Hverdag de luxe

– en lille bid af det gode liv

Simrekylling

I løbet af en vinter står menuen herhjemme ofte på simremad, og blandt mine mange opskrifter er der flere af vinterretterne, som jeg med glæde vender tilbage til. Blandt dem er denne kylling med knoldselleri, jordskokker og mandler – en kombination som altid vækker begejstring hos mine gæster.

Opskriften har jeg udviklet til Hjerteforeningen, hvor god smag og sundhed altid går hånd i hånd. Selvom jeg kalder den en simreret, så er retten ikke specielt…

Læs mere →

Morgengrød

Selvom weekenden nærmer sig, vil jeg stadig gerne inspirere til mere morgenmad i hverdagen. Derfor får du endnu en opskrift på et sundt, nemt og lækkert morgenmåltid, som mætter sulte maver og er en god start på dagen.

I forbindelse med et fuldkornstema som jeg lavede til magasinet LIV, fik jeg ideen til denne morgengrød, som er en variant af den klassiske havregrød. Grøden tilberedes på fiber-havregryn, der indeholder 85 % fuldkorn, og er en…

Læs mere →

En sund start på dagen

Efter en dejlig lang og afslappende juleferie med masser af overdådige retter og rigeligt med julegodter, er det igen tid til at få flere grøntsager og mere fuldkorn på menuen.
I mit madunivers er en god start på det nye år også mere fokus på morgenmaden: Dagens vigtigste måltid, som mange desværre springer over i mangel på tid – eller appetit.
Et af de morgenmåltider, som jeg elsker i hverdagen, består af en smoothie på kiwi…

Læs mere →

Flæskesteg med sprød svær

En af julens absolutte klassikere er flæskesteg med sprød svær. Uden den sprøde svær er flæskestegen knap så spændende, så derfor har jeg lavet en guide, hvor du trin for trin kan se, hvordan du er sikker på at få sværen sprød og kødet saftigt.
Vælger du en større steg, enten fordi I er mange, eller du gerne vil have pålæg til en flæskestegssandwich dagen derpå, er fremgangsmåden den samme.
Rigtig glædelig jul ♥

Læs mere →

Årets julekage

I år har jeg indtil flere gange bagt denne velsmagende julekage, som indeholder en masse krydderier, tørrede frugter, nødder, chokolade og mørk rom. Kombinationen af de mange ingredienser får kagen til at smage fantastisk, og selvom de tørrede frugter skal trække mindst et par timer i mørk rom – gerne længere tid – inden kagen bages, er den nem at lave. Resten af rommen dryppes over kagen, når den er bagt, og selvom det…

Læs mere →

Familiens julefrokost favorit

I øjeblikket er jeg ved at planlægge årets store familiejulefrokost, som vi holder 2. Juledag. Derfor har jeg været igennem rigtig mange af mine opskrifter og billeder, for at finde lidt inspiration. Blandt de mange klassiske julefrokostretter fandt jeg til min store glæde familiens favoritopskrift på hønsesalat i peberrodscreme. Det er alt for sjældent, at vi får hønsesalat, så derfor skal den naturligvis have en velfortjent plads på julefrokostbordet. Ud over den gode smag…

Læs mere →

Luciaboller

Hvert år i december bager jeg luciaboller, også kaldt lussekatte. Traditionen med at bage de søde safrankrydrede luciaboller stammer oprindeligt fra Sverige, hvor de spises luciadag d. 13 december.
I min familie bliver luciabrødene ikke kun bagt til luciadag, men også i løbet af juletiden, hvor de serverer på morgenbordet i weekenden eller til en kop gløgg adventssøndag.
De fleste opskrifter på luciabrød indeholder en del smør, men kan sagtens bages med mindre, uden at det…

Læs mere →

Julefrokost fra Danmarks ukronede smørrebrødskonge

For et par måneder siden besøgte jeg smørrebrødsentusiast Adam Aamann i hans restaurant ‘Aamanns’ på Østerbro i København. I smørrebrødsrestauranten banker julen nemlig allerede på døren i sommermånederne, hvor julemenuer og syltning er blandt de første forberedelser til den kommende jul. Jeg fik en snak med Danmarks ukronede smørrebrødskonge om julen, traditionerne og smørrebrødet, og så fik jeg Adam til at kreere dette års julefrokost til Boligliv. Det kom der seks lidt utraditionelle og…

Læs mere →

Spansk pølseret

I min barndom serverede min mor af og til svensk pølseret. Med en rest kogte kartofler og nogle gode pølser tog det ikke lang tid, før der var glæde ved middagsbordet hos både voksne og børn.
I dag mange år senere er retten stadig populær – især hos familiens mindste. Jeg laver retten lidt anderledes end min mor gjorde, for de klassiske pølser har måtte vie pladsen for nogle mere krydrede chorizopølser. Sammen med peberfrugter,…

Læs mere →

Sarah Bernhardt med mandelganache

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg lavede de her smukke Sarah Bernhardt kager til en konfektsag til Boligliv, og nu julen nærmer sig, skal jeg snart lave dem igen.
Sarah Bernhardt består af en sprød makronbund, en luftig chokoladeganache og et tykt lag mørk chokoladeovertræk. Jeg bager ikke makronerne selv, men køber marcipanmakroner i Irma. De er en anelse større end almindelige makroner og er smagsmæssigt det tætteste, man kommer en hjemmebagt…

Læs mere →

Hjemmebagte pebernødder

Selvom der er en lille måned til jul, kan man sagtens drømme om hvilke småkager, der skal fyldes i kagedåserne. Blandt mine børns favoritter er de hjemmebagte pebernødder, der slet ikke tåler sammenligning med dem, man køber.
Opskriften stammer oprindeligt fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset, og selvom der bliver rigtig mange – ca. 250 stk. – så lav hele portionen, for pebernødderne er små, og de bliver hurtigt spist. Dejen er meget nem at lave,…

Læs mere →

Runde nigiri

For et par måneder siden lavede jeg sammen med en god madkollega en sushisag til Hjerteforeningen i forbindelse med et tema om fisk og hjertesundhed. Ud over makiruller fandt vi på en lidt anderledes version af de populære nigiri: nemlig de her små runde nigiri.
De klassiske nigiri kan være svære at lave for den knap så erfarne, hvorimod de runde er noget lettere. Samtidig ser de smukke ud, og de smager mindst lige så…

Læs mere →

Hjemmelavet bananis

Jeg tror, de fleste som har været barn i 70´erne husker de hjemmelavede bananis meget tydeligt. Dengang lavede min mor dem tit til min søster og jeg, fordi det var en sund, nem og billig måde at forkæle os børn på.
Også i dag laver jeg bananis til mine børn, eller rettere børnene laver dem næsten selv, nu de er blevet så store. Selvom is jo mest hører sig sommeren til, så laver vi dem…

Læs mere →

Frittata med kartofler og grøntsager

Som jeg tidligere har skrevet, så er jeg meget optaget af, at få brugt vores rester, så vi undgår madspild. En af de retter, som jeg ofte laver på rester er frittata. Frittata er italienernes svar på vores æggekage, men med masser af fyld, som kan varieres i det uendelige. Fordi jeg altid laver frittata på rester, som fx kogte kartofler, grøntsager og en stump pølse, så er det en hurtig genvej til aftensmaden….

Læs mere →

Ymerdrys på rugbrødsrester

Lige for tiden får min obligatoriske morgenmysli hård konkurrence af denne hjemmelavede ymerdrys. Drysset laver jeg på rugbrødsrester, som jeg rister i ovnen sammen med lidt brun farin.

Ymerdrys er ligesom øllebrød en god måde, at få brugt de sidste, ofte lidt kedelige rester rugbrød, som ligger tilbage i brødkurven. Brødet må gerne være tørt, men naturligvis ikke muggent, og om det er med eller uden kerner, har ingen betydning.

Hvis du godt kan lide lidt…

Læs mere →

Rig på rester – Efterårets musthave

Efteråret er uden tvivl den tid på året, hvor der udgives flest kogebøger, og selvom der udkommer lidt for mange ligegyldige kogebøger med opskrifter, der er set utallige gange før, så var der alligevel et par nye bøger, som vakte min interesse, da jeg i går besøgte bogforum i Bella Centeret.

En af dem var ’Rig på rester’ af Tina Scheftelowitz – bedre kendt som forfatter til de mange suveræne salatbøger. Tina er ligesom mange…

Læs mere →

Årets store julemiddag

Selvom det måske er lidt tidligt, så kommer vi ikke uden om, at julen nærmer sig. Selv har jeg arbejdet med julen siden i sommer, så lige nu holder jeg en velfortjent julepause, inden det for alvor går løs med pakkekalender, julekomsammen, frokoster, og hvad der ellers hører sig til.

En af de julesager som jeg skød sammen med fotografen på en varm sommerdag i august, er årets store julemiddag, hvor jeg guider dig gennem…

Læs mere →

Chokoladebrownie med karamelcrunch

Jeg er inde i en bage-kage-periode, og i weekenden skal jeg helt sikkert sætte tænderne i denne lille kage – en velkendt, intens og klæg chokoladebrownie kombineret med sød karamel og salte nødder.

Kagen er den ultimative kagenydelse for alle, som har den mindste svaghed for god chokolade og karamel. Fordi kagen er lidt til den tunge side, kan jeg anbefale, at den nydes i små bidder – gerne ledsaget af en kop mocca. Af…

Læs mere →

En kage klassiker

Sæsonens allerbedste æblekage vækker helt sikkert barndomsminder hos de fleste. Æblekagen med brombær er en af mine mange kageklassikere, som jeg tit serverer, mens vi stadig kan få fingrene i de velsmagende danske æbler.

En pikant smag af vanilje og lidt sprøde mandler er med til at forsøde æblemosen, som jeg lægger sammen med knuste marcipanmakroner, i stedet for den klassiske æblekagerasp. Det er måske lidt snyd, men noget nemmere, og smager mindst lige så…

Læs mere →

Rodfrugter som tilbehør

Hvis du ikke allerede har fået fingrene i efterårsnummeret af magasinet Sæson, så kan det nås endnu. Magasinet ligger nemlig til afhentning helt gratis i dit lokale supermarked. Med sit iøjnefaldende flotte A3 format og de smukke billeder, er der masser af inspiration til, hvordan du får farver og smag på tallerkenen i disse måneder.

Som jeg tidligere har fortalt, har jeg i flere år arbejdet med opskrifts- og ideudvikling, samt styling for Sæson, og…

Læs mere →

Side 8 ud af 23 ← First ... 6 7 8 9 10 ... Last →