Æbler, æbler, æbler

Lige for tiden bliver der spist rigtig mange æbler herhjemme. Vi har to æbletræer i haven. Det ene er med sommeræbler, som ikke er vanvittig interessante, men heldigvis rigtig gode til æblesaft. Det andet er til gengæld et yngre Filipa æbletræ, som vi plantede for år tilbage, og i år oplever vi træets første rigtig høst. Dagligt kan vi hente masser af store, lækre, saftige og meget velsmagende æbler, og derfor bliver der gnasket og spist æbler til stort set alle måltider. Der kommer æbler i brøddejen, i kålsalat, i gryderetten, der steges æbler som tilbehør, der bages kager, min mand presser æbler til saft, og forleden kom jeg æbler i en kartoffelsalat, som vi fik som tilbehør til noget fisk.
Opskriften er nem, og salaten smager fantastisk, især hvis du bruger æbler som er sprøde og saftige, og ikke er fedtet med krydderurterne.

kartoffelsalat-hoejt

Kartoffelsalat med æbler, kapers og urter
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

800 g vaskede kartofler
2 æbler
1 rødløg
50 g saltede nødder fx mandler, peanuts eller cashewnødder
1 lille bundt purløg, persille eller basilikum
1 bakke karse
2 dl creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. sød sennep
salt og peber

Kog kartoflerne i ca. 12 min. til de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skær løget i tynde både. Hak nødderne.
Skyl og hak krydderurterne. Rør creme fraiche med mayonnaise, sød sennep og 2/3 af krydderurterne. Smag til med salt og peber og vend med kartofler. Vend dernæst æbler, løg og nødder i kartoffelsalaten. Drys resten af krydderurterne over kartoffelsalaten før servering.

 

 

Print Friendly