Selvom weekenden nærmer sig, vil jeg stadig gerne inspirere til mere morgenmad i hverdagen. Derfor får du endnu en opskrift på et sundt, nemt og lækkert morgenmåltid, som mætter sulte maver og er en god start på dagen.
I forbindelse med et fuldkornstema som jeg lavede til magasinet LIV, fik jeg ideen til denne morgengrød, som er en variant af den klassiske havregrød. Grøden tilberedes på fiber-havregryn, der indeholder 85 % fuldkorn, og er en blanding af havregryn, havreflager og hvedeklid. Jeg koger grøden på mælk, da det smager bedst, og tilsætter revet æble for at få grøden mere lind. Inden servering toppes grøden med banan, mandler og rosiner.
Kan du ikke få fiber-havregryn i dit lokale supermarked, kan grøden tilberedes af en tilsvarende mængde havregryn tilsat 2 spsk. hvedeklid.
Morgengrød
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt
2 personer
1 æble
2 dl fiber-havregryn
4 dl mælk
1 knivspids salt
2 tsk. rørsukker
30 g rosiner
1 banan
1 spsk. smuttede mandler
Fjern kernehus fra æblet og riv det på den grove side af et rivejern.
Kom æble, fiber-havregryn og mælk i en lille kasserolle og kog op. Lad grøden koge ved svag varme under konstant omrøring i ca. 3 min.
Smag grøden til med en knivspids salt og server med et drys rørsukker, rosiner, banan i skiver og hakkede mandler.
Heidi
jan 4, 2013 -
Ej det lyder godt. Det laver jeg i morgen tidlig, skal nemlig træne en del. God weekend!
Lone Kjær
jan 4, 2013 -
Morgengrød og træning er en god kombi.
God weekend Heidi.
Yvonne i
jan 4, 2013 -
Min bedste grød er at tilsætte kanel, så undgå sukkeret..toppe med hakkede mandler og
kokosflager, selvfølgelig kogt med mælk. Så er man dejlig mæt ;)
Lone Kjær
jan 4, 2013 -
Godt tip med kanel og kokosflager. Det må prøves.
Betty
jan 4, 2013 -
Dejlig grødopskrift, superide med at tilsætte klid for ekstra fiber :)
Jeg gør min grød klar om aftenen, for jeg har læst et sted at grøden skulle blive sundere, hvis grynene står i blød – ved du om det er rigtigt? Man kan også tilsætte lidt svedsker som er klippet i små stykker, det smager også dejligt, hvis man gerne vil have lidt variation. Tak for dine dejlige ideer :)
Lone Kjær
jan 5, 2013 -
Tak Betty. Og god ide med sveskerne.
Hvis man sætter havregrynene i blød, får man en bedre kalkoptagelse. Havregryn indholder fytin, der begrænser optagelsen af kalk. Ved iblødsætning spaltes fytin og optagelsen bliver bedre. Laver du grød med hele kerner vil iblødsætning mindske kogetiden.