Solbærtærte

Forleden bagte jeg denne skønne solbærtærte, som ud over at være nem at lave, smager fuldstændig fantastisk af sommer. Opskriften har jeg fra Ritt Bjerregaards bog ’Bær i haven og køkkenet’, og den er enkel og består af mørdej, makroner og solbær.

Jeg har ændret lidt på den oprindelige opskrift, og da jeg ikke havde nogen friske solbær, brugte jeg en pose solbær fra fryseren. I opskriften anvendes 375 g bær, men da jeg godt kan lide tærter med mange bær, brugte jeg 500 g solbær. Hvis bærrene er frosne skal de optøs, inden de røres med sukker. Jeg har ingen præcise mål på sukkermængden, da solbærrene smages til, og tilsættes sukker, efterhånden som det smelter og bærrene ikke længere er sure. Tærten smager bedst lun med creme fraiche eller flødeskum.

Solbærtærte

Solbærtærte
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

1 tærte 4-6 personer

Mørdej:
170 g hvedemel
120 g smør
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 lille æg

500 g solbær
sukker
150 g makroner

Rør solbærrene med så meget sukker, at de ikke virker sure. Tilsæt mere sukker efterhånden, som sukkeret smelter.
Hæld melet i en skål med sukker og salt og smuldr smørret heri. Saml hurtigt dejen med ægget. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel. Læg dejen køligt i ca. 1 time.
Smør en tærteformen. Rul 2/3 af dejen ud, så den passer til bunden af tærteformen. Prik bunden prikkes med en gaffel. Beklæd med bagepapir, og tyng den med tørrede bønner eller tærtekugler. Forbag tærtebunden ved 200 grader i ca. 12 min. Fjern bønner og bagepapir. Dæk bunden med knust makroner og solbær.
Rul resten af dejen ud og flet den over tærten. Bag tærten færdig i ovnen i ca. 15  min. til dejen er gylden. Serveres kagen lun med creme fraiche eller flødeskum.

 

Print Friendly