I salatens tegn

Det er et stykke tid siden, jeg sidst har sat mig ned og skrevet lidt her på bloggen. For en stund har jeg måtte rette fokus på en del andre ting, men nu falder der igen ro på, så jeg håber, jeg kommer til at blogge lidt mere fremover og ikke mindst dele ud af lidt inspirerende hverdagsmad.

De sidste måneder har stået i vintersalaternes tegn, og mange af ugens måltider har budt på masser af grov salat smækfyldt med sæsonens grøntsager, vitaminer og velsmag.
Selvom jeg efterhånden har en del af den slags opskrifter på bloggen, så holder det mig ikke tilbage for at komme med endnu en lækker, enkel og appetitlig salat med b.la grønkål. I denne salat spiller ingredienserne rigtig godt sammen og der kan både mixes og erstattes på kryds og tværs med forskellige slags kål.

gronkalssalat

Lun kålssalat med linser
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

1 dl puylinser
bouillon til kogning
1 fed hvidløg

100 g bacon i tern
200 g ribbet grønkål
200 g rosenkål
1 rød chili
2 spsk. olivenolie
50 g pinjefrø
50 g rosiner
50 g fetaost
50 g soltørrede tomater
salt og peber

Skyl og kog linserne som angivet på emballagen i bouillon tilsat presset hvidløg.
Steg bacon sprød på en tør pande og læg til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Skyl grønkålen og snit den fint. Skær stok og de yderste blade af rosenkål. Del rosenkålen i blade. Alternativt snittes den fint. Kog de to slags kål i 2 min. og afdryp.
Flæk chilien og skrab kernerne ud. Hak chilien fint.
Varm olien på en pande og steg de to slags kål et par minutter sammen med chili, pinjekerner og rosiner. Tilsæt linser, fetasost og soltørrede tomater og varm salaten igennem. Smag salaten til med salt og peber.

 

Print Friendly