Familiens julefrokost favorit

I øjeblikket er jeg ved at planlægge årets store familiejulefrokost, som vi holder 2. Juledag. Derfor har jeg været igennem rigtig mange af mine opskrifter og billeder, for at finde lidt inspiration. Blandt de mange klassiske julefrokostretter fandt jeg til min store glæde familiens favoritopskrift på hønsesalat i peberrodscreme. Det er alt for sjældent, at vi får hønsesalat, så derfor skal den naturligvis have en velfortjent plads på julefrokostbordet. Ud over den gode smag har hønsesalaten den fordel, at man kan koge hønen og findele hønsekødet dagen før, så salaten er nem at lave inden det store rykind. Hønsesalaten smager himmelsk på ristet rugbrød… eller hvis det skal være helt klassisk på ristet lyst brød.

Hønsesalat med æble i peberrodscreme
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4-6 personer

1 suppehøne eller en stor kylling af god kvalitet
1 løg
1 gulerod
1 porretop

1 glas slikasparges, 125 g
1 bundt forårsløg
2 æbler
2 dl creme fraiche 9%
2 spsk mayonnaise
1 spsk sød sennep
1-2 spsk frisk revet peberrod
salt og peber
1 bundt purløg

Rens hønen. Pil løget, skræl guleroden og rens porretoppen. Læg hønen med urter i en gryde og hæld vand på, så det dækker. Kog hønen i ca. 1 1/2 time til den er så mør, at kødet falder fra benet. Lad hønen afkøle i suppen.
Pluk hønsekødet fra benene, og del det i mindre stykker.
Afdryp slikasparges og skær i snitter. Snit forårsløg. Halver æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
Rør en dressing af creme friache, mayonnaise og sennep. Smag til med frisk revet peberrod, salt og peber.
Vend hønsekød, asparges og æbler i dressingen. Drys med snittet forårsløg og klippet purløg. Server hønsesalaten med ristet brød.

TIP Hønen kan med fordel koges, afkøles og plukkes i mindre stykker dagen før, du vil lave selve hønsesalaten. Suppen kan gemmes, sies og koges ind til en god hønsebouillon.

 

 

Print Friendly