Drømmekage fra Lagkagehuset

På utallige opfordringer kommer her opskriften på Lagkagehusets drømmekage. Siden jeg skrev og fortalte om mit møde med Ole Kristoffersen og de opskrifter, jeg fik med hjem til min historie, har mange af jer spurgt efter opskriften på drømmekage.

I årevis har jeg ellers kun bagt drømmekage efter min egen opskrift (som du finder her), fordi den er nem at bage, og smager fantastisk, selvom den næsten ikke indeholder noget smør. Til trods for de mange gode argumenter, har min drømmekage alligevel fået konkurrence af Lagkagehusets. Opskriften indeholder en hel del smør, men kagen rækker så til gengæld også til rigtig mange. Den smager af barndomsminder, er saftig, lige tilpas sød og nescafeen i topmassen er et pikant lille twist, som giver kagen lidt karakter uden at den egentligt smager af kaffe.

Lagkagehusets drømmekage
Foto Columbus Leth

1 bradebande ca. 30 stk.

Dej
375 g smør
375 g sukker
8 æg
475 g mel
2 tsk. bagepulver
2 vaniljestænger
1,5 dl kærnemælk
100 g kokosmel

Topmasse
¾ dl vand
1½ tsk. nescafé
150 g smør
150 g kokosmel
300 g brun farin
75 g sirup

Tænd ovnen på 180 grader.
Dej: Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vaniljekorn og rør i dejen. Vend til sidst kærnemælk og kokosmel i.
Fordel dejen i en bradepande ca. 25×35 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i 35-40 min.
Topmasse: Varm vandet i en gryde og opløs nescaféen heri. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen over svag varme. Fordel massen over kagen og bage kagen i yderligere ca. 8 min.

Print Friendly