Frittata med kartofler og grøntsager

Som jeg tidligere har skrevet, så er jeg meget optaget af, at få brugt vores rester, så vi undgår madspild. En af de retter, som jeg ofte laver på rester er frittata. Frittata er italienernes svar på vores æggekage, men med masser af fyld, som kan varieres i det uendelige. Fordi jeg altid laver frittata på rester, som fx kogte kartofler, grøntsager og en stump pølse, så er det en hurtig genvej til aftensmaden. Og er der en rest tilovers, så kan den spises kold næste dag til frokost.

Frittata med kartofler og grøntsager
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Rester:
kogte kartofler
pølse / parmaskinke / røget laks
fetaost, mozarella eller en almindelig skæreost

4 personer

Frittata:
2 løg
300 g grøntsager, fx squash, spinat, ærter, kogte bønner og tomater
300 g kogte kartofler
100 g pølse /parmaskinke / røget laks
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
4 æg
1 dl creme fraiche eller fløde
salt og peber
100 g fetaost, reven mozarella eller reven skæreost

Tilbehør:
Rugbrød

Tænd ovnen på 175 grader.
Hak løgene. Rens grøntsagerne. Squash skæres i skiver, spinat afdryppes, bønner koges og tomater hakkes.
Skær kartoflerne i skiver. Skær pølse, skinke eller laks i mindre stykker.
Varm olien på en pande som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg, grøntsager, kartofler og pølse i ca. 5 min. under omrøring. Bruger du parmaskinke eller røget laks skal det ikke steges med, men først tilsættes efter det øvrige er stegt. Tag panden af varmen.
Pisk æg med creme fraiche og hæld på panden. Vend godt rundt og krydr med salt og peber. Drys med fetaost, reven mozarella eller reven skæreost.
Stil panden i den varme ovn og bag frittataen i ca. 25 min. Server med rugbrød.

Print Friendly