Chokoladeiskage med marengs

Inden jeg går på sommerferie og tager en pause fra bloggen, vil jeg gerne dele opskriften på denne lækre chokoladeiskage med jer. Opskriften kommer fra en issag, jeg lavede til magasinet boligliv sidste år, og selv om den umiddelbart lyder tidskrævende er den faktisk dejlig nem at lave.

På billedet har jeg lavet to varianter af iskagen. En hvor marengsmassen vendes med parfaiten – så den bliver flot marmoreret –  og en anden, hvor den letfrosne parfait toppes med brændt marengs. Sidstnævnte er måske mest festlig, men begge varianter smager fantastisk og er et rigtig godt bud på en nem hjemmelavet iskage som kan laves uden ismaskine.

Rigtig god sommer.

marmoreret chokolade marengs iskage

Chokoladeiskage med marengs
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

Iskage til ca. 6 personer

Parfait:
200 g mørk chokolade
½ stang vanilje
3 spsk. sukker
3 æggeblommer, ½ dl (evt. pasteuriserede)
2 ½ dl piskefløde

Marengs:
3 æggehvider, 1 dl (evt. pasteuriserede)
½ tsk. citronsaft
1 knsp. salt
75 g sukker

Hak chokoladen groft og smelt 150 g af den i en skål over vandbad.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret. Tilsæt æggeblommerne og pisk det tykt med en håndmikser ca. 3 minutter. Rør den smeltede chokolade i æggecremen.
Pisk fløden til blødt skum og vend den i chokoladecremen sammen med den hakkede chokolade. Sæt skålen i køleskabet.
Pisk æggehviderne stive med citronsaft og salt og pisk sukkeret i, til det bliver blankt, tykt og sejt.
Bland chokoladecreme og marengs med let hånd, så det bliver marmoreret. Hæld cremen i en aflang form (1 liter) foret med film eller bagepapir. Hvis man synes det er smukkere, kan iskagen naturligvis laves i en rund form. Slå formen let i bordet et par gange, for at undgå lufthuller. Dæk formen til og sæt den i fryseren i minimum 6 timer.

Tag isen ud af formen ca. 15 min. før servering.

Variation:
Frys chokoladecremen (uden marengs) i en form foret med film eller bagepapir 3-4 timer. Tilbered marengsen og fordél den ovenpå chokoladeisen. Lav flotte bølger/toppe i overfladen med en ske og sæt formen tilbage i fryseren min. 3 timer. Tag iskagen ud af formen og fjern film/bagepapir. Brænd marengsen let med en gasbrænder.

 

Print Friendly