Jordbærsorbet

Efter en dejlig lang sommerferie er der noget helt særligt over at vende tilbage til hverdagen med vækkeur, skole, arbejde og rutiner.

Lige nu er det højsæson for madpakker – også på de forskellige blogs – men dem går jeg uden om i det her indlæg. I stedet vil jeg gerne forlænge sommeren med opskriften på denne lækre jordbærsorbet.

Jeg lavede sorbeten første gang til en bærsag til magasinet Boligliv og igen her i sommer – begge gange med friske jordbær. Det er vist ved at være slut med de danske jordbær, så hvis du har jordbær i fryseren, kan du sagtens bruge dem, men så skal mængden af vand reduceres en smule. Smagen er frisk, sommerlig og sorbeten dejlig læskende.

Hvis du følger mig på Instagram har du muligvis set billedet, da jeg lagde det ud i sidste uge. Jeg er noget mere aktiv på Instagram end her på bloggen, så har du lyst til at følge mig, så klik på det her link @lone_kjaer

Jordbærsorbet2

JORDBÆRSORBET
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

Jordbærsorbet
300 g jordbær
75 g sukker
25 g glukose
1 ½ dl vand
saft af ½ citron
1 ½ pasteuriseret æggehvider

Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker.
Kom jordbær, sukker, glukose og vand i en gryde og kog i ca. 5 min. Tilsæt citronsaft og tag gryden af varmen og blend massen. Passer gennem en sigte og afkøl.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt dernæst den blendede jordbærmasse. Rør til cremen er ensartet. Afkøl cremen.
Kør den afkølede creme på en ismaskine i ca. 15-20 min. hvorefter den fryses.

Har du ikke en ismaskine kommer du masse i en beholder med låg, fryser og rører i den undervejs, ca. hver halve time.

Print Friendly