Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Sliders

I vores familie er hjemmelavede burgere altid meget populære, og i øjeblikket er børnene vilde med sliders, som miniburgerne kaldes. Vi laver dem ofte, når den yngste har lege-spisegruppe, men de er også en succes, hvis vi voksne inviterer til drinks og snacks.

Burgerboller skal helst være luftige, men må samtidig godt være mættende. Jeg kommer lidt kamutmel (som er 100% fuldkorn) og durummel i dejen. Det giver en lidt mere rustik bolle, som stadig…

Læs mere →

Julens kagehus

For flere måneder siden, mens det endnu var sommer, lavede jeg en julebagesag til årets julenummer af magasinet Boligliv. En af de kager, som var sjovest at lave, var de her kagehuse, som jeg pyntede efter fri fantasi.
Skabelonerne til husene tegnede og skar jeg ud i karton. Jeg lavede to slags med ens højde, men i forskellig bredde og med uens tage. Det allersjoveste var naturligvis at pynte husene efter de var bagte, så de…

Læs mere →

Lagersalg og en vinder

Le Creuset har sendt mig en invitation til et lagersalg, som jeg synes, I også skal have fordel af. Jeg har aldrig selv være på lagersalg hos Le Creuset, men i mit køkken har jeg adskillige af deres lækre støbejernsgryder og ildfaste fade, som jeg bruger dagligt.
Du kan spare mellem 50-70% på udvalgte produkter, udgåede farver og modeller og velkendte klassikere, så måske er det her, du finder en god gryde, et farverigt ildfast…

Læs mere →

Vind kogebogen Vildt

For nylig udgav min dygtige madkollega og gode ven Christine Bille Nielsen sammen med Trine Krebs en inspirerende kogebog på hverdagsmad med vildt. Jeg har været så heldig at få lov til at udlodde et eksemplar af den fine kogebog, som er spækket med 85 opskrifter og en række praktiske tips.

I bogens opskrifter anvendes noget af det mest almindelige vildt: fasan, due, and og hjort – dem du med lidt held kan finde i…

Læs mere →

Kanelsnurre

Siden jeg smagte min første kanelsnurre fra Meyers Bageri har jeg været stor fan af de søde gærdejsbrød med kanelremonce. De minder lidt om kanelsnegle bare uden glasur, og med en fin karakteristiske form.
Jeg har altid haft en svaghed for kager og sødt bagværk med gærdej. Derfor bager jeg tit snurre i weekenden, og når vi skal have gæster til brunch. De bliver altid super lækre og luftige, og fordi dejen ikke skal hæve…

Læs mere →

Spicy græskarsuppe med sprød topping

Som jeg skrev forleden, har jeg taget hul på suppesæsonen, og på menuen herhjemme er ofte græskarsuppe. Mens nogle foretrækker at lave suppen mild og enkel, kan jeg godt lide, at give det blide græskar lidt mere smag og kant ved fx at tilsætte chili, ingefær, citrongræs eller karrypasta – og naturligvis nogle krydderier. Om suppen tilsættes kokosmælk, fløde eller græsk yoghurt er en smagssag. Det er ikke strengt nødvendigt, men runder smagen dejligt…

Læs mere →

Kartoffel-porresuppe med mellemøstligt twist

Selvom efterårsdagene er lune lige i øjeblikket, så indviede jeg alligevel suppesæsonen i går. På mine børns opfordring blev det denne mellemøstlige variant af kartoffel-porresuppe, som med stor succes fik lov at glæde vores ganer.

Jeg har altid været meget begejstret for kartoffel-porresuppe, og i kombination med min svaghed for det mellemøstlige køkken, har jeg lavet denne variant, hvor suppen får et mellemøstligt twist. Med aromatiske krydderier som spidskommen, koriander og fennikelfrø får suppen en…

Læs mere →

Flapjacks

Næsten hver weekend går jeg i køkkenet sammen med mine børn for at bage, og i går var det de her flapjacks som min søn og jeg hyggede os med at røre sammen. Selvom det egentligt ikke tog særlig lang tid, så er fornøjelsen med at veje af, bage og se resultater altid stor.

I min opskrift på flapjacks bruger vi havregryn og tørrede frugter i stedet for en færdig mysliblanding, og fordi de sunde…

Læs mere →

Æbler, æbler, æbler

Lige for tiden bliver der spist rigtig mange æbler herhjemme. Vi har to æbletræer i haven. Det ene er med sommeræbler, som ikke er vanvittig interessante, men heldigvis rigtig gode til æblesaft. Det andet er til gengæld et yngre Filipa æbletræ, som vi plantede for år tilbage, og i år oplever vi træets første rigtig høst. Dagligt kan vi hente masser af store, lækre, saftige og meget velsmagende æbler, og derfor bliver der gnasket…

Læs mere →

Nyt gratismagasin på gaden og en uimodståelig rødbedetærte

I går udkom efterårsnummeret af grøntsagsmagasinet Sæson, og jeg bliver så glad, når jeg ser al den dejlige mad med grøntsager ledsaget af de smukkeste billeder. Det er derfor heller ingen hemmelighed, at jeg føler mig både heldig og meget privilegeret, når jeg via mit arbejde for Sæson, får lov til at inspirere til mere grønt i hverdagen.

Selvom det endnu er lidt tidligt på efteråret, så bugner dette nummer af de skønneste supper, grove…

Læs mere →

Kanelsnegle med banan

Savner du inspiration til weekendens hjemmebag, så kan de her kanelsnegle med banan måske friste? Inspirationen til at komme banan i dejen, fik jeg i London, hvor jeg tidligere har smagt de skønneste kanelboller bagt af gærdej tilsat moste bananer.

Kanelsnegle skal smage af kanel og remonce, og derfor er det heller ikke meningen, at smagen af banan skal være dominerende. Jeg tilsætter primært de moste bananer, for at give dejen ekstra fugtighed, så kanelsneglene bliver…

Læs mere →

FreshFarm

Måske kender du allerede Freshfarm? Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale deres hjemmeside og ikke mindst deres app, som fortæller dig, hvor du kan købe friske lokale fødevarer i gårdsalg eller på markeder.

Bag FreshFarm står en af mine madkollegaer Lone Sevel. Hun er en utrolig engageret madentusiast, som brænder for lokale fødevarer, og med FreshFarm vil hun gerne være med til at genskabe kvalitetsbevidstheden omkring vores mad.

Jeg har downloaded app´en og er meget…

Læs mere →

Vitello tonnato med oksekød og basilikumsolie

Forleden fandt jeg denne opskrift på en variant af Vitello tonnato blandt mine gemmere, hvilket inspirerede mig til at lave retten for en håndfuld gæster.
Den klassiske udgave af Vitello tonnato består af tynde skiver kold kalvekød serveret med en cremet tunsovs og kapers. Selvom jeg lavede min egen version, så havde jeg næsten glemt, hvor godt det smager, når man forener kød og fisk i samme ret.
Da jeg rigtig godt kan lide en kraftig…

Læs mere →

Lagkagehusets kanelgifler

På det seneste har jeg fået utallige forespørgsler på Lagkagehusets kanelgifler. Siden jeg skrev om mit møde med Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset har der været stor interesse for bageriets opskrifter. Jeg har tidligere bragt opskriften på Lagkagehusets fantastiske drømmekage og deres lækre speltbrød. Nu er turen så kommet til deres kanelgifler.

Opskriften er lidt lang, og det kan måske godt afskrække nogle. Har man først bagt den et par gange, er den nem nok og…

Læs mere →

Godmorgen fuldkorn

Kort før sommerferien udviklede og stylede jeg en række opskrifter med fokus på fuldkorn til en folder for Santa Maria. Selve folderen er en del af knæk cancer kampagnen, hvor formålet er at inspirere til mere fuldkorn i hverdagen. Udgangspunktet i alle opskrifterne er fuldkornstortilla – whole wheat tortillas – og for hver solgt pakke giver Santa Maria 1 kr. til kampen mod cancer.

Folderen som er gratis, indeholder 20 fristende fuldkornsopskrifter, og den forventes…

Læs mere →

Spinatsalat med sommerfrugt

Efter en dejlig lang sommer, er det igen blevet hverdag, og det betyder, at vi her i familien har fuld gang i kalendersynkronisering, legeaftaler, forældremøder, madplaner og hvad der ellers hører hverdagen til. Alligevel prøver jeg krampagtigt at forlænge den gode sommerferie stemning, ved bl.a. at servere en af de salater som i sommerens løb er blevet det helt store hit herhjemme.
Salaten består helt enkelt af frisk babyspinat, gedeost, jordbær, purløg, friskbælgede ærter og…

Læs mere →

Crumble med jordbær og rabarber

Inden jeg sådan for alvor trækker stikket ud og holder ferie, får du opskriften på endnu en sommerkage. Jeg kan ikke komme uden om, at jeg er stor fan af crumble, som jeg tit bager, når vi får uventede gæster eller bare trænger til noget sødt. Det gode ved crumble er, at den altid kan varieres afhængig af sæson, og hvilke frugter og bær, man har.
Denne sommercrumble har jeg lavet til Magasinet LIV, og…

Læs mere →

Solbærtærte

Forleden bagte jeg denne skønne solbærtærte, som ud over at være nem at lave, smager fuldstændig fantastisk af sommer. Opskriften har jeg fra Ritt Bjerregaards bog ’Bær i haven og køkkenet’, og den er enkel og består af mørdej, makroner og solbær.

Jeg har ændret lidt på den oprindelige opskrift, og da jeg ikke havde nogen friske solbær, brugte jeg en pose solbær fra fryseren. I opskriften anvendes 375 g bær, men da jeg godt…

Læs mere →

Sommerens smukkeste iskaffe

Sommermånederne er som skabt til kølige, svalende drikke, og derfor drikker jeg også masser af iskaffe, så snart der står sommer i kalenderen. Tidligere lavede jeg iskaffe med espresso, sukker, mælk og isterninger. I år har jeg lavet en nemmere variant med isterninger af espresso, så jeg hurtigt kan lave et glas iskaffe, når jeg får lyst.
Jeg brygger en god espresso. Smager kaffen til med sukker og lader den afkøle, inden den hældes i…

Læs mere →

Ny hjemmeside

Da jeg for år tilbage udgav min bog ’Sund på den fede måde’, lancerede jeg dengang også min allerførste hjemmeside. Fokus var primært på bogen, men også på min blog, som dengang så dagens lys. Siden er der sket meget både med bloggen – som har fået rigtig mange læsere – og i min virksomhed. Nye kunder og arbejdsopgaver kommer til, andre forsvinder, og eftersom jeg gerne vil inspirere mine læsere og kunder, er…

Læs mere →

Side 5 ud af 23 ← First ... 3 4 5 6 7 ... Last →