Spinatsalat med sommerfrugt

Efter en dejlig lang sommer, er det igen blevet hverdag, og det betyder, at vi her i familien har fuld gang i kalendersynkronisering, legeaftaler, forældremøder, madplaner og hvad der ellers hører hverdagen til. Alligevel prøver jeg krampagtigt at forlænge den gode sommerferie stemning, ved bl.a. at servere en af de salater som i sommerens løb er blevet det helt store hit herhjemme.
Salaten består helt enkelt af frisk babyspinat, gedeost, jordbær, purløg, friskbælgede ærter og vinaigrette. Det er den ultimative sommersalat, som er hurtig at tilberede, og som passer til stort set alt fra grillen. Fordi den danske jordbærsæson er slut, varierer jeg i stedet salaten med ferskener, nektariner eller melon, og det er mindst lige så godt. Samtidig får jeg smagen af sommer, og det gør hverdagen endnu mere appetitlig.

spinat_hoejt-1

Spinatsalat med gedeost, jordbær og ærtevinaigrette
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Tilbehør til 4 personer

100 g frisk babyspinat
1 bakke jordbær (kan erstattes af 4 ferskener, nektariner eller 1 galiamelon)
100 g blød gedeost

Ærtevinaigrette:
1 spsk. æble- eller vineddike
3 spsk. olivenolie
1 tsk. Dijonsennep
2 tsk. flydende honning
1 bundt purløg
200 g friskbælgede ærter

Skyl og slyng spinaten tør. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker. Vend spinat med jordbær og gedeost i mindre stykker.
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Tilsæt klippet purløg og ærter. Dryp dressingen over salaten og server.

Print Friendly