Kartoffelsalat med hjemmelavede nuggets

Hvis du indimellem synes det kan være svært at finde på lidt nyt, nemt og lækkert til at udfordre de sædvanlige hverdagsretter, så kan jeg forhåbentlig inspirere med endnu en opskrift – nemlig de her hjemmelavede kyllingenuggets.

De er et sikkert hit blandt børn og kan sagtens serveres, så de opnår status som ’sund’ aftensmad. I opskriften her serveres de sprøde, hjemmelavede nuggets nemlig i en kartoffelsalat med lækker, dampet broccoli, bønner og frisk spinat, samt en estragondressing som serveres ‘on the side’.

De sprøde nuggets er nemme at lave, også selvom de skal paneres, og et par små børnehænder kan sagtens hjælpe til. Da jeg godt kan lide en grov panering, vender jeg kyllingestykkerne i blendede havregryn, så de får en lidt sprødere skorpe og ekstra bid. De suger naturligvis lidt fedstof, men de mætter til gengæld mere end hvis man bruger almindelig rasp.
Er der kræsne børn i familien, som ikke lige har mod på hele molevitten, så server kartofler, grøntsager og nuggets hver for sig.

kartoffelsalat m sprød kylling 03

 

Kartoffelsalat med kyllingenuggets, grønt og estragonfløde
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g hvedemel
2 æg
200 g havregryn
salt og peber
smør og olivenolie til stegning

600 g små vaskede kartofler
1 broccoli
100 g grønne bønner
1 bakke babyspinat

Estragonfløde
1 dl piskefløde
saft af ½ citron
1 tsk. grovkornet sennep
5 kviste friskhakket estragon

Skær kyllingefilet i mindre stykker.
Blend havregrynene til en rasp lignende konsistens og tilsæt salt og peber.
Vend kyllingefilet i mel, sammenpisket æg og havrerasp. Smelt smør og olie på en pande og steg kyllingestykkerne sprøde.
Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne.
Del broccoli i mindre buketter og nip bønnerne. Damp broccoli og bønner et par minutter. Skyl spinaten og slyng den tør.
Skær kartoflerne i kvarte og vend med broccoli og salat og kylling.
Rør fløde med citron, sennep og hakket estragon. Server dressingen ’on the side’.

kartoffelsalat m sprød kylling 01

 

Print Friendly