Spar tid – og undgå panik ved middagstid

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at afprøve den store madpose fra Middagsfred.dk. Middagsfred er et internetbaseret firma, som leverer færdigpakkede råvarer og opskrifter direkte til hoveddøren (indtil videre kun i Storkøbenhavn).


Jeg har ikke tidligere haft lignende madposer eller madkoncepter til afprøvning. Så det var sjovt for hele familien, at vi i en hel uge skulle leve af mad, som andre på forhånd havde planlagt for os.

Som professionelt madmenneske synes jeg, det er lidt af en udfordring ikke selv at kunne bestemme, hvad jeg vil spise til aften. En anden udfordring er, at det kan være svært følge en opskrift (som ikke er min egen), for når jeg ser de mange råvarer, går kreativiteten straks i gang og jeg får lyst til at afprøve alle mine egne ideer. Alligevel lykkedes det mig et par af dagene at styre min trang til at lege, og jeg fulgte næsten slavisk opskrifterne. De øvrige dage fik fantasien frit spil med råvarerne, og det kom der i øvrigt også nogle spændende og velsmagende måltider ud af.

Opskrifterne som fulgt med i posen, var forholdsvis nemme at gå til. Det fremgik i øvrigt også meget tydeligt, hvilke basisvarer det forventes, at jeg selv supplerede med, ligesom tilberedningstiden stemte fint overens med de forventede 30-45 min. Der var god variation i selve ugeplanen: Den ene dag fik vi hakket elgkød, den anden fisk, ligesom der var tænkt en vegetarret ind i menuen.

Med madposerne fra middagsfred.dk er det utrolig nemt og fristende at få leveret råvarer og opskrifter direkte til døren. Flere af råvarerne er økologiske, og jeg synes generelt at råvarekvaliteten er høj.
Her i familien var der rigeligt med mad til 2 voksne og 2 børn, og de dage jeg fulgt opskrifterne, var der også rester til overs til næste dags frokost.

Min umiddelbare vurdering er, at indhold og pris stemmer meget godt overens. Det er et nemt og inspirerede koncept til den travle familie, som har brug for et forfriskende og nemt tilkøb i en travl periode, hvor det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen – og hvor man ikke har noget imod, at andre finder på, hvad man skal spise! Ulempen er dog, at middagsfred.dk kun leverer i Storkøbenhavn og at flere af de basale råvarer ikke er danske. Alternativet er naturligvis, at man selv laver en madplan, shopper dagligvarerne på nettet og får dem leveret ved hoveddøren – så man i øvrigt ved samme lejlighed kan få købt alle de andre dagligvarer som fx mælk, havregryn og pålæg til madpakkerne som jo ikke følger med i madposerne fra middagsfred.dk.

Middagsfred.dk leverer enten hver eller hver anden søndag mellem kl. 17 og 22 råvarer og opskrifter direkte til døren.
Mindst 25 % af varerne er økologiske, du får bl.a. vildt- og lammekød fremfor okse, da det er mere miljøvenligt, ligesom du får fisk fra de rigelige fiskebestande (ifølge WWF), som fx laks, sej og kuller.
Opskrifterne følger med i madposerne. Inden leveringen modtager du en mail, så du kan se, hvad menuen står på den næste uge.
Du kan vælge at få leveret madposer til 3 eller 5 dage, eller børneposen.

 

 

 

Print Friendly