Ymerdrys på rugbrødsrester

Lige for tiden får min obligatoriske morgenmysli hård konkurrence af denne hjemmelavede ymerdrys. Drysset laver jeg på rugbrødsrester, som jeg rister i ovnen sammen med lidt brun farin.

Ymerdrys er ligesom øllebrød en god måde, at få brugt de sidste, ofte lidt kedelige rester rugbrød, som ligger tilbage i brødkurven. Brødet må gerne være tørt, men naturligvis ikke muggent, og om det er med eller uden kerner, har ingen betydning.

Hvis du godt kan lide lidt krydderi på morgenstunden, kan drysset smages til med kanel eller måske endnu bedre lidt lakridspulver. Jeg spiser drysset på skyr med lidt bær eller frisk frugt afhængig af årstiden, og hver mundfuld minder mig om min barndom, hvor ymerdrys altid var en fast ingrediens på morgenbordet.

Hjemmelavet ymerdrys
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

Ca. 300 g drys

300 g rugbrød
3 spsk. brun farin
evt. stødt kanel eller lakridspulver

Tænd ovnen på 200 grader.
Skær brødet i små tern og vend med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist det i midten af ovnen i 10-15 min. til det er sprødt. Afkøl rugbrødet, kom det i en blender og kør til brødet ligner drys. Smag evt. drysset til med kanel eller lakridspulver. Opbevar drysset i en beholder med låg.

Print Friendly