Hjemmebagte pebernødder

Selvom der er en lille måned til jul, kan man sagtens drømme om hvilke småkager, der skal fyldes i kagedåserne. Blandt mine børns favoritter er de hjemmebagte pebernødder, der slet ikke tåler sammenligning med dem, man køber.
Opskriften stammer oprindeligt fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset, og selvom der bliver rigtig mange – ca. 250 stk. – så lav hele portionen, for pebernødderne er små, og de bliver hurtigt spist. Dejen er meget nem at lave, den er velkrydret, og fordi der skal trilles en del, kan små børnehænder sagtens hjælpe til. Nogle af pebernødderne pakker jeg i små cellofanposer, så har jeg en sød værtindegave til julens mange sammenkomster. Resten opbevares naturligvis i en kagedåse. Fordi pebernødderne bliver bløde, hvis de opbevares i cellofan i flere dage, skal de først pakkes lige før, de skal gives væk.

 

Pebernødder a la lagkagehuset
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Ca. 250 stk.

250 g smør
250 g sukker
1 dl piskefløde
500 g hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk hvid peber
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron

Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk smør og sukker med en elpisker til sukkeret er pisket ud. Tilsæt fløde og pisk ved laveste hastighed.
Bland hvedemel med krydderier, bagepulver og natron og rør i dejen, til den er nogenlunde fast. Ælt dejen sammen med hænderne.
Del dejen i mindre stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
Skær dejen i små stykker ca. 1 cm. Tryk nogle af dem let flade i toppen. Tril andre.
Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 7-8 min. til de er gyldne. Afkøl pebernødderne før de kommes i en kagedåse.

 

 

 

Print Friendly