Kartoffel-porresuppe med mellemøstligt twist

Selvom efterårsdagene er lune lige i øjeblikket, så indviede jeg alligevel suppesæsonen i går. På mine børns opfordring blev det denne mellemøstlige variant af kartoffel-porresuppe, som med stor succes fik lov at glæde vores ganer.

Jeg har altid været meget begejstret for kartoffel-porresuppe, og i kombination med min svaghed for det mellemøstlige køkken, har jeg lavet denne variant, hvor suppen får et mellemøstligt twist. Med aromatiske krydderier som spidskommen, koriander og fennikelfrø får suppen en duft og smag af noget mere eksotisk og ved at erstatte den traditionelle fløde med kokosmælk fuldendes smagen. Jeg rister hele krydderier og nødder til en dukkah, som toppes på suppen sammen med masser af frisk koriander.

kartoffel_porresuppe redig

Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen

4 personer

Dukkah
20 g mandler
20 g hasselnødder
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. hel koriander
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. sorte peberkorn
1/2 tsk. flage salt

Suppe
500 g kartofler
3 porre
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 liter grøntsagsbouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander

Brødsticks
2 skriver daggammelt hvedebrød
2-3 spsk. olivenolie

Rist nødder og sesamfrø på en tør pande til de får farve. Tag nødderne af panden og hak dem groft.
Rist krydderier og peberkorn på panden til de begynder at dufte. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter. Bland krydderier med  nødder, sesamfrø og salt. Afkøl krydderiblandingen.

Skræl kartoflerne. Rens porrerne og skær i skiver. Varm olien i en gryde og svits kartofler og porre sammen med presset hvidløg og krydderier, uden at det tager farve.
Hæld bouillon på grøntsagerne og læg låg på gryden. Lad suppen simre i ca. 15 min. til kartofler og porrer er møre. Hæld kokosmælk i suppe og smag til med salt og peber.

Skær brødet i stænger og vend med olien. Fordel brødet på en bageplade og rist i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til det er gyldent.
Server suppen med koriander, dukkah og brødsticks.

 

Print Friendly