Simrekylling

I løbet af en vinter står menuen herhjemme ofte på simremad, og blandt mine mange opskrifter er der flere af vinterretterne, som jeg med glæde vender tilbage til. Blandt dem er denne kylling med knoldselleri, jordskokker og mandler – en kombination som altid vækker begejstring hos mine gæster.

Opskriften har jeg udviklet til Hjerteforeningen, hvor god smag og sundhed altid går hånd i hånd. Selvom jeg kalder den en simreret, så er retten ikke specielt tidskrævende, da kylling og grøntsager ikke skal simre mere end en halv times tid. Netop derfor er det også en oplagt hverdagsret.
Udover den gode smag – og de forførende dufte – bidrager retten med en god portion vintergrøntsager, og kyllingen bliver dejlig mør, saftig og velsmagende.

Kylling med jordskokker, selleri og mandler
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

1 kylling
2 løg
500 g jordskokker
½ stor knoldselleri
2 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
2 laurbærblade
25 g smuttede mandler
salt og peber
1 bundt persille
revet skal af 1 ubehandlet citron
groft brød

Partér kyllingen i 8 stykker. Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl jordskokker og selleri og skær dem i små tern.
Varm olien i en stor gryde – gerne med slip-let belægning – og brun kyllingen godt.
Kom løg, presset hvidløg, jordskokker og selleri i gryden og steg det i 3-5 minutter. Tilsæt laurbærblade, vin og bouillon og læg låg på gryden. Sænk varmen og lad kyllingen simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Fjern laurbærbladene. Tilsæt smuttede mandler og smag retten til med salt og peber. Drys med persille og reven citronskal og servér kyllingen med groft brød til.

 

Print Friendly