I den italienske madhimmel

I går havde jeg fornøjelsen af at tilbringe det meste af dagen i køkkenet sammen med italienske Elvio Milleri. Elvio er manden bag gourmet restauranten EraOra og flere andre italienske spisesteder i København, men han er også den kompromisløse ildsjæl bag Il Fornaio, som er bageri og delikatesser.

Som I nok kan regne ud, var jeg en dag i den italienske madhimmel, for selv om jeg også udvikler opskrifter og laver foodstyling for Il Fornaio, så var det noget helt andet at være inviteret hjem til Elvio, se hvordan han laver mad, smage, spise og snakke om glæden ved det enkle måltid.
Desværre går der nogle måneder, inden jeg kan bringe opskrifterne, men I kan glæde jer til september udgaven af magasinet Boligliv, hvor I også kan få nogle af Elvios køkkenhemmeligheder.

Indtil da må I nøjes med en af mine italienske klassikere nemlig denne dejlige opskrift på risotto. Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker risotto, og i min madverden er det smuk, simpel og nem hverdagsmad, her med et nordisk tvist af sæsonens spæde grøntsager.

Risotto

Risotto med bøf og spæde grøntsager
Af Lone Kjær Foto Columbus leth

4 personer

1 løg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
2 fed hvidløg
3 kvist frisk rosmarin
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1.2 liter grønsagsbouillon
½ blomkål
1 bakke babyspinat, 100 g
200 g ærter
50 g hel parmesanost
salt og peber
2 store oksebøffer
salt og peber

Hak løget. Varm olie og smør i en gryde og svits løg, presset hvidløg og hakket rosmarin. Tilsæt risottoris og steg et øjeblik uden de tager farve. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter til de er møre og bouillonen kogt ind.
Del blomkål i små buketter. Skyl spinaten og slyng den godt tør.
Vend spinat, blomkål, ærter og reven parmesanost i risottoen og lad spinaten falde sammen. Smag til med salt og peber.
Krydr kødet med salt og peber. Varm en grillpande og grill kødet i ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden. Skær kødet i skiver og server i risottoen.

TIP Savner du en lettere udgave, kan du i stedet for oksekød lave retten med kylling.

 

Print Friendly