Gang i grillen

Weekendens fremragende sommervejr fik de fleste til at tænde op i grillen, og herhjemme var ingen undtagelse. Meget traditionelt er det min mand som passer grillen, mens jeg ofte bestemmer menuen, laver salater og det øvrige tilbehør. En arbejdsfordeling som passer os begge rigtig godt.

Ud over fisk på grill har jeg en svaghed for grillspyd, og det er især de her kyllingesticks, som i øjeblikket løber med opmærksomheden. Siden jeg sidste forår lavede opskriften til magasinet LIV, er de blevet en del af vores grillrepertoire, fordi børnene også er ret vilde med dem.
Jeg marinerer kødet allerede aftenen før i en god blanding af orientalske krydderier, men mindre kan gøre det. Krydderierne giver en fantastisk smag til kødet, og selvom peanutdip er en lidt tung sag, så smager det forrygende til, så længe det øvrige tilbehør er i den lette ende.

Kyllingesticks med peanutdip
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

1 tsk. spidskommen
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. koriander
1/2 tsk. sorte peberkorn
500 g kyllingefilet
1 tsk. flage salt
1 spsk. olivenolie

Peanutdip:
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
1-2 spsk. sojasauce

Rist krydderierne og peber på en tør pande til de begynder at dufte. Kom krydderierne i en morter og stød dem.
Skær kødet ud i strimler eller tern og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt og olivenolie. Bind en knude på posen og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere mindst 1 time.
Rør peanutbutter med kokosmælk og sojasauce til en dip.
Sæt kødet på spyd og grill i ca. 4-5 min. til kødet er mørt. Server kyllingesticks med peanutdip.

TIP Hele krydderier giver den bedste smag i marinaden. De fås i de fleste velassorterede supermarkeder eller hos etniske grønthandlere. Kan du ikke få fat i hele krydderier, kan du bruge stødte krydderier i stedet.

 

Print Friendly