Spansk pølseret

I min barndom serverede min mor af og til svensk pølseret. Med en rest kogte kartofler og nogle gode pølser tog det ikke lang tid, før der var glæde ved middagsbordet hos både voksne og børn.
I dag mange år senere er retten stadig populær – især hos familiens mindste. Jeg laver retten lidt anderledes end min mor gjorde, for de klassiske pølser har måtte vie pladsen for nogle mere krydrede chorizopølser. Sammen med peberfrugter, oliven og parmesanost puster de nyt liv i den velkendte pølseret, som vi her i familien har omdøbt til spansk pølseret.

Spansk pølseret
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

800 g kogte kartofler
400 g chorizopølser
1 løg
2 røde peberfrugter
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 dåse tomatpuré, 70 g
2 dl mælk
salt og peber
1 bakke karse
2 spsk. sorte oliven
lidt frisk revet parmesanost

Skær kartofler i mindre stykker og pølser i skiver.
Hak løget. Skær peberfrugter i strimler. Varm olien på en pande og svits pølser i ca. 3 min. Tilsæt løg, presset hvidløg og paprika og steg i yderligere et par minutter. Skru ned for varmen. Tilsæt kartofler, tomatpure og mælk og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 min. Smag retten til med salt og peber. Klip karse over og server med oliven og spåner af parmesanost.


Print Friendly