Morgengrød

Selvom weekenden nærmer sig, vil jeg stadig gerne inspirere til mere morgenmad i hverdagen. Derfor får du endnu en opskrift på et sundt, nemt og lækkert morgenmåltid, som mætter sulte maver og er en god start på dagen.

I forbindelse med et fuldkornstema som jeg lavede til magasinet LIV, fik jeg ideen til denne morgengrød, som er en variant af den klassiske havregrød. Grøden tilberedes på fiber-havregryn, der indeholder 85 % fuldkorn, og er en blanding af havregryn, havreflager og hvedeklid. Jeg koger grøden på mælk, da det smager bedst, og tilsætter revet æble for at få grøden mere lind. Inden servering toppes grøden med banan, mandler og rosiner.
Kan du ikke få fiber-havregryn i dit lokale supermarked, kan grøden tilberedes af en tilsvarende mængde havregryn tilsat 2 spsk. hvedeklid.


Morgengrød

Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

2 personer

1 æble
2 dl fiber-havregryn
4 dl mælk
1 knivspids salt
2 tsk. rørsukker
30 g rosiner
1 banan
1 spsk. smuttede mandler

Fjern kernehus fra æblet og riv det på den grove side af et rivejern.
Kom æble, fiber-havregryn og mælk i en lille kasserolle og kog op. Lad grøden koge ved svag varme under konstant omrøring i ca. 3 min.
Smag grøden til med en knivspids salt og server med et drys rørsukker, rosiner, banan i skiver og hakkede mandler.

Print Friendly