Bær i haven og køkkenet

For et halvt års tid siden fik jeg til opgave at style en række opskrifter med bær til Ritt Bjerregaards bog ’Bær i haven og køkkenet’. Ritt Bjerregaard er kendt som politiker og frugtavler, men hun har også en stor passion for bær. Derfor har hun sammen med professor Jørgen Vittrup skrevet bogen, som netop er udkommet fra Politikens forlag.


Bogen handler som nævnt om bær, og den er spækket med gode råd og vejledning om dyrkning, sorter og sæson. I kombination med en række appetitlige opskrifter og ideer til, hvordan man anvender bær i både det salte- og søde køkken, er bogen anvendelig ikke kun for haveejere, men for alle, som har den mindste svaghed for de søde, syrlige, bitre, sprøde og bløde bær i alverdens farver.

Ud over de klassiske og mest velkendte bær, får de mere utraditionelle bær som fx aronia, gojibær, havtorn, morbær og vilde bær også en del opmærksomhed i bogen. Opskrifterne er en god blanding af Ritts egne opskrifter, som hun har kombineret med opskrifter, hun har fået af bl.a. kok Katrine Klinken, Søren Ejlersen fra Aarstiderne og Erwin Lauterbach.

Eftersom jeg har været madstylist på bogen, har jeg smagt og afprøvet de flest af opskrifterne, og jeg tør godt garantere, at der er søde lækkerier og god inspiration til anvendelse af de små bær.

Bogen koster 299,- og er netop udkommet fra Politikens forlag. Billederne her er taget af fotograf Columbus Leth.

Print Friendly