Luksus romkugler og en vinder

Konkurrence er slut, og det har været inspirerende og sjovt at læse alle jeres kagekommentarer. Vinderen af ’Kagetid’ blev HELENE. Send mig en mail på madskribent@lonekjaer.dk/wplone med din adresse, så sender jeg bogen til dig.

Som en lille trøstepræmie har jeg fået lov til at bringe en opskrift fra bogen. Den kage som overraskede mig mest til bogreceptionen, var den hjemmelavede romkugle, og derfor synes jeg, opskriften er værd at give videre.

I min verden har romkuglen altid været et lidt kedeligt bagværk, fordi den laves på gammelt bagerbrød. Men det var kun lige indtil jeg fik smagt kageekspertens hjemmelavede romkugler. De smager himmelsk, og især det tykke lag af mørk chokolade med ristede hasselnødder gør kagen til noget særligt.

Vær opmærksom på, at selve kagen skal bages dagen før, du vil lave romkuglerne.

Romkugler af Camilla Lawes fra bogen ‘Kagetid’
Foto Lars Ranek

15 stk.

130 g smeltet smør
270 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
6 spsk. kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker

35 g smuttede finthakkede mandler
2 spsk. hindbærsyltetøj
3 spsk. romessens
40 g koldt smør

Pynt
100 g mørk chokolade
140 g ristede hasselnøddeflager
3 spsk. frysetørrede hindbær

Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt.
Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom dejen i en smurt bradepande ca. 15 x 30 cm og bag kagen i 30 min. Afkøl kagen til næste dag.

Smuldr kagen ned i en stor skål, og tilsæt mandler, syltetøj, romessens og smør. Saml dejen med fingrene og tril til kugler på størrelse med bordtennisbolde. Sæt kuglerne i køleskabet, mens du smelter chokolade.
Hæld hasselnøddeflager på en flad tallerken og mas de frysetørrede hindbær i med siden af en stor kokkekniv.
Vend romkuglerne i den smeltede chokolade og rul dem derefter i nøddeblandingen.
Lad dem køle af, og opbevar dem i en tætsluttende dåse i køleskabet (hvis de ikke bliver spist alle sammen).

 

Print Friendly