Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Sommer med sæson

Tiden flyver og jeg har slet ikke fået fortalt om det nyeste nummer af gratismagasinet Sæson, som udkom i sidste uge. I dette nummer kommer vi rundt om sommeren, og der er så mange velsmagende opskrifter, nyttige tips og inspiration, at jeg næsten ikke kan styre min begejstring.
Vi har tænkt på sommerens udflugter med sæsonens byg-selv sandwiches, jeg har lavet en række søde jordbærlækkerier, ligesom vi byder på fyldige salater og flere slags tilbehør…

Læs mere →

Hjemmelavet jordbærflødeis

For et par år siden besluttede jeg mig for, at investere i en ismaskine, og efter en grundig research (og flere anbefalinger) endte jeg med at købe en Nemox Pro 1700. Et køb som jeg har været rigtig godt tilfreds med.

Ud over at røre den mest fremragende is – som altid får en fuldstændig uimodståelig konsistens – så har ismaskinen den fordel, at den fryser isen direkte i skålen. Det betyder, at vi kan…

Læs mere →

Gang i grillen

Weekendens fremragende sommervejr fik de fleste til at tænde op i grillen, og herhjemme var ingen undtagelse. Meget traditionelt er det min mand som passer grillen, mens jeg ofte bestemmer menuen, laver salater og det øvrige tilbehør. En arbejdsfordeling som passer os begge rigtig godt.

Ud over fisk på grill har jeg en svaghed for grillspyd, og det er især de her kyllingesticks, som i øjeblikket løber med opmærksomheden. Siden jeg sidste forår lavede opskriften…

Læs mere →

Fish ‘n’ chips med sauce tatar

De fleste som har smagt fish ‘n’ chips i England, vil sikkert give mig ret i, at det ikke ligefrem er et måltid, man forbinder med nogen stor gastronomisk oplevelse. Hvis man derimod giver sig god tid, og laver de dybstegte fisk og fritterne selv, vil man opleve, hvor relativt nemt man kan trylle kedelig fastfood om til et fuldstændig uforglemmeligt måltid.

Når jeg servere denne ret, scorer jeg hurtigt stor popularitet hos min familie….

Læs mere →

Hjemmelavet chokoladesmør

Hjemmelavet chokoladesmør er en af de nemmeste ting at lave. Det er en slags nutella – bare meget bedre – med en fin smag af hasselnødder og chokolade.

Hvis du spørger mine børn, så laver vi det lidt for sjældent, men når vi gør, så hjælper de til. De synes, det er sjovt at afskalle hasselnødder, og hver gang bliver de meget fascineret af, at noget så simpelt som hasselnødder, god chokolade, fløde og lidt…

Læs mere →

Pull apart brød med remonce

De seneste ugers mange helligdage har for mit vedkommende budt på ekstra god tid til bl.a. at bage. Det har resulteret i en del brød, myslibarer, knækbrød og naturligvis også lidt kage.

Et af de brød som jeg er helt vild med lige i øjeblikket, er dette pull apart brød. Det er en god mellemting mellem et brød og en kage, da det består af en gærdej fyldt med æble og sød marcipanremonce. Selve dejen…

Læs mere →

Spar tid – og undgå panik ved middagstid

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at afprøve den store madpose fra Middagsfred.dk. Middagsfred er et internetbaseret firma, som leverer færdigpakkede råvarer og opskrifter direkte til hoveddøren (indtil videre kun i Storkøbenhavn).


Jeg har ikke tidligere haft lignende madposer eller madkoncepter til afprøvning. Så…

Læs mere →

Okse i grøn karry

Jeg elsker at noget så simpelt, som en wokret kan smage så godt. Der findes utallige varianter over samme tema, og i øjeblikket er denne wokret min favorit, fordi den forener den gode smag med nem og uhøjtidelig hverdagsmad. Jeg lavede retten første gange for nogle måneder siden til magasinet LIV, og efterfølgende har jeg serveret den for venner til ’spis og skrub af’, da de fleste kan lide wokmad, og opskriften er nem…

Læs mere →

Pulled pork

En forlænget weekend venter forude, og det betyder bl.a. mere tid til at gå i køkkenet. En af de ting, som er oplagt at lave, når tiden er god er pulled pork. Pulled pork er svinekød, som marineres og langtidssteges til det er så saftigt og mørt, at kødet nærmest falder fra hinanden. Det er ikke svært at lave, men fordi det skal stege omkring 10 timer, kræver det forberedelse.

Traditionelt serveres pulled pork med…

Læs mere →

Drømmekage fra Lagkagehuset

På utallige opfordringer kommer her opskriften på Lagkagehusets drømmekage. Siden jeg skrev og fortalte om mit møde med Ole Kristoffersen og de opskrifter, jeg fik med hjem til min historie, har mange af jer spurgt efter opskriften på drømmekage.

I årevis har jeg ellers kun bagt drømmekage efter min egen opskrift (som du finder her), fordi den er nem at bage, og smager fantastisk, selvom den næsten ikke indeholder noget smør. Til trods…

Læs mere →

Smugkig i Sæson

Selv om det efterhånden er et par måneder siden, at vi skød de her smukke billeder, så er det nu, du kan få fingrene i de lækre opskrifter med forårets nye friske og sprøde grøntsager. Årets første nummer af gratismagasinet Sæson er netop kommet på gaden, så skynd dig ned i dit lokale supermarked (SuperBrugsen, Kvickly, Irma, Føtex m.fl.) og tag et eksemplar.

I forårsnummeret byder magasinet på masser af spændende opskrifter til hverdag, ideer…

Læs mere →

Kulinariske makkerpar

Der findes nogle råvarer, som er skabt for hinanden og er ’the perfect match’. Her tænker jeg på ingredienser, som hver for sig smager fantastisk, men som sammen danner par og bliver endnu bedre. Jeg kan nævne rigtig mange kulinariske makkerpar, som slet ikke er til at komme uden om, men blandt mine favoritter er især lam og rosmarin. De to råvarer udgør et rigtig godt team, fordi rosmarin altid giver lammekødet et utrolig…

Læs mere →

Luksus romkugler og en vinder

Konkurrence er slut, og det har været inspirerende og sjovt at læse alle jeres kagekommentarer. Vinderen af ’Kagetid’ blev HELENE. Send mig en mail på madskribent@lonekjaer.dk/wplone med din adresse, så sender jeg bogen til dig.

Som en lille trøstepræmie har jeg fået lov til at bringe en opskrift fra bogen. Den kage som overraskede mig mest til bogreceptionen, var den hjemmelavede romkugle, og derfor synes jeg, opskriften er værd at give videre.

I min verden…

Læs mere →

Vind bagebogen Kagetid

Der er masser af snak om kage i dette indlæg, for jeg har været så heldig at få lov til at udlodde et eksemplar af Camilla Lawes nyeste bog ’Kagetid’ til en heldig læser her på bloggen.

’Kagetid’ er en lettilgængelig bagebog, som udelukkende henvender sig til hjemmebagere med en sød tand. Bogen er smækfyldt med alverdens lækkerier på kager og desserter, der kan få de fleste til at drømme om lidt sødt. Der er…

Læs mere →

The Porcelain Collection

I går deltog jeg i lanceringen af Lisbeth Dahls nye testel The Porcelain Collection på Serenity Cupcakes. Normalt er jeg ikke så meget til farver og for meget ballade på porcelæn, men i går måtte jeg alligevel overgive mig lidt, da jeg så det farverige porcelæn omgivet af cupcakes.

Hele testellen består af seks motivserier, hvor der leges med både prikker, striber, blomster, sommerfugle og mariehøns. Kombineres de på kryds og tværs er der romantik…

Læs mere →

Bær i haven og køkkenet

For et halvt års tid siden fik jeg til opgave at style en række opskrifter med bær til Ritt Bjerregaards bog ’Bær i haven og køkkenet’. Ritt Bjerregaard er kendt som politiker og frugtavler, men hun har også en stor passion for bær. Derfor har hun sammen med professor Jørgen Vittrup skrevet bogen, som netop er udkommet fra Politikens forlag.


Bogen handler som…

Læs mere →

Lagkagehusets speltbrød

Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød. Brødet kan naturligvis købes i Lagkagehuset, men det er langt sjovere, at prøve kræfter med at bage det selv.

Dagen før du vil bage, skal du lave en fordej, som skal stå lunt til dagen efter. Fordejen mættes efterfølgende med…

Læs mere →

Inspiration til fyldige salater

Som jeg tidligere har skrevet, har jeg en stor svaghed for salater, og det er især de fyldige salater, mit madglade hjerte banker for. I kombination med min mission om, at undgå madspil og få brugt de rester, der nu engang er fra den ene dag til den anden, er der næsten altid lækkert fyld i køleskabet til et godt salatmåltid.

De fyldige salater er en suveræn måde at anvende rester på. Kunsten er at…

Læs mere →

Forårstrifli med rabarber

Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget jeg længes efter forår og efter at sætte tænderne i sæsonens første rabarber. Selv om vi nok kommer til at vente lidt endnu, inden vi kan smage på foråret, så lykkedes det mig alligevel, at lave denne fantastisk trifli forleden.

Til mit og familiens held fandt jeg en pose frosne rabarber fra sidst års høst i min mors fryser, som jeg kogte til en kompot sammen med lidt…

Læs mere →

Farfars svenske brød

For en del år siden, da jeg lige var flyttet til København solgte Irma et fantastisk sødt mørkt franskbrød. Jeg husker det som farfars svenske brød, og mindes brødets tætte krumme og den lækre sødme, som klædte et tyndt lag smør, en skive ost og en kop eftermiddagste rigtig godt. Desværre sælger Irma ikke længere dette brød, og derfor har jeg nu forsøgt at bage et mage til.
Efter adskillige afprøvninger, synes jeg egentligt det…

Læs mere →

Side 6 ud af 23 ← First ... 4 5 6 7 8 ... Last →