Velsmagende hverdage

Det er ingen hemmelighed at noget af det, som jeg brænder allermest for i mit madliv, er de måltider, vi spiser til hverdag. Jeg har længe haft en mission om at inspirere og skabe mere velsmag, madglæde og gode måltider i dagligdagen, hvor det for mange ofte kniber med inspirationen. Igen i år er det et af mine nytårsforsæt både her på bloggen og i de medier, hvor jeg udgiver min opskrifter.

Min citronkylling med krydrede ris er et godt eksempel på en af de retter, som opfylder mine kriterier til mere madglæde. Retten er virkelig indbydende og smækfyldt med velsmag, samtidig med at den er nem og hurtig at kokkerere.

Citron kylling

Citronkylling med krydrede ris
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

Krydrede ris:
1 løg
1 grøn peberfrugt
1 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
2 dl basmatiris

50 g hvedemel
2 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
peber
500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g smør

½ dl ketchup
½ dl sød chilisauce
saft af 1- 2 citroner
1 spsk. sojasauce
2 fed hvidløg
salt og peber

Tilbehør:
1 bundt bredbladet persille
salat fx af fintsnittet kål

Hak løget. Snit peberfrugten. Varm olie i en gryde og rist løg og halvdelen af peberfrugt med krydderier et par minutter. Tilsæt ris og hæld vandet ved som angivet på emballagen.
Kog risene ved svag varme i ca. 10 min. Lad risene hvile ca. 10 min.
Bland hvedemel med paprika, salt og peber. Skær kyllingen i mundrette stykker og vend i melblandingen. Smelt smørret på en pande og steg kyllingen til den er mør.
Kom ketchup, chilisauce, saft af 1 citron, sojasauce og presset hvidløg i en lille gryde og kog op. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber og evt. mere citron. Den skal være syrlig.
Server kylling med krydrede ris og dryp saucen over. Top med resten af peberfrugten og persille. Server med en sprød salat.

Print Friendly