Jeg er inde i en bage-kage-periode, og i weekenden skal jeg helt sikkert sætte tænderne i denne lille kage – en velkendt, intens og klæg chokoladebrownie kombineret med sød karamel og salte nødder.
Kagen er den ultimative kagenydelse for alle, som har den mindste svaghed for god chokolade og karamel. Fordi kagen er lidt til den tunge side, kan jeg anbefale, at den nydes i små bidder – gerne ledsaget af en kop mocca. Af opskriften bliver 16 stykker. De holder sig fint i flere dage, hvis kagen opbevares i en beholder med låg.
Chokoladebrownie med karamelcrunch
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
16 stk.
Chokoladebrownie:
100 g mørk chokolade fx Valrhona Guanaja 70%
125 g smør
175 g brun farin
2 æg
100 g hvedemel
1 spsk kakaopulver
Karamelcrunch:
150 g sukker
150 g smør
1/2 dl piskefløde
1 spsk honning
3 spsk hvedemel
150 g saltede nødder
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak chokoladen og kom den i en gryde sammen med smørret. Smelt blandingen ved svag varme og tag gryden af varmen.
Kom brun farin, æg, hvedemel og kakaopulver i en skål og rør sammen med den smeltede chokolade til en ensartet dej. Fordel dejen i en form ca. 20 x 20 cm foret med bagepapir og bag brownien i ca. 20 min. Den skal føles lidt klæg, når du tager den ud.
Kom sukker, smør, fløde, honning og hvedemel i en gryde og kog op under omrøring. Kog karamellen i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og vend nødderne i karamellen.
Fordel karamellen over brownien. Bag kagen i ovnen i ca. 10 min. Afkøl kagen før den skæres ud.
Anne au Chocolat
nov 2, 2012 -
Kære Lone,
Wauw, hvor kunne jeg godt lige hapse sådan et stykke :)
God weekend.
Kh Anne
Lone Kjær
nov 2, 2012 -
Du vil helt sikker elske denne kage Anne.
Også god weekend til dig.
Kh Lone
EVA
nov 2, 2012 -
HEJ LONE:
SIKKE EN KAGE HER TIL WEEKENDEN- TROR JEG VIL BAGE DEN TIL VORES DATTER SOM FYLDER 43 ÅR PÅ SØNDAG- VI TO ER NEMLIG HELT WILD
CHOKOLADE- KAGE ELSKERE- SÅ PAKKE DEN FINT IND OG PYNTE MED FLAG- SÅDAN MÅ DET VÆRE. RIGTIG GOD WEEKEND MVH EVA
Lone Kjær
nov 3, 2012 -
Eva… det lyder som den perfekte gave til chokolade-karamel-kage-elskeren.
God fødselsdag.
Laila Bøtker
nov 3, 2012 -
Det bliver desserten i aften – og kålsalaten bliver tilbehøret – den er fantastisk – er spændt på kagen
Lone Kjær
nov 3, 2012 -
Det er nogle heldig gæster, der kommer til middag hos dig Laila. Jeg håber, kagen bliver vellykket.
Laila Bøtker
nov 8, 2012 -
Hmmm Nå vi gæsterne fik den nu ikke. Vi fik den under noget anderledes forhold – min mors syge- og senere dødsleje.
Men den vakte stor glæde – så nu laver jeg den igen – min far synes, den er fantastisk – og ja det gjorde vi andre nu også – så han får lige en omgang hjem
Lone Kjær
nov 9, 2012 -
Det gør mig ondt at høre.
Dejligt at kagen vakte glæde, og sødt at du forkæler din far med sådan en himmerigsmundfuld.
Heidi
nov 26, 2012 -
Muns – den er SÅ god! Kan varmt anbefales!
Laila Bøtker
jan 11, 2013 -
vi bager igen igen igen denne skønne kage
Lone Kjær
jan 11, 2013 -
Den er skøn… og kan ikke serveres tit nok!
Hanne
apr 19, 2013 -
Hej Lone
Dette er bestemt også en jeg skal prøve :) Tænker at lave den til konfirmation sideløbende med alm. brownies og hvad der ellers er planen. Kan den fryses? Jeg ved brownies kan men her er karamel på. Går det alligevel?
Tak :)
Hanne
Heidi Marstrand
sep 2, 2013 -
Den smager så lækkert. Kan helt klart anbefales.
Lone Kjær
sep 3, 2013 -
TAK Heidi
Suzan
feb 12, 2016 -
Kan den mon laves som dobbelt portion?
Har et gymnastikhold som ville elske at smage den :)
Lone Kjær
feb 14, 2016 -
Hej Suzan, Du kan sagtens lave dobbelt portion til gymnastikholdet… god fornøjelse :- )