Crumble med jordbær og rabarber

Inden jeg sådan for alvor trækker stikket ud og holder ferie, får du opskriften på endnu en sommerkage. Jeg kan ikke komme uden om, at jeg er stor fan af crumble, som jeg tit bager, når vi får uventede gæster eller bare trænger til noget sødt. Det gode ved crumble er, at den altid kan varieres afhængig af sæson, og hvilke frugter og bær, man har.
Denne sommercrumble har jeg lavet til Magasinet LIV, og jeg indrømmer, det er den bedste crumble, jeg længe har bagt. Det sprøde ’låg’ består af en uimodståelig kombination af havregryn, kokos og knasende mandler, og under det gemmer sig en sød jordbærkompot med rabarber og vanilje. Hvis du ikke har rabarber i haven eller fryseren, kan de erstattes af en tilsvarene mængde hindbær, som smager mindst lige så godt. Jeg serverer kagen som dessert eller eftermiddagskage med creme af flødeskum rørt med mascarpone. Det smager fantastisk, især når kagen er lun og cremen får lov at smelte lidt.

Fortsat god sommer til jer alle. Jeg vender tilbage igen i uge 33.

Crumble_LIV_LoneKjaer

Jordbær- rabarbercrumble med mascarponecreme
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

Jordbærkompot
500 g jordbær
300 g rabarber
150 g sukker
korn af 1 stang vanilje

Crumble
60 g grovvalsede havregryn
50 g kokosmel
100 g finthakkede mandler
75 g sukker
125 g smør

Mascarponecreme
1 ½ dl piskefløde
1 ½ dl mascarpone

Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl og nip jordbærrene. Skær rabarberne i små stykker. Kom jordbær og rabarber i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn. Kog ved svag varme i ca. 10 min. til en kompot. Fordel kompotten i et ovnfast fad.
Kom havregryn, kokosmel, hakkede mandler og sukker i en skål. Smuldr smørret i dejen til en crumbledej. Drys dejen over kompotten og bag kagen i ovnen i ca. 20 min. til en er gylden.
Pisk fløden til en let skum. Tilsæt mascarpone og pisk cremen glat. Server kagen lun med mascarponecreme.

 

Print Friendly