardemomme og kanelremonce. Den minder lidt om en kanelsnegl, men formes anderledes. Eftersom jeg har en svaghed for det italienske køkken, har jeg lavet en snurre bagt på fuldkorn og…

Læs mere →

Pulled beef med oliven og saltet ricotta

For nogle måneder siden – mens det stadig var sommer – lavede jeg en række simreretter til magasinet Boligliv. Nu banker årstiden for den slags madlækkerier for alvor på, og jeg kan slet ikke vente til jeg igen skal forkæle mine smagsløg med denne uimodståelige pulled beef.
Selvom jeg har fået en lille overdosis af pulled pork, så er det svært ikke at blive vild med det trevlede kød – især når det tilberedes af…

Læs mere →

Morgenmadsbrød med æg og skinke

Efter nogle meget travle måneder, hvor tid har været en mangelvare, har jeg igen fået gang i mit hjemmebageri. Jeg bager flere gange om ugen, for jeg elsker brød, og sandsynligheden for at jeg hopper med på LCHF-trenden er derfor ikke eksisterende.

Et af de brød som jeg har eksperimenteret en del med har været mysliboller. Umiddelbart er det ikke en bolle, som er svær at bage, men fordi jeg godt kan lide brød med et højt…

Læs mere →

Chokoladecookies

Forleden bagte jeg de her lækre cookies med chokolade, fordi vi savnede noget sødt. Egentligt havde jeg hverken ingredienser eller tid til at bage, men da jeg havde dejen liggende i fryseren, krævede det ikke noget særligt, før vi kunne få tilfredsstillet den søde tand.

De sprøde chokoladecookies minder i smag, konsistens og udseende om klassiske cookies, fordi de har den bløde og lidt sej midte. For at opnå den rigtige konsistens må kagerne endelig ikke…

Læs mere →

Side 1 ud af 21 1 2 3 4 5 ... Last →