Chokoladenøddebrownie

I sidste uge var jeg nogle få dage i London på en inspirationstur. Mindst et par gange om året går turen til denne fantastiske by, som jeg altid bliver så madmæssigt inspirereret af. Dels fordi London er et charmerende sted fyldt med storbyatmosfære og spisesteder til enhver stil, men også fordi byen altid byder på nye sanselige smagsindtryk.
Jeg har i et tidligere blogindlæg givet et par tips til mine favoritsteder i London, men jeg vil gerne lige tilføje Londons hidtil bedste fødevaremarked, Borough Market, stedet hvor der er plads til at forkæle alle dine sanser. Spis frokost, drik kaffe, køb gode sager, oste og andre lækkerier med hjem og nyd den appetitlige markedsstemning, der næsten ikke fås bedre.

Selvom London muligvis ikke er browniens oprindelsessted, så var det her, at jeg som ung au-pair pige tilbage i 90´erne smagte mit livs første brownie: Sprød udenpå, med en intens smag af chokolade, knasende nødder og en dejlig saftig midte.
Siden har jeg spist og bagt adskillige brownies. Efter tilstrækkelige afprøvninger er jeg kommet frem til, at denne udgave er noget nær den bedste brownie, jeg nogensinde har bagt. Den byder på intet mindre end tre forskellige slags chokolade, hvilket gør det umuligt ikke at blive vild med både smagen, konsistensen og den intensitet hver mundfuld byder på.

brownie

Chokoladenøddebrownie
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Ca. 16 stk.

200 g smør
100 g mørk chokolade
100 g flødechokolade
125 g hvedemel
3 æg
250 g sukker
1 vaniljestang
½ tsk. salt
100 g hvid chokolade
100 g nødder fx valnødder, hasselnødder og pistacienødder

Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret i en gryde. Hak de to slags chokolade og smelt det i den lune smør.
Pisk mel, æg, sukker, vaniljekorn og salt til en luftigt konsistens. Rør forsigtigt sammen med smør-chokoladeblandingen.
Hak den hvide chokolade og nødderne groft og vend i dejen til sidst.
Kom dejen i en ildfast kvadratisk form ca. 22 x 22 cm foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 min. Afkøl kagen før den skæres i stykker.

TIP Bruger du en større form, skal du være opmærksom på, at kagen skal bage kortere tid.

IMG_0757

IMG_0772

IMG_0787

 

 

Print Friendly