Granola

I hverdagene består min morgenmad tit af en skål skyr med frisk frugt og granola. Granola som er en slags mysli laver jeg af forskellige gryn, frø og nødder, som jeg rister i ovnen med honning. Bagefter vendes hele balladen med hakkede tørrede frugter, som fx figner, abrikoser, rosiner og / eller dadler.

Samme granola bruger jeg af og til også som drys på kanelbagte æbler til en hurtig og nem dessert. Hvis du mangler en sød værtindegave, så lav dobbelt portion og kom halvdelen af granolaen i et fint glas med et lille bånd. Hjemmelavede gaver bliver altid modtaget med stor glæde.

SUND-Granola

Granola
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

1 stort glas

100 g speltflager
100 g grovvalsede havregryn
50 g hørfrø, solsikkefrø eller græskarkerner
100 g nødder fx valnødder, hasselnødder og mandler
200 g honning
100 g soltørrede frugter fx abrikoser, figner eller dadler

Bland speltflager med havregryn og frø. Tilsæt hakkede nødder og vend med honning, så godt du nu kan. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Bag müslien ved 175 grader i 15-20 min. til den er gylden. Rør i den undervejs, så honningen fordeler sig. Afkøl blandingen.
Hak de tørrede frugter og vend i granolaen. Opbevar granolaen i et glas med tætsluttende låg.

TIP Speltflager kan erstattes af fx rugflager eller bygflager.

Print Friendly