Hjemmelavet bananis

Jeg tror, de fleste som har været barn i 70´erne husker de hjemmelavede bananis meget tydeligt. Dengang lavede min mor dem tit til min søster og jeg, fordi det var en sund, nem og billig måde at forkæle os børn på.
Også i dag laver jeg bananis til mine børn, eller rettere børnene laver dem næsten selv, nu de er blevet så store. Selvom is jo mest hører sig sommeren til, så laver vi dem faktisk også om vinteren, for børn elsker is uanset vejret.
Den sundeste udgave er naturligvis den, hvor du fryser bananer til is, men skal det være ekstra luksus, så dypper jeg de frosne bananer i smeltet chokolade og kagekrymmel, men det er langt fra hver gang. Ispinde af træ i forskellige størrelser køber jeg hos Panduro hobby til ca. 30 kr. for 100 stk.


Bananis med chokolade og krymmel
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen

12 stk.

4 bananer
12 ispinde
200 g mørk chokolade
50 g smør
chokoladekrymmel

Skræl bananerne og skær hver banan i 3 stykker. Stik en ispind i hver og læg dem på en bakke. Dæk med folie og stil bananerne på frost i min. 2 timer.
Kom chokolade og smør i en skål og smelt ved svag varme over vandbad. Lad blandingen smelte før den røres sammen. Hæld chokoladekrymmel ud på en tallerken.
Tag bananerne ud af fryseren. Dyp dem i chokoladen og dernæst hurtigt i chokoladekrymmel. Stil bananerne tilbage i fryseren i ca. 30 min. Derefter er de klar til at spise.

Print Friendly