Mmm…. Mazarin

Det er ikke første gang, at jeg kaster mig ud i at bage en mazarinkage, men denne gang har jeg fundet frem til den perfekte opskrift, hvis kombination af mandler, sukker, marcipan og olie giver kagen den lækreste konsistens. Det er netop mazarinens konsistensen, som er vigtig, da kagen helst skal være fugtig (og absolut ikke tør) og have en tilpas sød smag af marcipan.

Kagen her er bagt uden mel og smør, da jeg i stedet bruger mandelmel og olie. Mazarinkager er oftest toppet med chokolade, men jeg har valgt at pynte min kage med et tykt lag crunchy penautbutter som i fællesskab med chokolade er med til at fremhæve smagen af nødder. Kagen er kort sagt uimodståelig og perfekt forkælelse til eftermiddagshyggen.

Mazarin m peanuttopping 01

Mazarin med peanut topping
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Ca. 16 stk.

Mazarin:
150 g mandelmel
200 g lyst rørsukker
2 tsk. bagepulver
korn af 1 stang vanilje
4 æg str. L
1 dl olivenolie
100 g marcipan

Peanut topping:
150 g mørk chokolade
150 g peanutbutter med crunch
1 ½ spsk. sirup
3 spsk. piskefløde

Tænd ovnen på 200 grader.

Rør mandelmel sammen med rørsukker og bagepulver. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i blandingen. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes. Tilsæt gradvist olivenolie og pisk til en ensartet dej. Riv marcipanen og vend i dejen.

Fordel dejen i en kvadratisk form ca. 22 x 22 cm foret med bagepapir. Dæk kagen med stanniol og bag kagen i midten af ovnen i ca. 35 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Kom peanutbutter, sirup og fløde i chokoladen og rør til en ensartet creme. Fordel chokoladepeanut toppingen på kagen og lad det stivne, inden kagen skæres i firkanter.

Mazarin m peanuttopping 02

Print Friendly