Spicy græskarsuppe med sprød topping

Som jeg skrev forleden, har jeg taget hul på suppesæsonen, og på menuen herhjemme er ofte græskarsuppe. Mens nogle foretrækker at lave suppen mild og enkel, kan jeg godt lide, at give det blide græskar lidt mere smag og kant ved fx at tilsætte chili, ingefær, citrongræs eller karrypasta – og naturligvis nogle krydderier. Om suppen tilsættes kokosmælk, fløde eller græsk yoghurt er en smagssag. Det er ikke strengt nødvendigt, men runder smagen dejligt af og giver suppen en cremet konsistens.

For at fuldende smagen serveres suppen med en topping. Her har jeg stegt græskarkerner med æbler, chorizopølse og mandler, en kombination som smager fantastisk, samtidig med at den tilfører suppen en lækker sprød kontrast.

graeskarsuppe


Spicy græskarsuppe med chorizo og æble
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

Græskarsuppe
600 g Hokkaido græskarkød uden kerner og skræl
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
2 tsk. stødt fennikel
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. olivenolie
1 liter grøntsagsbouillon
1 dl fløde
salt og peber

Topping
50 g græskarkerner
2 æbler
100 g chorizo pølse
1 spsk. olivenolie
25 g mandler

Tilbehør
Groft bröd

Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint.
Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, fennikel og spidskommen et par minutter. Tilsæt græskar og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt fløde og varm suppen op. Smag suppen til med salt og peber.
Rist græskarkernerne på en tør pande til de giver lyd. Tag græskarkernerne af panden. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skær pølsen i skiver.

Varm olien på en pande og og rist pølserne næsten sprøde. Tilsæt æbler og mandler og steg til æblerne er møre. Top suppen med græskarkerner, chorizo, æbler og mandler, og server med ristet brød.

 

Print Friendly