Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Chevre Chaud med et rabarber twist

Der er gået næsten en uge, siden jeg kom hjem fra min tur til Barcelona. Dem af jer som følger mig på Instagram (@lone_kjaer) har måske kigget med og set lidt af det, jeg har oplevet. Det var en fuldt ud inspirerende tur med masser af god mad og vino, men også dejlig afslappende.

Herhjemme har det gode vejr fået mine rabarber til at skyde i vejret. Jeg har nu høstet adskillige portioner, og forleden…

Læs mere →

Smørristede asparges og ærtemayonnaise

Dagene er travle på den gode måde lige i øjeblikket, og i morgen rejser jeg til Barcelona på inspirationstur. Jeg glæder mig rigtig meget, for det er efterhånden en del år siden, jeg sidst besøgte denne vidunderlige by, som ud over det fantastiske madmarked La Boqueria og det traditionelle spanske tapas-køkken også byder på mange andre overraskende smagsoplevelser. Men mere om det, når jeg er hjemme igen, hvor jeg helt sikkert også har nogle tips til,…

Læs mere →

Hveder og chokoladesnurre

Endnu en dejlig lang weekend venter forude med St. Bededag og traditionen med at spise varme hveder. Vi tyvstartede forleden, da min datter kom hjem med de lækreste hveder, som hun havde bagt i hjemkundskab.
Mangler du en opskrift på nemme hjemmebagte hveder, så kan jeg anbefale mine sprøde spelthveder med kanelsmør. Opskriften kommer fra min bagebog, men du finder den også i det her blogindlæg. De er nemme at bage, og fordi…

Læs mere →

I den italienske madhimmel

I går havde jeg fornøjelsen af at tilbringe det meste af dagen i køkkenet sammen med italienske Elvio Milleri. Elvio er manden bag gourmet restauranten EraOra og flere andre italienske spisesteder i København, men han er også den kompromisløse ildsjæl bag Il Fornaio, som er bageri og delikatesser.

Som I nok kan regne ud, var jeg en dag i den italienske madhimmel, for selv om jeg også udvikler opskrifter og laver foodstyling for Il Fornaio,…

Læs mere →

Lasagne med nye legekammerater

De sidste par måneder har jeg arbejdet en del på magasinet Sæson for at inspirere og hjælpe danskerne til at spise mere frugt og grønt. 70% af os får faktisk for lidt af det grønne og udfordringen er størst hos de travle børnefamilier. Derfor fokuserer gratismagasinet Sæson nu endnu mere på hverdagen, så alle opskrifter, artikler og øvrige indhold primært henvender sig til børnefamilier.

Jeg elsker at arbejde indenfor snævre rammer, og trives rigtig godt…

Læs mere →

Sæson for grill

Efter en dejligt lang påske med mange fridage har det været lidt svært at komme i omdrejninger igen. Vejret er fantastisk lige nu, og der er sommerstemning over alt. Vi spiser morgenmad ude, nyder kaffe og vin i solen, griller og har netop høstet sæsonens første rabarber fra haven.

Apropos grill så lavede jeg de her kødspyd med pølse forleden aften. Som jeg tidligere har fortalt, så synes jeg grillspyd er en genial måde, at…

Læs mere →

Rugbrødsboller med chokolade

For efterhånden længe siden skrev jeg et blogindlæg om et interview, jeg havde lavet med bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset. I den forbindelse bragte jeg flere af Lagkagehusets opskrifter, og siden har jeg modtaget adskillige mails med forespørgsler på deres populære rugbrødsboller med chokolade. Desværre har jeg fået fortalt at lige netop den opskrift er en forretningshemmelighed – hvilket er forståeligt nok – så derfor har jeg forsøgt at lave en opskrift selv.

Dejen laves…

Læs mere →

Smagen af forår

Vi er blot trådt ind i april, og selvom vejret i dag er både vådt, gråt og trist, går vi heldigvis lysere stunder i møde. Også i supermarkederne lysner det op med spæde grøntsager på hylderne, og for mig betyder det forår på menuen.

En af de forårsgrøntsager som jeg holder rigtig meget af er asparges. De er utrolig delikate, smager lækkert uden den helt store tilberedning og er perfekte til lune aftener med lette…

Læs mere →

Familiens bedste fødselsdagsboller

Selv om vi hverken har fødselsdag i familien eller noget andet vi skal fejre, så har jeg lovet mine børn, at jeg i løbet af denne weekend vil bage de her lækre fødselsdagshvedeboller. Det er nemlig meget sjældent, at jeg bager helt ’hvidt’ brød uden nogen former for fuldkorn eller kerner, så derfor er der ekstra stor jubel og begejstring, når jeg en sjælden gang gør en undtagelse.

Fødselsdagsboller skal være luftige, saftige og lette…

Læs mere →

Chokoladenøddebrownie

I sidste uge var jeg nogle få dage i London på en inspirationstur. Mindst et par gange om året går turen til denne fantastiske by, som jeg altid bliver så madmæssigt inspirereret af. Dels fordi London er et charmerende sted fyldt med storbyatmosfære og spisesteder til enhver stil, men også fordi byen altid byder på nye sanselige smagsindtryk.
Jeg har i et tidligere blogindlæg givet et par tips til mine favoritsteder i London, men jeg…

Læs mere →

Spring rolls

Hjemme hos os er den ultimative weekendluksus god tid, og det betyder, at vi kræser lidt mere for maden, bager lidt flere brød og kager, og leger mere i køkkenet, end vi når i hverdagen.
I denne weekend, har jeg lovet mine børn, at vi skal lave forårsruller. Ikke fordi det er særlig tidskrævende, men fordi det er en hyggelig syssel, som er nem at være flere om, og fordi vi er vilde med de…

Læs mere →

Thaisalat med sprødstegt laks

Det milde forårsvejr og længslen efter årets spæde grøntsager får mig til at drømme om lettere og mere simple måltider, som denne thaiinspirerede salat. Den er enkel, smuk og en fryd for øjet og ganen. Kombinationen af de rå grøntsager, den sprødstegt laks, sesamfrø og en dressing med lime og sojasauce giver salaten en lækker lethed, og får samtidig smagen til at gå op i en højere enhed. Selv om salaten primært består af grøntsager og…

Læs mere →

Mmm…. Mazarin

Det er ikke første gang, at jeg kaster mig ud i at bage en mazarinkage, men denne gang har jeg fundet frem til den perfekte opskrift, hvis kombination af mandler, sukker, marcipan og olie giver kagen den lækreste konsistens. Det er netop mazarinens konsistensen, som er vigtig, da kagen helst skal være fugtig (og absolut ikke tør) og have en tilpas sød smag af marcipan.

Kagen her er bagt uden mel og smør, da jeg…

Læs mere →

Råkost med rødder og quinoa

Det er ikke så længe siden, at jeg spiste frokost på RAW42, hvor jeg blandt andet fik serveret en appetitlig broccolisalat primært bestående af forskellige rå grøntsager og quinoa. Selvom jeg er vild med grøntsager, så har tanken om det uforarbejdede planterige lydt en smule fanatisk i mine ører, men efter at have spist på RAW42 et par gange, er jeg blevet positivt overrasket over det kreative og velsmagende koncept. Det har siden inspireret…

Læs mere →

I salatens tegn

Det er et stykke tid siden, jeg sidst har sat mig ned og skrevet lidt her på bloggen. For en stund har jeg måtte rette fokus på en del andre ting, men nu falder der igen ro på, så jeg håber, jeg kommer til at blogge lidt mere fremover og ikke mindst dele ud af lidt inspirerende hverdagsmad.

De sidste måneder har stået i vintersalaternes tegn, og mange af ugens måltider har budt på masser…

Læs mere →

Gulerodssuppe med friterede løg

I vintermånederne står menuen herhjemme ofte på suppe, fordi det er noget hele familien er begejstret for. Det er næsten altid grøntsagssuppe som finder vej til menuen. Dels er de nemme at tilberede, det er en god måde at få mange grøntsager på, og så kan de varieres afhængig af sæson, og hvad der gemmer sig i grøntsagsskuffen.

Jeg er vild med suppetoppings, og synes godt det må være mere og andet end bare sprødstegt…

Læs mere →

Velsmagende hverdage

Det er ingen hemmelighed at noget af det, som jeg brænder allermest for i mit madliv, er de måltider, vi spiser til hverdag. Jeg har længe haft en mission om at inspirere og skabe mere velsmag, madglæde og gode måltider i dagligdagen, hvor det for mange ofte kniber med inspirationen. Igen i år er det et af mine nytårsforsæt både her på bloggen og i de medier, hvor jeg udgiver min opskrifter.

Min citronkylling med…

Læs mere →

Julens marcipanbrød

Det sidste stykke tid har jeg arbejdet på nogle spændende, og meget tidskrævende opgaver, og derfor har der været lidt stille her på bloggen. Heldigvis nærmer juleferien sig, og jeg kan se frem til rigeligt med afslapning, familiehygge, julegodter, hjemmebag og masser af god mad og fristelser.

Børnene og jeg har bagt verdens bedste pebernødder efter denne opskriftog vi har lavet rigeligt med konfekt og julelækkerier. Et af årets marcipanfavoritter, er dette marcipanbrød, som består af…

Læs mere →

Granola

I hverdagene består min morgenmad tit af en skål skyr med frisk frugt og granola. Granola som er en slags mysli laver jeg af forskellige gryn, frø og nødder, som jeg rister i ovnen med honning. Bagefter vendes hele balladen med hakkede tørrede frugter, som fx figner, abrikoser, rosiner og / eller dadler.

Samme granola bruger jeg af og til også som drys på kanelbagte æbler til en hurtig og nem dessert. Hvis du mangler…

Læs mere →

Luksus islagkage

Selv om det er vinter og de fleste har tankerne på jul og lige nu hygger sig med pebernødder, æbleskiver og juleguf, så kan man altså sagtens få lyst til at lave en islagkage – især hvis man er glad for is.

På søndag fylder min yngste 7 år, og i den anledning har jeg lovet ham at servere denne islagkage til dessert. Iskagen består af lagkagebunde lagt sammen med to forskellige slags is – en…

Læs mere →

Side 4 ud af 23 ← First ... 2 3 4 5 6 ... Last →