Radisesalat med makrel bruschetta

Denne smukke radisesalat lavede jeg fornylig til mine sider i Bo Bedre. Salaten består af en delikat kombination af tyndt skårne radiser, sprød salat, masser af krydderurter og Vesterhavsost.

Radisernes let skarpe smag er perfekt til en fed sommer makrel, og derfor lavede jeg de her små stykker ristet surdejsbrød med røget makrel vendt med lidt creme fraiche – som en slags bruschetta og serverede til. Er du ikke vild med røget makrel så brug varmrøget laks i stedet, eller server salaten uden bruschetta som tilbehør til grillbuffeten.

Radissesalat

RADISESALAT MED MAKRELBRUSCHETTA
Af Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann

4 personer

Radisesalat
2 bundter radiser
1 bakke spæde salatblade
1 lille bundt dild
1 lille bundt purløg
50 g Vesterhavsost
Salt og peber
Olivenolie

Makrelbruschetta
1 røget makrel 1
1 dl creme fraiche
4 skiver surdejsbrød

Skær radiser i tynde skiver. Skyl salaten og slyng den tør. Hak dilden og purløg – tag lidt fra til makrelbruschetta.
Fordel salaten i bunden af et fad og top med radiser, urter og vesterhavsost høvlet i tynde skiver. Krydr med salt og peber og dryp lidt olivenolie over.
Skær hovedet af makrellen, åben den helt i bugen som en bog og løft benene op. Løft makrelkødet op med en gaffel og findel med en gaffel. Rør makrel med creme fraiche og resten af de hakkede urter. Rist brødet og top med makrel. Server til radisesalaten.

Print Friendly