Sarah Bernhardt med mandelganache

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg lavede de her smukke Sarah Bernhardt kager til en konfektsag til Boligliv, og nu julen nærmer sig, skal jeg snart lave dem igen.
Sarah Bernhardt består af en sprød makronbund, en luftig chokoladeganache og et tykt lag mørk chokoladeovertræk. Jeg bager ikke makronerne selv, men køber marcipanmakroner i Irma. De er en anelse større end almindelige makroner og er smagsmæssigt det tætteste, man kommer en hjemmebagt makron. Ganachen bliver naturligvis bedst, hvis du bruger en god mørk chokolade, og for at få lidt mere knas tilsætter jeg smuttede hakkede mandler. Når kagerne er overtrukket med mørk chokolade, pyntes de med hvid chokolade, så de bliver ekstra fine.

Sarah Bernhard med mandelganache
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
20 store kager eller 40 små

20 marcipanmakroner (fås i velassorterede supermarkeder) eller 40 almindelig makroner

Mandelganache:
75 g mandler
200 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde

Overtræk:
100 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade

Skold og smut mandlerne og hak dem fint. Hak chokoladen.
Kom fløden i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør i chokoladen til den er smeltet. Vend hakkede mandler i cremen og stil den køligt i min. 3 timer – gerne natten over.
Pisk mandelganachen luftig. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt på makronerne i små toppe. Stil makronerne i køleskabet i ca. 30 min.
Temperer chokoladen. Tag kagerne ud af køleskabet og dyp dem i chokoladen.
Smelt den hvide chokolade. Pynt Sarah Bernhard kagerne med den hvide chokolade og lad dem størkne. Opbevar kagerne i køleskabet.

Print Friendly