Chokoladebrownie med karamelcrunch

Jeg er inde i en bage-kage-periode, og i weekenden skal jeg helt sikkert sætte tænderne i denne lille kage – en velkendt, intens og klæg chokoladebrownie kombineret med sød karamel og salte nødder.

Kagen er den ultimative kagenydelse for alle, som har den mindste svaghed for god chokolade og karamel. Fordi kagen er lidt til den tunge side, kan jeg anbefale, at den nydes i små bidder – gerne ledsaget af en kop mocca. Af opskriften bliver 16 stykker. De holder sig fint i flere dage, hvis kagen opbevares i en beholder med låg.

Chokoladebrownie med karamelcrunch
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
16 stk.

Chokoladebrownie:
100 g mørk chokolade fx Valrhona Guanaja 70%
125 g smør
175 g brun farin
2 æg
100 g hvedemel
1 spsk kakaopulver

Karamelcrunch:
150 g sukker
150 g smør
1/2 dl piskefløde
1 spsk honning
3 spsk hvedemel
150 g saltede nødder

Tænd ovnen på 180 grader.
Hak chokoladen og kom den i en gryde sammen med smørret. Smelt blandingen ved svag varme og tag gryden af varmen.
Kom brun farin, æg, hvedemel og kakaopulver i en skål og rør sammen med den smeltede chokolade til en ensartet dej. Fordel dejen i en form ca. 20 x 20 cm foret med bagepapir og bag brownien i ca. 20 min. Den skal føles lidt klæg, når du tager den ud.
Kom sukker, smør, fløde, honning og hvedemel i en gryde og kog op under omrøring. Kog karamellen i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og vend nødderne i karamellen.
Fordel karamellen over brownien. Bag kagen i ovnen i ca. 10 min. Afkøl kagen før den skæres ud.

Print Friendly