Chevre Chaud med et rabarber twist

Der er gået næsten en uge, siden jeg kom hjem fra min tur til Barcelona. Dem af jer som følger mig på Instagram (@lone_kjaer) har måske kigget med og set lidt af det, jeg har oplevet. Det var en fuldt ud inspirerende tur med masser af god mad og vino, men også dejlig afslappende.

Herhjemme har det gode vejr fået mine rabarber til at skyde i vejret. Jeg har nu høstet adskillige portioner, og forleden lavede jeg en klassisk Chevre Chaud med et rabarber-twist: En opskrift som jeg havde i Bo Bedre i sidste måned. Det er rigtig sommermad, og fordi salaten er så enkel, tilfører rabarberne noget sødme, som klæder gedeosten rigtig godt. Hvis du laver dobbelt portion af rabarberne, kan resten spises de efterfølgende dage på en portion skyr om morgenen.

03 Chevre chaud med rabarber

Chevre Chaud med vaniljesyltede rabarber
Af Lone Kjær Foto Anders Schønnemann

4 personer

Vaniljesyltede rabarber:
200 g rabarber
½ dl eddike
½ dl vand
1 dl rørsukker
korn af 1 stang vanilje

200 g blandede salater
200 g gedeost i rulle
olivenolie
rugbrødschips

Skær rabarberne i 1/2 cm tykke skiver. Kom rabarber i en lille gryde sammen med eddike, vand, rørsukker og vaniljekorn. Kog op ved svag varme til sukkeret er opløst ca. 2 min. Tag gryden af varmen og lad rabarberne afkøle i lagen.
Skyl salaten godt og afdryp. Skær gedeost i skiver. Fordel gedeost på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 min. til den er gylden.
Vend salaten med lidt olivenolie og server med gedeost og rabarber. Dryp lidt vaniljelage over og server med rugbrødschips.

Print Friendly