Muslinger med spidskål og dildolie

Det her er simpelthen de lækreste muslinger, jeg længe har smagt. Egentligt er det en klassiker og en meget enkel ret, men jeg elsker den rene smag, man finder i et måltid, hvor råvarerne ikke slås om opmærksomheden, men rent faktisk smager af det de er.

Når jeg spiser muslinger er det ret tydeligt, at jeg altid fisker efter de få grøntsager, som ligger tilbage i gryden. Desværre er det ikke ret mange, så derfor har jeg lavet denne variant, hvor jeg tilsætter fintsnittet spidskål. Det er stadig helt simpelt, for kålen er delikat og bidrager kun med mere af den gode smag.

Heldigvis elsker mine børn muslinger, så den yngste får æren af at rense dem – hvilket han synes er sjovt – mens jeg klargør det øvrige. Det er nemt – selv for den uerfarne –  og skal det være ekstra luksus får vi hjemmelavede fritter til. Det tager til gengæld lidt tid og er ikke altid nødvendigt, så dem sprang vi over, da vi lavede muslingerne forleden aften.

muslinger

Muslinger med spidskål og dildolie
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

4 personer

Muslinger
Minimum 2 kg blåmuslinger
½ – 1 spidskål – afhængig af størrelsen
2 skalotteløg
4 kvist bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 dl tør hvidvin
2 dl bouillon
3 dl fløde

Dildolie
1 bundt dild
1 dl olivenolie

Tilbehør
baguette

Rens muslingerne godt under rindende vand og fjern skægget. Kasser de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten af vasken.
Fjerne de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen. Hak skalotteløgene fint. Skyl og slyng persillen tør.
Varm olien op i en stor gryde. Steg spidskål, løg og presset hvidløg et øjeblik uden at de tager farve.
Tilsæt muslinger og persille og hæld hvidvin ved. Damp muslingerne under låg i ca. 5 min. til de åbner sig. Tilsæt bouillon og fløde og kog op. Tag gryden af varmen og krydr med salt og peber.
Hak dilden og rør med olivenolie. Dryp olien over muslingerne ved servering. Server med baguette – og et glas køligt hvidvin.

Print Friendly